PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Görele'ye 4 Yıllık Yüksek Okul

muhammetevli
02.01.08, 19:14:33
Dört Yıllık Yüksek Okul Hayırlı Olsun

Görele’ye kurulması teklif edilen Yüksek Okulun
listeden çıkarılması sonucunda Görele’mizde
oluşan karamsar havadan bugün umut dolu bir
ortama ulaşıldı.
2008 Görelelilerin Fakültesine Kavuştuğu Yıl Olsun.
Görele’ye kurulması teklif edilen Yüksek Okulun listeden çıkarılması sonucunda Görele’mizde oluşan karamsar havadan bugün umut dolu bir ortama ulaşıldı. Bir deyim vardır ya “bir şeyden şer diye uzak durma altından hayır, hayır diye yaklaşma altından şer çıkabilir” diye. Bu Fakülte kurulması işi de aynen böyle bir hal aldı.

Bu durumu milat kabul eden Göreleliler, Fakülte binasının yapılmadan bir yüksek okul veya Fakülte kurulmasının olanaksız olduğuna, bunun dışındaki her türlü girişimin hayalden öte gitmeyeceğini gördü. Değerli vekilimiz Hüseyin Besli beyin girişimleri sonucunda toplumun her kesimini bir araya getiren toplantılar Görele’de yapıldı. Toplantıya Milletvekilimiz, Görele Kaymakamı,Belediye Başkanı, Siyasi Partilerin İlçe Başkan ve Yöneticileri,Sivil Toplum Kuruluşları, Milli Eğitim müdürü, Bürokrat ve İşadamları katıldı. Toplantı sonucunda çıkan ortak karar ise, Görele’mize
en azından dört yıllık yüksek okul veya Fakülte kurmak için çalışmaların derhal başlatılmasına, 13 Şubatta temeli atılmak şartı ile bir fakülte binasının yapımının başlatılmasına, bu maliyetin karşılanması için
toplumun her kesiminin bu işe dahil edilmesine karar verildi. Bu kararın Rektörlüğe,Valiliğe ve Görele halkına iletilmesi kararlaştırıldı.

Bunun ilk aşamasında hemen toplantının ertesi günü Giresun Üniversitesi Rektörlüğü binasında, Sayın Valimiz Mustafa Taşkesen, Rektörümüz Osman Metin Öztürk ve Rektör Yardımcısının, İl Milli Eğitim müdürünün ve Sayın Vekilimiz Hüseyin Besli beyin başkanlığında
Görele Kaymakamı İbrahim Özefe, Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu,
İl Sekreteri Cumhur Melikoğlu, Milletvekili adayımız Mustafa Demirci,
Akparti İlçe Bşk. Tolga Eren, Chp İlçe Bşk. Selahattin Karaahmetoğlu,
Mhp İlçe Bşk. Salih Sefer, DP adına. Ali Osman Akkoyunlu,Beykoz Belediye Bşk.Yrd. Ali Bilir, Görele Dernekler Birliği Bşk. Birol Kardaş Görele Der.Bir.Onursal Bşk. Sadi Kaya Görele Der.Bir.Dergisi Yayın Yönetmeni Av.Aydın Sordi,İşadamı Yusuf İyilik katıldığı bir toplantı yapıldı.
Bu toplantıda Görele’mize Yüksekokul veya Fakülte kazandırmak için yapılması gereken tek tek ortaya konarak çalışmalara biran önce başlanılması kararı alındı. Rektör beyin Giresun Üniversitesi'nin geldiği noktayı gösteren slayt gösterisinin ardından toplantıya geçildi.

İlk sözü Mustafa Demirci alarak, Fakülte ve Yüksek Okul kurulmasındaki çalışmaları detaylı bir şeklide anlatarak ve son gelinen noktayı ifade etti.

Görele Dernekler Birliği Başkanı Birol Kardaş, Görele’mize Yüksek okul açılması kararının ertelenmesinden üzüntü duyduklarını bunu da G.Ü. Rektörlüğüne ilettiklerini. Ancak bu tepkinin, sayın Rektörümüzün açıklamalarını ve düşüncelerini dinledikten sonra duygusal bir tepki olduğunu anladığını, Göreleliler olarak binamızı yaptığımızda geriye bir sorunun kalmadığını görmekten de mutlu olduğunu, STK olarak üzerimize düşeni yapacağız. dedi.
Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, Fakülte ve Yüksekokul kurulması için ilk etapta yapılması gerekenleri anlatarak, bina projesinin hazır olduğunu, hazır bulunan heyetle de yapımı konusunda hem fikir olduklarını söyledi.

Giresun Üniversitesi Rektörü Osman Metin Öztürk “Görele İlçemizin konumu,nüfus yapısı, eğitim durumuna, yetiştirdiği değerlere bakıldığında Fakülte kurulacak ilçeler arasında yer almaktadır. Ancak bina eksikliğinin bunu engellediğini, ertelemenin de bu yüzden olduğunu tepkilerin kendisini üzdüğünü ama bugün aynı dili konuşmaktan mutlu olduklarını, bina engelinin ortadan kaldırması ile fakültenin kurulması konusunda her türlü katkıyı sağlayacaklarını söyledi.

Giresun Valisi Mustafa Taşkesen, Görele İlçemizde bir Yüksek okulun kurulması için Valilik olarak yardımcı olacaklarını dile getirdiler.

Milletvekilimiz Hüseyin Besli, Görele’ye Fakülte kazandırmak için ne yapılması gerekiyorsa onları yapmak bizim Görelelilerin görevidir.
Elbirliği ile bu okulları Görele’mize getireceğiz. Kimse bize karşı değil,
bizim sadece bina eksiğimiz var bu sorunu da ortadan kaldırdığımızda Önümüzde başka engel yoktur. İki gündür yaptığımız yoğun toplantılar
ve çalışmalar sonrası güzel bir noktaya geldik. Buradan dönüş yoktur.
Artık eleştiri değil katkı bekliyoruz. Bu projeler ilçemizin geleceğine
önemli katkılar sağlayacak, çevresini değiştirecektir. Dedi.

görelelisayko
02.01.08, 23:03:49
Seneye kullanıma geçeceğine inanmıyorum,ama hayırlı olsun...Son derece geç kalınmış bir olaydı,özellikle tireboluya fakülte kararı alınmışken göreleye yüksekokul bile verilmemesi düşündürücüydü...

slim
02.01.08, 23:39:56
bu habere ilk kimin yorum yapacağını adım gibi biliyordum
we tahminimde yanılmamışım...
tabi ki göreleli pisko we bir o kadar da haşin çocuk sayko... 8)

görelelisayko
03.01.08, 00:09:19
tabi ki göreleli pisko we bir o kadar da haşin çocuk sayko... 8)Sesinin çok çıktığını düşünüyorum 8)

slim
03.01.08, 00:18:03
tabi ki göreleli pisko we bir o kadar da haşin çocuk sayko... 8)Sesinin çok çıktığını düşünüyorum 8)
kısmayı da düşünyo musun yoksa sadece "fentezi" mi kuruyon 8)

görelelisayko
03.01.08, 00:23:00
kısmayı da düşünyo musun yoksa sadece "fentezi" mi kuruyon 8)Fantezi kaynağım leventte yatıyor sana ihtiyacım yok... :D

slim
03.01.08, 00:25:05
kısmayı da düşünyo musun yoksa sadece "fentezi" mi kuruyon 8)Fantezi kaynağım leventte yatıyor sana ihtiyacım yok... :D
tee-biyesiz... pis çocuuukkk... o-ha felan olduumm şimdiiğğ yağneee :lol:

TuNc
03.01.08, 00:48:03
Gitti yuksek okul topici :D:D okul neyinize sizin hadi deplasmana :D:D

eso_28
06.01.08, 23:35:04
Fantezi kaynağım leventte yatıyor sana ihtiyacım yok... :D

polemik kokusu alıyorum

görelelisayko
07.01.08, 19:29:55
polemik kokusu alıyorumNasıl başardıysan helal olsun sana:D

muhammetevli
18.01.08, 16:33:25
Görele Dernekler Birliği Fakülte İçin Toplandı…

Görele Dernekler Birliği 2008 yılı ilk toplantısını
İstinye Sosyal Tesislerinde yaptı.
Toplantıya İstanbul Milletvekilimiz Hüseyin Besli, Sarıyer Belediye
Başkanı Yusuf Tülün, Meclis üyesi Ahmet Torun, Görele Dernekler Birliği Başkanı Birol Kardaş, Onursal Başkan Sadi Kaya, İşdamı H.Ali Kodal,
Necmi Erbaş ve 36 derneğimizin başkan ve yöneticileri katıldı.

Sabah kahvaltısı şeklinde organize edilen toplantıya Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün ve Bşk.Yrd. Ahmet Torun ev sahipliği yaptılar. Toplantının açılış konuşmasını yapan Görele Dernekler Birliği Başkanı
Birol Kardaş “ Toplantımızın tek gündem maddesi Görele’ye yapılacak
olan Fakülte binası olduğunu, bu işte bizimle beraber canla başla
mücadele eden değerli hemşerimiz Hüseyin Besli beyin de sadece bu
konu ile ilgili olarak toplantımıza katılmış olması, Görele’miz ve yöre insanımız için bu konun ne kadar önemli olduğunu ortaya koymaktadır. Eğer biz bu binayı yaptırabilirsek Fakülte ve Yüksekokul almamamız için
hiçbir sebep kalmayacaktır.. Burada bulunan dernek başkanlarımızın taahhütleri ve görüşleri de bu yöndedir. Görele’nin her kesimi, gücü oranında bina yapımına katkıda bulunması halinde, elbirliği ile Görele Fakültesi binasına kavuşmuş olacağız. Toplantıyı ev sahipliği yapan ve katılan herkese tek tek teşekkür etti.”

Eski Görele Der.Bir.Bşk. ve Sarıyer Bel.Meclis üyesi Ahmet Torun, 3-5 derneğimizle kurmuş olduğumuz birliğimizin bugün 55 derneğe ulaşmasından ve başkanımla birlikte burada ağırlamaktan memnun olduklarını Fakülte Binası yapımına desteklerinin olacaklarını dile getirdi.

Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün “ Görele ilçemizin değerli
insanlarını ağırlamaktan memnun olduklarını, Görele’nin Siyasileri
STK’ları ve işadamları bu işin altından rahatlıkla kalkabilecek güçte olduğunu ve kendilerinin de gücü oranında yardımcı olacaklarını dile
getirdi.

Son olarak söz alan Milletvekilimiz Hüseyin Besli, Bu işin Görele’miz için
çok önemli olduğunu, kendisinin bu konu ile çok yakından ilgilendiğini,
bir yerde koordine ettiğini, 29 Aralıkta Görele’de 30 Aralık’ta Giresun’da
Vali ve Rektör beyle bu konuları ekip olarak müzakere ettiklerini bunun sonucunda gelinen noktanın sevindirici olduğunu, sadece bina yapımı
ile Görele Fakültesine kavuşacaktır. 13 Şubat kurtuluş gününde bu
binanın temelleri atılacaktır. Derneklerimizin bugün taahhütlerini aldık Görelelilerin bu işi başaracaklarından kuşkusunun olmadığını, Görele fakültesinin şimdiden hayırlı uğurlu olmasını temenni ettiler.

tacettin
19.01.08, 21:05:18
ihayırlı uğurlu olsun. böyle fakültelerin sayısı artmalı

muhammetevli
19.01.08, 23:13:16
bence de böle fakültelerin yapımı artmalı bu fakülte Görele'me hayırlı uğurlu olsun , ayrıca bu fakültenin Görele'ye çok büyük katkıları olacaktır hem maddi hem de manevi olarak...

muhammetevli
11.02.08, 23:16:12
YÜKSEKOKUL İÇİN SON TOPLANTI

Görele Dernekler Birliği 10 Şubat 2008 Pazar günü Zeytinburnu Belediyesi Sosyal Tesislerinde Görele’ye yapılacak olan Yüksekokul için kahvaltıda bir araya geldi.
Geniş bir katılımın gözlendiği Görele Dernekler Birliği toplantısında gündemi Görele’ye yapılacak olan Yüksekokul oluşturdu. Görele Dernekler Birliği Başkanı Birol Kardaş toplantının açılış konuşmasını yaparken Yüksekokul konusunda artık son viraja gelindiğini söyledi.

Zeytinburnu Sosyal Tesislerinde yapılan toplantıda açılışta katılımcılara Yüksekokul konusunda göstermiş oldukları duyarlılıktan dolayı da ayrıca teşekkür eden Görele Dernekler Birliği Başkanı Birol Kardaş Görele İnsanının bir araya gelerek bir çok şeyin altından kalkabileceginin en güzel örnegi olarak bu projenin gösterilecegini belirtti. Kırka yakın dernek başkanımızın toplantıya katılması bir kaçınında mazerti olarak gelememesi
Görele Dernekler Birliğinin bu işe sahip çıktığının bir göstergesidir.

Yüksekokul için yardımların ulaştırılabilmesi için bir hesap numarası alınarak kamuoyuna duyurulduğunu söyleyen Birol Kardaş şimdiden Yüksekokul için yoğun ilği olduğunun altını çizdi. 13 Şubat 2008 gününün Görele ve Görele insanı için önemli bir gün olduğunuda ifade eden Birol Kardaş 12 Şubat 2008 Cuma Akşamı Görele Dernekler Birliğinin Görele’ye hareket edecegini belirtti.

Toplantıda söz alan Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu ise Görele’ye yapılacak olan Yüksekokul kararının Giresun Üniversitesi Senetosundan 08 Şubat Cuma günü geçtiğini söyleyerek, Görele nüfusuna kayıtlı 225 000 kişi olduğunu bu insanların en az 10 000 ine ulaşmayı hedeflediklerini belirtti. Ayrıca Kapatılan Görele Cezaevinin de geçtiğimiz hafta içinde yıkımının başladığını ve burada belediye olarak bir takım düzenlemelerin kendileri tarafından yapıldığını ifade etti. 13 Şubat’ta atılacak Yüksekokul temelinin açılışına tüm hemşehrilerini davet ederek şimdiden hayırlı uğurlu olmasını temenni etti.

Giresun Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Demirci ise yapmış olduğu konuşmada Yüksekokul konusunda nihayet hayırlı sona gelindigini belirterek, Görele’ye yapılacak Yüksekokulun hem Görele hem de bölge için çok büyük önem taşıdığını ifade ederek Görele’li esnaflardan ve işadamlarından daha fazla destek beklediklerini söyledi.

Recep Çalık ise yapmış olduğu konuşmada insanların gelecekte hatırlanabilmesi ve anılması için mutlaka hayırlı bir iş ve iyi bir eseri geride bırakması gerktiğinin altını çizerek bu konuda Görele insanının gayretlerini taktirle karşıladıklarını söyledi. Murat Aydın ise konuşmasında bu tür güzel eserlerin ortaya çıkartılması için kendilerinin de gerekirse kapı kapı dolaşarak yardımcı olmaya çalışacaklarını ifade ederek hemşehrilerinin Yüksek okul konusundaki dayanışmasını ve gayretlerini taktirle karşıladığını belirtti.

Yüksekokul için başta Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın 100 bin ytl, işadamı Necmi Erbaş 30 bin ytl, öner inşaat 10 bin ytl, Görele Seyahat ise 15 bin ytl ile katkıda bulunmayı taahhüt ettiler.

Görele’ye Yüksekokul gündeminin konuşulduğu kahvaltıya başta Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın, Giresun Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Demirci, Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Koordinasyon Başkanı Recep Çalık,Sarıyer Belediyesi Meclis üyesi Ahmet Torun, işadamı Necmi Palak ve Görele Seyahat Yön Krl Bşk. Hasan Ali Kodal, Mustafa Öner, Dursun İmzalı, Kenan Öner ve basın olarak Giresun Son Haber Gazetesinden Zeki Al, Giresunlular. Com editörü Ali Şükrü Kara, İbrahim Balcıoğlu, Canakcı.com editörü Ali Kaplan katıldılar.

slim
11.02.08, 23:26:28
olm şu konuyu özet olarak açıklasan da biz de okusak böyle uzun mesajları okuyasım gelmiyo... anafikri yaz biraz da gelişme bölümü tamam... ne bu ansiklopedik açıklama gibi okumadım walla... ne olmuş şimdi açılmış mı..:D

muhammetevli
11.02.08, 23:29:58
ben yazsam bir iki cümleyle özetleyebilirm kanımca , fakat ben bunları alıntı yapıyorum ve daha iyi anlaşılır yani...:D

Ayhn_28
12.02.08, 19:31:49
iyi hayırlı olsunn o zaman :):) EĞİTİM ŞART :)

görele_ertac
01.03.08, 00:13:50
ama fazlasıda zarar sonra herkes çokbilmiş oluyo
eğitimin efendi olanı şarttır.

muhammetevli
23.03.08, 17:53:11
Görele İçin Anlamlı Gece...

Görele Dernekler Birliğini oluşturan dernek
başkanları Görele Fakültesi için toplandı.
Görele Dernekler Birliği, Görele’ye kurulacak Fakülte ve Yüksek
okul binası yapımı için yapılacak katkıların artırılması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu bağlamda 16 Mart 2008 tarihinde bir araya gelen
başkanlar kurulu, 19 Nisan 2008 Cumartesi akşamı Ümraniye
Halil İbrahim Sofrası Tesislerinde yemekli bir yardımlaşma gecesi düzenlenmesine karar verdi.
Bu konuda bir açıklama yapan Birlik Başkanı Birol Kardaş “Ümraniye Belediye Başkanımız Hasan Can beyin ev sahipliğinde, Görele Dernekler Birliğinin organize edeceği geceye yerimizin sınırlı olması nedeni ile
katılım davetiye usulü yapılacaktır. Tesisinin 500 kişilik olması nedeni ile böyle bir karar alındığını, üzülerek belirtmek isterim ki davetiyesi olmayanların geceye katılmaları mümkün değildir. Gece İşadamlarımızın ağırlıkta olacağı bir gece olacaktır. Geceden Fakülte binası için hatırı
sayılır bir bağış bekliyoruz, eğer bunu el birliği başarırsak, bu Görele’ye yapacağımız en güzel, anlamlı ve önemli bir katkımız olacaktır. Görele ilçemiz sürekli bir gelire kavuşmuş olacaktır. Böylelikle kendi kendine yetebilen ve devamlı suretle gelişen, mutlu insanların yaşadığı bir yer olacaktır. Bizlerin gücümüz oranında yapacağı bağışlar birikip, Fakülte
ve Yüksek okul binası olacaktır.” Dedi.

Diğer taraftan 19 Nisan Cumartesi akşamı Ümraniye Halil İbrahim Sofrası Tesislerinde yapılacak gece Mavi Karadeniz Tv. Tarafından canlı olarak yayınlanacaktır. Hemşehrilerimiz gecede, ileride verilecek telefonlarla yurt içinden ve yurtdışından canlı yayına bağlanıp bağış yapma imkanı bulabilirler.

çakmak
25.03.08, 18:15:56
Bitmez;Hastane Inşaati Ve Yapilişi Geldide Aklima çok Karamsarliğa Düştüm ...

muhammetevli
01.04.08, 18:43:52
Görele Fakültesine Bir Adım Kaldı...

Son yapılan YÖK toplantısında yeni kurulacak
Fakültelerin kararı alındı.
Başında İstanbul Milletvekilimiz Hüseyin Besli beyin bulunduğu heyetin, Aralık 2007 ayında Giresun Üniversitesi Rektörlüğünde, Sayın Valimiz Mustafa Taşkesen ve Sayın Rektörümüz Osman Metin Öztürk'ün katılımı ile Aralık 2007 ayında Giresun Üniversitesi Rektörlüğünde yaptığı toplantı sonucunda alınan karar doğrultusunda, GÜ'nin Görele'de kurulmasını önerdiği Fakülte kararı YÖK tarafından da kabul edilerek,onaylanması için Bakanlar Kuruluna gönderildi.
Bu konuda görüşlerini açıklayan Giresun/Göreleli hemşehrimiz İstanbul Milletvekili Hüseyin Besli "Görele'de Fakülte kurulması sürecini başından beri takip ediyorum. Gelinen nokta bölgemiz için önemli ve sevindiricidir. Bölge milletvekili arkadaşlarımızında katkıları ile inşallah Bakanlar Kurulunda onaylanır, İlçemiz Fakültesine kavuşmuş olur. İlk günden söylediğim gibi Hükümet,Valilik ve Rektörlük zamanı geldiğinde üzerine düşeni yapmaktadır. Yöre İnsanımızda kendi üzerlerine düşeni yapacağından kuşkum yoktur. " dedi.

slim
01.04.08, 20:12:34
Görele Fakültesine Bir Adım Kaldı...

Son yapılan YÖK toplantısında yeni kurulacak
Fakültelerin kararı alındı.
Başında İstanbul Milletvekilimiz Hüseyin Besli beyin bulunduğu heyetin, Aralık 2007 ayında Giresun Üniversitesi Rektörlüğünde, Sayın Valimiz Mustafa Taşkesen ve Sayın Rektörümüz Osman Metin Öztürk'ün katılımı ile Aralık 2007 ayında Giresun Üniversitesi Rektörlüğünde yaptığı toplantı sonucunda alınan karar doğrultusunda, GÜ'nin Görele'de kurulmasını önerdiği Fakülte kararı YÖK tarafından da kabul edilerek,onaylanması için Bakanlar Kuruluna gönderildi.
Bu konuda görüşlerini açıklayan Giresun/Göreleli hemşehrimiz İstanbul Milletvekili Hüseyin Besli "Görele'de Fakülte kurulması sürecini başından beri takip ediyorum. Gelinen nokta bölgemiz için önemli ve sevindiricidir. Bölge milletvekili arkadaşlarımızında katkıları ile inşallah Bakanlar Kurulunda onaylanır, İlçemiz Fakültesine kavuşmuş olur. İlk günden söylediğim gibi Hükümet,Valilik ve Rektörlük zamanı geldiğinde üzerine düşeni yapmaktadır. Yöre İnsanımızda kendi üzerlerine düşeni yapacağından kuşkum yoktur. " dedi.

hadi artık kurun şu üniwersiteyi de kurtulalım yaa... başımızın etinizi yediniz göreleye 4 yıllık bilmem ne de bilmem ne:D:D

görelelisayko
01.04.08, 22:56:21
Gölge etme fatih...:p

muhammetevli
02.04.08, 16:21:52
hadi artık kurun şu üniwersiteyi de kurtulalım yaa... başımızın etinizi yediniz göreleye 4 yıllık bilmem ne de bilmem ne:D:D

kıskanma fatih abi :D

gencotanakemre
10.04.08, 10:45:39
iyi bir haber bu da ins/ seneye kadar yetisir bizde okulumuzu memleketimizda okuruz :D

muhammetevli
18.04.08, 17:04:33
Göreleliler Fakülte İçin Buluşuyor…

Görele’ye Fakülte ve Yüksek Okul kazandırmak
için başlatılan çalışmalarda sona yaklaşıldı.
Görele İlçemize kurulması düşünülen ve YÖK’ün onayı ile Bakanlar
Kuruluna gönderilen Görele Fakültesinin binasının yapımı için yapılan çalışmalar hız kazandı. Yarın Akşam 19 Nisan Cumartesi günü saat
19:00-24:00 arasında Ümraniye’de Halil İbrahim Sofrası Tesislerinde yapılacak Yardımlaşma ve Dayanışma gecesinin hazırlıkları tamamlanmak üzere, Mavi Karadeniz Televizyonun saat 21:00’den itibaren canlı
vereceği geceye davetli yaklaşık 500 kişi katılacaktır. Yücel Öner, M.Sırrı Öztürk, Elifçe ve İpşiroğlularının sanatçı olarak katılacağı gecenin sunuculuğunu Musa Ada yapacaktır.
Görele Dernekler Birliği Başkanı Birol Kardaş yaptığı açıklamada “Bu yardımlaşma gecemizde, Görele’mize kurulacak Fakülte ve Yüksek Okul binalarının yapımı için hemşerilerimizin desteğini almaya, bir araya gelip topluca bir çözüm bulmaya çalışacağız. Bu konuda kendini sorumlu hisseden herkesin yardımına ihtiyacımız var. Görele, yöremiz ve insanlarımız adına bu özveriyi herkesten bekliyoruz. Bu konuda hemşerilerimize güveniyoruz” dedi.
Geceye Milletvekillerimiz, Görele Kaymakamı , Belediye Başkanı,
Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Çok sayıda bürokrat, Daire başkanları,Genel Müdür ve Müdürler,İşadamı, STK yöneticileri, akademisyenlerin yanı sıra çok sayıda davetli katılacaktır.

çakmak
20.04.08, 06:23:28
iyi bir haber bu da ins/ seneye kadar yetisir bizde okulumuzu memleketimizda okuruz :D

okuda büyük adam ol o kadar büyük ol ki tirübündeki sevdalıları unut . . . :D

muhammetevli
25.04.08, 16:48:28
İşte Görele Fakültesi İçin Yapılan Bağışlar(Taahhütler)

Görele Dernekler Birliğinin düzenlediği ve Mavi Karadeniz TV.den canlı yayınlanan yardımlaşma gecesinde Görele Fakültesi ve Dört Yıllık Meslek Yüksekokulu binasının yapımı için bağışlar (Taahhütler)listesi.
Gerçekleşen nakdi yardım yapanların ismi "Şimdi Sıra Bizde, Herkesi Fakülte Binası İçin Katkıya Davet Ediyoruz." habere eklenmiştir.

TAAHHÜT EDİLEN NAKİT BAĞIŞLAR
1.ARZU ŞAHİN (GÖRELE SEYEHAT) 250,00 YTL
2.SEZER AYDIN (GÖRELE SEYAHAT) 250,00 YTL
3.YAŞAR ÖNER (GÖRELE REHABİLİTASYON MERKEZİ) 1.000,00 YTL
4.RECEP DURKAYA 1.000,00 YTL
5.ENVER CESUR 200,00 YTL
6.YAŞAR KIRIMLI 5.000,00YTL
7.GÖRELE SEYEHAT (H.ALİ KODAL) 25.000,00 YTL
8.MAVİ KARADENİZ TV (FUAT KUŞ) 10.000,00 YTL
9.AKTİF İNŞAAT (ERHAN KARA KAŞ) 2.000,00 YTL
10.EMİNE HIDIR 200,00 YTL
11.TÜRKAN TENK 1.000,00 YTL
12.İBRAHİM YAMAN (DOĞUŞ YEMEK) 1.000,00 YTL
13.ÖMER CAN (SANATÇI) 1.000,00 YLT
14.MEHMET ÇAKIR (MERT İTHALAT) 5.000,00 EURO
15.İSİM VERMEYEN HEMŞERİMİZ 5.000,00 YTL
16.MUSTAFA REMZİ KURU (OĞLU ADINA) 500,00 YTL
17.COŞKUN İNCEKARA (HİLAL TEKSTİL) 500,00YTL
18.ŞAZİYE KARDAŞ 100,00 YTL
19.İSİM VERMEYEN HEMŞERİMİZ 1.000,00 YTL
20.CEMAL YANIK 2.000,00 YTL
21.HÜDAİ ÜSTAAL (NİDAİ) 500,00 YTL
22.İSMAİL PALAK 1.000,00YTL
23.EKREM RESULOĞLU 5.000.00 YTL
24.AZMİ KOÇ 100,00 YTL
25.MUSTAFA ARSLAN (3 MAAŞ) 1.500,00 YTL
26.TAMER PALAK 2.000,00 YTL
27.HAMDİ ÖZKAN 1.500,00 YTL
28.HÜSEYİN KARAMAN (GEBZE) 10.000,00 YTL
29.ATİLLA CİRİT 2.000,00 USD
30.ŞEHİT İBRAHİM ÖNER ADINA AİLESİ 500,00 YTL
31.MURAT ÇAKIR (GÖRELESPOR BAŞKANI) 1.000,00 YTL
32.MEHMET KUĞU 5.000,00 YTL
33.HALİL ÖZTÜRK (ÇATAKKIRI KÖYÜ DERNK.BŞK.) 2.000,00 YTL
34.MEHMET ARSLANYILMAZ (KÖROĞLU MOBİLYA) 1.000,00 YTL
35.SEVGİ KİTAPEVİ-SALİH AYAROĞLU 150,00 YTL
36.MAHMUT GÖR (ERGÖR ALIŞVERİŞ MERKEZİ) 1.000,00 YTL
37.AHMET ŞAHİN (DEREKUŞÇULU ESKİ DERNK.BŞK.) 500,00 YTL
38.MUHAMMET ÖZDEMİR 1.500,00 YTL
39.A.GALİP KÖNENÇOĞLU(SAMSUN ASKERİ HAS.BAŞ.TAB.) 2.000,00 YTL
40.ALİ KİBAR 50,00 YTL
41.ZEKİ TAVACI 500,00 YTL
42.OSMAN ÇIRAK (GİRESUNSPOR ESKİ BAŞKANI) 5.000,00 YTL
43.YEŞİL GÖRELE KENT TURİZM (ORHAN ODABAŞ) 5.000,00 YTL
44.HAYATİ KAPTANOĞLU 2.000,00 YTL
45.ÇETİN KÜÇÜK 200,00 YTL
46.OKTAY GÜDÜK (BETÜL BEBE) 1.000,00 YTL
47.ŞEVKİ IRMAK 500,00 YTL
48.OSMAN BİLİR 5.000,00 YTL
49.YUSUF HIDIR (ZONGULDAK GÖRELELİLER DER.BŞK.) 1.000,00 YTL
50.ÖZER ÖZTÜRK (ÖZTÜRK DÖKÜM SAN.) 1.000,00YTL
51.ÇANAKÇI YEŞİL KÖYDEN BİR HANIMEFENDİ 1.000,00 YTL
52.GÖKHAN ZIVALI 100,00 YTL
53.HARUN KARAGÖZ (İNGİLTEREDEN) 5.000,00 STERLİN
54.YÜKSEL SİSDAĞLI 1.000,00 YTL
55.MUSTAFA YİĞİTOĞLU 1.000,00 YTL
56.FATİH PİRGAİP (KUZENLER OTO) 1.000,00 YTL
57.İHSAN GÜMÜŞ 300,00 YTL
58.AHMET ÜVEYS 100,00 YTL
59.MEHMET GÖL 1.000,00 YTL
60.SEZAİ KARAMAN 3.000,00 YTL
61.EREN GIDA (MEHMET HIDIR) 10.000,00 YTL
62.COŞKUN ÇALIK 2.500 YTL

muhammetevli
03.06.08, 13:15:58
Fakülte ve Yüksekokul İçin Çalışmalar Aralıksız Devam Ediyor…

Görele’mize kurulması için GÜ tarafından teklif
edilen “Görele Güzel Sanatlar Fakültesi” ve dört
yıllık “Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksek Okulu” kararının YÖK’ten çıkması ve Bakanlar Kuruluna gönderilmesinin ardından çalışmalara hız verildi.
Görele Dernekler Birliği’nin düzenlemiş olduğu dayanışma gecesinin
ardından hemşehrilerimiz tarafından taahhüt edilen katkıların
toplanmasına başlandı.Gerçekleşen taahhütlerin toplanması konusunda,
bizlerde bir sıkıntı yaşanmayacağı kanaati hasıl olmuştur.
Bu duyarlılıklarından dolayı katkı sağlayan destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Bu konuda çalışmalar sadece Görele Dernekler Birliği tarafından yapılmamaktadır. Bu konuya sahip çıkan fakülte konusundaki girişimlerin başında olan bu konuda liderlik yapan, bizlere cesaret veren İstanbul Milletvekilimiz Hüseyin BESLİ beyin de çalışmaları takdire şayandır.
Görele’mize kurulacak Fakülte ve Yüksek Okulunun eğitim ve öğretime açılması, kaliteyi yakalayabilmesi için, Önce binanın yapılması sonrada Öğretim görevlilerinin bulunarak eğitim yapılır hale gelmesi için tecrübeli akademisyenlere ihtiyacı duyulmaktadır. İşte bu konuları görüşmek üzere Milletvekilimiz Hüseyin Besli 24 Mayıs Cumartesi akşamı, Akademisyen, Bürokrat,İşadamı, Basın ve STK’lardan oluşan yaklaşık 60 kişilik hemşehri grubunu evinde misafir etti. İstişare toplantısına yine İstanbul Milletvekilimiz hemşehrimiz Özlem Piltanoğlu Türköne ve Eşi Prof.Dr. Mümtazer Türköne ile Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu ve aşağıda isimleri yazılı çok değerli hemşehrilerimiz katıldı. Toplantıya katılan
hemşehrilerimiz " toplantının yapılmasına vesile olan ev sahipliğini yapan Hüsyin Besli beye ve dernekler birliğine teşekkür ederek, Fakültenin kuruluşuna imkanlar dahilinde gerekli yardım ve katkıyı yapacaklarını dile getirdiler."
Hüseyin Besli " Davete katılan herkesi tek tek tanıtarak, fakülte konusundaki aşamaları kısaca anlattı. Bu konuda herkesin yardımına
ihtiyaç duyulduğunu, onun için böyle bir toplantının uygun olacağını düşündüğünü, çok faydalı olucağına inandığını bu nedenle katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

Öğretim Görevlileri.

Prof.Dr.Müzeyyen Güler
Prof.Dr.Demet Binan
Prof.Dr.Ahmet Kizir
Prof.Dr.İbrahim Balcıoğlu
Prof.Dr. Ş.Can Genç
Prof.Dr.Ahmet İncekara
Doc.Dr.Ahmet Demirel
Doc.Dr.Muharrem Bakkal
Yrd.Doc.Meral Demirel
Öğr.Üyesi Süreyya Bakkal
Öğr.üyesi Ahmet Keskin
Sebahattin Bankoğlu Görele Lisesi eski müdürü
Zelişan Yılmaz Bankoğlu Emekli öğretmen

İşadamları

Melahat Gürel
İlker Aycı
Mustafa Demirci
Tolga Erenel
A.Cezmi Turp
Salih Dalman
Taylan Durukan
Engin Güner
Necmi Erbaş
Hayati Kaptanoğlu
Coşkun Çalık
Erdoğan Şahin
Osman Çakır
Bahtiyar Hızarcıoğlu
Hakan Yılmaz
Faik Uzun
Mehmet Kuğu
Rubil Besli
Mustafa Öner
M.Çınar Çetinkaya
Kadem Çolak
Vedat Emanet
Sabri Demirci
Deniz Tüfekçi
Temel Öner
Yakup Demirci

Bürokratlar
Recep Çalık
Ahmet Torun
Ali Bilir
Mustafa Tahmaz
Seyfullah Çiçek
Mehmet Kasap

Basın mensupları
Emin Demirel
Fuat Kuş

Stk.lar
Sadi Kaya
Birol Kardaş

harşit28
03.06.08, 14:11:23
hayırlı olsun. olması gerekn bi konu

çakmak
04.06.08, 20:56:48
Son Durum Ne ?

muhammetevli
04.06.08, 21:04:43
Son Durum Ne ?

yapılan haberlere bakılırsa tam gaz yapılıyor

izmitliçotanak
04.06.08, 22:28:06
Öss'den Sonra Tercihlere Kadar Açılsana Tercih Yapsak Ordan :D Ohhh Püfür Püfür Sis Dağı Eteklerinde ;)

muhammetevli
14.08.08, 22:02:09
Okulların Hayırlı Olsun Görele'm

Görele'ye Fakülte Ve Yüksekokul kurulması kararı,
Bakanlar Kurulu ve Cumhurbaşkanın onayından
geçerek bugünkü resmi gazetede yayınlandı.
Görelemizde kurulacak olan Görele Güzel Sanatlar Fakültesi ve 4 Yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu 14 Ağustos 2008 tarih 26967 sayılı (bugünkü) resmi gazetede yayınlanarak resmen onaylanmıştır.
Ayrıca Tirebolu ilçemize kurulacak İleştişim Fakültesi de bu resmi
gazetede yayınlanmış olup, süreç bizim okullar ile birlikte takip edilmiştir.

Uzun ve zorlu bir uğraşın sonunda bu okulları Görelemize kurulması için
var gücü ile çabalayan, Görele için karıyerini ve itibarını ortaya koyan, girmiş olduğu bu onurlu mücadeleden gururla çıkan değerli Göreleli Hemşerimiz İstanbul Milletvekilimiz Sayın Hüseyin Besli beye saygılarımızı ve şükranlarımızı sunuyoruz. İyi ki varsın Hüseyin Besli, İyi ki Görelelisin..

tacettin
14.08.08, 22:03:50
Hayirli Olsun Görele Ve Giresuna

MezarKabuL
15.08.08, 10:20:57
bir göreleli olarak grur duydum sonuçta giresunluyuz memleketimize hayırlı olsun

muhammetevli
18.08.08, 20:01:24
Göreleliler, bu akşam Fakülte için buluşuyor…

İstanbul Milletvekili ve hemşehrimiz Hüseyin Besli tarafından gerçekleştirilecek olan “Giresun Üniversitesi Görele Güzel Sanatlar Fakültesi ve Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu” gündemli, Görele Hayrullah Koç Parkı Tesislerinde Saat: 20:00’ de bir basın açıklaması yapılacağı duyuruldu…
Mavi Karadeniz Tv’nin canlı yayınlayacağı toplantıya, başta İstanbul Milletvekili Hüseyin Besli, Görele Belediye Başkanı Mimar Ertuğrul Melikoğlu, Görele Dernekler Birliği Başkanı Birol Kardaş, Görele Dernekler Birliği Onursal Başkanı Sadi Kaya, Görele Dikmen Köyü Dernek Başkanı Harun Pirgaip’in yanı sıra birçok siyaset, iş adamı ve vatandaşın katılacağı bildirildi.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Görele Dernekler Birliği Başkanı Birol Kardaş: “Görele’nin kalkınmasına büyük katkı sağlayacak olan Fakülte ve Yüksekokul ile ilgili önemli gelişmeler yaşıyoruz. Bu akşam Görele’de yapılacak olan programa tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz” dedi.

görelelisayko
18.08.08, 21:05:54
Güzel sanatlar cuk oturmuş tam Göreleye göre....:)

çakmak
18.08.08, 21:34:21
Güzel sanatlar cuk oturmuş tam Göreleye göre....:)

Sayko ; çok haklısın Görele'nin sanatların güzel olduğunu öğrenmesi gerekliydi ! ! !

:D :D :D

muhammetevli
09.09.08, 20:53:49
Görele’de Fakülte Binasına Bağışlar Devam Ediyor...

9 Eylül pazartesi günü Park Kahve’de yapılan
muhtarları bilgilendirme toplantısında,
Fakültemiz için çok değerli bir bağış geldi.
9 Eylül pazartesi günü Park Kahve’de yapılan muhtarları bilgilendirme toplantısında, Fakültemiz için çok değerli bir bağış geldi.
Daha önce Sayın Besli’nin yaptığı toplantıda, “Ben köyüm adına fakülte binası için 30 bin YTL vermeyi taahhüt ediyorum.” Diyen Yeşiltepe Köyü Muhtarı Emin Can (Cin), bu günkü toplantıda, 35 bin YTL’lik bir çeki, Sinan Emanet Hocamıza teslim etti.
Emin Can’ın bu özverili davranışı ve aynı zamanda projeyi sahiplenmesindeki yücelik, orada bulunan hepimizi hem sevindirdi hem de duygulandırdı. Şimdi bu işin olacağına inandık.
Sinan Hoca Cuma günü Arduç Köyü Muhtarı’nın davetlisi. Ekibiyle oraya gidecek.
Azmi Gülsoy

vassago
09.09.08, 22:28:24
kısmayı da düşünyo musun yoksa sadece "fentezi" mi kuruyon 8)

saykoya biber gazı servisi yapsana :)

harşit28
10.09.08, 00:30:46
okul hayırlı olsun. devamının gelmesini umut ediyorum

muhammetevli
18.09.08, 18:36:31
Göreleliler Fakülte ve Yüksekokul çalışmalarını hızlandırdı...

Giresun’un Görele İlçesinde Güzel Sanatlar Fakültesi ve 4 Yıllık Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu binasının yapımı için Görele Yüksekokul Yaptırma Yaşatma Derneği ve Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, beraberindeki heyetle birlikte İlçe Kaymakamı İbrahim Keklik’i makamında ziyaret etti...
Kaymakamlık makamında Kaymakam İbrahim Keklik başkanlığında gerçekleşen toplantıda kaymakama bilgi veren dernek başkanı Melikoğlu, Fakülte binasının kurulum aşamasına geldiğini söyledi.

Giresun Üniversitesi bünyesinde kurulacak olan Güzel Sanatlar Fakültesi ile 4 Yıllık Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu için çalışmaların hızlandığını belirten Melikoğlu, “Bilindiği gibi Görele Güzel Sanatlar Fakültesi ile ilgili yasa çıktığı günden itibaren Görele Güzel Sanatlar Fakültesi’nin kurulması için yoğun bir çaba harcıyoruz. Kaymakamımız İbrahim Keklik başta olmak üzere oluşturduğumuz komiteyle birlikte Hayırsever Görelelileri ziyaret ederek yardımlarını talep edeceğiz. Giresun Üniversitesi bünyesinde kurulması planlanan Görele Güzel Sanatlar Fakültesi ve 4Yıllık Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksekokulu için, eski cezaevinin arsasını temin ettik “ dedi.

Görele İlçesine Kurulacak olan Giresun Üniversitesi bünyesindeki Güzel Sanatlar Fakülte ile birlikte Meslek Yüksekokulu’nun sağlam temeller üzerinde inşa edilmesi gerektiğine dikkat çeken İlçe Kaymakamı İbrahim Keklik,”Her şeyden önce kurulacak Fakültede kaliteli bir eğitim seviyesinin yakalanması amaçlanmalıdır. Bundan sonraki aşamada bizim için önemli olan iş adamlarımız ve hayırseverlimizin desteğiyle birlikte fakültemizi kısa sürede inşa etmektir” diye konuştu.

ADRENALİN
03.10.08, 02:42:24
ekonomı ve kız yonunden değerlirirsek super bır proje olacak memleketımıze hayırlı olsunnnnn

muhammetevli
26.10.08, 23:03:30
Vira Bismillah, Fakülte demir aldı…

Görele Güzel Sanatlar Fakültesi ve Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu yapım alanında, ilk çiviler çakılmaya başlandı…
Görele Güzel Sanatlar Fakültesi ve Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu yapım alanında, ilk çiviler çakılmaya başlandı.
25 Ekim Cumartesi, İhsan Gümüş Usta planı yere yaydı.
Ve okulun sınırları belirlenmeye başlandı. Görele’ye hayırlı olsun! Malzeme ve nakit sözü veren bağışçıların kapısının çalınacağı zaman yaklaşıyor.

SUSKUN ERSİN
27.10.08, 10:26:10
Yapilmasini Dert Gozle Bekliyorum Yani :) Biran önce Bitsin Görele Uşaklari Bekliyoooo :):)

izmitliçotanak
28.10.08, 20:41:18
Vira Bismillah, Fakülte demir aldı…

Görele Güzel Sanatlar Fakültesi ve Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu yapım alanında, ilk çiviler çakılmaya başlandı…
Görele Güzel Sanatlar Fakültesi ve Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu yapım alanında, ilk çiviler çakılmaya başlandı.
25 Ekim Cumartesi, İhsan Gümüş Usta planı yere yaydı.
Ve okulun sınırları belirlenmeye başlandı. Görele’ye hayırlı olsun! Malzeme ve nakit sözü veren bağışçıların kapısının çalınacağı zaman yaklaşıyor.

Güzel İnşallah Yakın Zamanda Biter...

muhammetevli
08.11.08, 16:24:55
G. S. Fakültesi

Görele G. S. Fakültesi bina inşaatı temel aşamasında sürüyor. Dershaneler bölümünün radya temel demirlerinin bağlanması tamamlandı, döküm hazırlıklarına başlandı...
Merakları gidermek ve tabii spekülasyonu önlemek için temel çalışmaları konusunda bilgi sunalım. Okulun yapılacağı alan, alttan sağlam zemin çıkıncaya kadar (3 m.) boşaltıldı. Sonra tabaka tabaka sağlam dere malzemesi serilerek her tabaka vibrasyonlu silindirle sıkıştırılıp, boşaltılan alan dolduruldu.

Temel bittiğinde 180 cm. yükseklik kazanmış olacak ve dolayısıyla bu yükseklik binaya yansıyacak.

Bu hafta bağış toplama çalışmaları yapılmadı. Sadece geçen hafta ziyaret edilen Filiz Gıda, bağışını verdi.

izmitliçotanak
08.11.08, 19:58:56
G. S. Fakültesi

Bu hafta bağış toplama çalışmaları yapılmadı. Sadece geçen hafta ziyaret edilen Filiz Gıda, bağışını verdi.

artık herkes elini taşın altına koymalı çünkü bu şehir'in gelişmesi için üniversite çok önemli.

muhammetevli
12.11.08, 23:27:41
Görele Fakültesine sahip çıkıyor...

Görele, gelecek yıl tercih kitapcığında yer alacak
olan Güzel Sanatlar Fakültesinin binasını
yetiştirmek için saferber oldu. Kaymakam
İbrahim Keklik,Belediye Başkanı
Ertuğrul Melikoğlu, İlçe Emniyet Müdürü
Gökhan Karagöz ve gönüllü dernek yöneticileri
ilçe işadamlarıyla, esnafını kapı kapı dolaşarak,
maddi destek topluyor...
Görele Güzel Sanatlar Fakültesi’nin resmi gazetede yayınlanmasının ardından 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılına yetiştirilmesi için ilçe halkı üzerine düşen görevi yerine getirmek için adeta seferber oldu.İlçe Kaymakamı İbrahim Keklik, Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu başta olmak üzere bazı daire amirleri ilçe esnafını ve işadamlarını kapı kapı dolaşarak fakülte binasının yapımı için maddi destek talebinde bulunuyor.

“GÖRELELİ OLARAK İBRET ALIYORUZ”
İlçe Kaymakamı İbrahim Keklik’in ilçede göreve başlamasıyla hareketlenen fakülte binası yapım çalışmaları bir tarafta devam ederken diğer tarafta ilçe esnafı bizzat yanlarına gelerek maddi destek isteyen daire amirlerini boş çevirmiyor.İlçe esnaflarından Kamil Cinbat, bizzat daire amirlerini yanına alarak ilçe esnafını gezen Kaymakam İbrahim Keklik’in yaptığı bu çalışma karşısında ilçe halkının daha duyarlı olması gerektiğini söyledi. “Türkiye’nin birer ucundan gelmiş olan amirlerimiz,memurlarımız, yabancı ve yarın gidiciler. Buna rağmen bezim fakültemiz için canla-başla çalışıyorlar.Biz Göreleliler olarak bundan ibret çıkarmamamız, duygulanmamamız elde değil. Fakülte binası bitene kadar bizim Görele’ye olan borcumuzdur.”dedi.

“KENDİ GELECEĞİMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ”
Biran önce bitirilerek gelecek yıl eğitim-öğretime başlatılması planlanan Görele Güzel Sanatlar Fakültesi binasına taahhüt ettiği 50 ton demirin yarısını teslim eden ve bitene kadar da yardım edeceğini belirten Giresun Ticaret Borsası Meclis Başkanı ve Göreleli işadamı Mustafa Demirci ise ne kadar ilçe halkı sahip çıkarsa o kadar erken fakülteye kavuşabileceklerini hatırlattı.Demirci, “Şuan bu işin öncülüğünü yapan ilçe kaymakamımız ve daire amirlerimiz bizlerden daha çok sahip çıkmaktadırlar.Oysaki bu fakültenin onlara değil biz Görelelilere faydası olacaktır.Ben Göreleli bir iş adamı olarak memleketten kazandığımı her zaman memlekete yatırdım, yatırmaya da devam edeceğim.Herkeste Göreleli olarak imkanları ölçüsünde yardım etmelidir.Önemli olan kimin ne kadar yardım ettiği değil, Görelelilerin kendi geleceklerine ne kadar sahip çıktıkları önemlidir.”dedi.

BAŞKAN MELİKOĞLU, “HALKIMIZ DUYARLI”
Görele Belediye Başkanı ve Görele Yüksek Okul Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ertuğrul Melikoğlu ise çalışmalardan ve desteklerden memnun olduğunu ifade etti.Başkan Melikoğlu,” Herke imkanları ölçüsünde destek vermektedir.Kimse kapısından geri çevirmiyor.Bizde başta kaymakamımız İbrahim Bey olmak üzere İlçe Emniyet Müdürümüz, derneğimizin para toplamakta yetkili gönüllüleriyle kapı kapı dolaşmaktayız.Bu hızla devam edersek hedeflediğimiz aman içerisinde bu işin üstesinden gelebileceğiz.”dedi.

KAYMAKAM KEKLİK,” HİÇ BİR
İŞADAMIMIZ, ESNAFIMIZ DESTEK VERMEYLE İFLAS ETMEZ,
AMA VERMEZLERSE GÖRELE ÇOK ŞEY KAYBEDEBİLİR”
Görele içinde ve Görelelilerin bulunduğu her yerde fakülte binası için seferberlik ilan ettiklerini kaydeden Kaymakam İbrahim Keklik ise şu bilgileri verdi.” Görele Güzel Sanatlar Fakültesi gelecek yıl tercih kitapçığında yerini alacaktır.Amacımız Görele Güzel Sanatlar Fakültesini tercih edecek olan yüzlerce üniversiteli olacak öğrencilerimizi Görelelilere yakışan bir binada okutabilmektir.Bunun için elimizi hızlı tutmalıyız.Hiç bir Göreleli işadamı yaptığı destekle iflas etmez ama vermezse Görele çok şey kaybedebilir.Bizler bunun farkında olarak gece gündüz emek harcamaya hazırız.Her türlü fedakarlığı yapmaya karalıyız.Görelelileri’nde kararlı ve fedakar olmalarını bekliyoruz.Fakülte binasının temelleri atıldı.İnşaat her geçen gün büyüyerek devam etmekte.Herkes istediği zaman takip edebilir bilgi alabilir.Gördüğüm kadarıyla Görele bu yükün altından kalkabilecektir.Çünkü en az bizim kadar azimliler ve istekli görünüyorlar.”dedi.

muhammetevli
15.11.08, 14:46:17
Görele'nin gözbebeği fakülte...

Bu başlık gelişi güzel seçilmedi. Okulumuz bir yıl içinde bitecek ama fakültemiz, Göreleli var oldukça onun gözbebeği olmaya devam edecektir...
*Bu ilçenin sadece okumuşları bir el verse, inanın 5 katı, 5 ayda Tirebolu’dan, Eynesil’den görülebilecek yüksekliğe ulaştırabiliriz.

Bu arada “33 333 kişiden 100’er YTL kampanyası” da ufak ufak hız kazanıyor. Bu kampanyada aktif katılımın bir an önce ve yoğunluk kazanarak sürmesi için ısrar ediyoruz. Umuyoruz ki hemşerilerimiz bize buradan “acil yardım!” çağrıları yaptırmaz.

*Görele İş Bankası -03 55 555- numaralı hesabına para yatırmak ücretsizdir. Sizin ve hanımınızın ödemelerini 2 ya da 4 taksitte yapabilirsiniz.

* OKUL yapımını verdiğimiz İhsan Gümüş usta, Belediye binasını da yapan ustadır. Fatsalı olmasına rağmen, temelin radya ve mütemadi kısmını, bağış olarak, ücret almadan yapacak kadar da Görelelidir.

*GÖRELE Dernekler Birliği’mizin İstanbul’dan Yardımları da, onlara fatura ettiğimiz (51 000) YTL’lik hazır beton bağlantımızı ödemeleri ve 1770 YTL tutarında kalıp kilidi göndermeleriyle, başladı. Kendilerine teşekkürlerimizi gönderiyor, başarı diliyoruz.

*DAĞINIK yerleşim nedeniyle İstanbul ve başka şehirlerdeki Görelelilerin en kolay bağış yapma biçimi, banka hesabını kullanmalarıdır. Mutlaka katılım bekliyoruz.

*ESNAFTAN bağış toplama çalışmaları, ekiptekilerin asıl işlerini aksatmayacak bir plan dahilinde devam etmektedir. Kaymakamımız bir sorumuz üzerine, ‘Melahat Gürel Hanım gibi, Osman Akkaya Bey gibi özelliği olan kişiler için özel bir ziyaret’ planladıklarını söyledi.

muhammetevli
05.06.09, 20:54:12
İLETİŞİM FAKÜLTESİ HAFRİYATINA BAŞLANILDI

Yoğun çalışmalar sonucu olarak, Tirebolu
İletişim Fakültesi yapımına start verildi.

İLETİŞİM FAKÜLTESİ HAFRİYATINA BAŞLANILDI
FAKÜLTE TEMELİ 29 HAZİRANDA ATILIYOR

“Tirebolu İletişim Fakültesi Yaptırma Komitesi” başkanı Prof.Dr Taner Karahasanoğlu ve yardımcısı M.Çınar Çetinkaya, geldikleri Tirebolu’da, Yaptırma Komite’sinin diğer üyeleri Yaşar Yanıkömeroğlu, Şaban Aydın Arslan ve Orhan Karahan’la birlikte, 5 günlük süre içinde yaptıkları çalışmalar sonunda, Giresun Üniversitesi Rektörü sayın Osman Metin Öztürk, Belediye Başkanımız sayın Burhan Takır ve Kaymakamımız sayın Günhan Yazar’ın destekleri ile fakülte yapımı için arsaya ilk kazma vurulmuş ve temel atma merasimin 29 Haziran günü olması kararlaştırılmıştır.

TİREBOLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ YAPTIRMA KOMİTESİNDEN YAPILAN BASIN ACIKLAMASI:
BASIN BÜLTENİ NO: 1

Sayın Hemşerilerimiz.
Tirebolu Belediye Başkanımız sayın Burhan Takır ve eski Belediye Başkanımız sayın Yaşar Yanıkömeroğlu’nun talepleri ve Giresun Üniversitemiz Rektörü sayın Osman Metin Öztürk’ün ısrarlı çalışmaları ve siyasi kanat’dan İstanbul Milletvekillerimiz sayın Hüseyin Besli ve sayın Mehmet Domac’ın takipleri sonucu 14 Ağustos 2008 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan “Giresun Üniversitesi, Tirebolu İletişim Fakültesi” kurulmasına ilişkin kanuna göre, şirin ilçemiz Tirebolu’ya bu fakülteyi kazandırmak için Prof.Dr Taner Karahasanoğlu başkanlığında bir “Tertip Komitesi” oluşturulmuştur.
Tertip Komitesinin bugüne kadar yaptığı çalışmalar aşağıda ki gibidir.
1. İnşaatın yapılması için ilk etapta, Tirebolu’da 2 seçkin işadamımızdan 200.000.-TL, İstanbul da bulunan 3 hemşerimizden 50.000.-TL maddi kaynak sağlanmıştır.
2. Hazineye ait bulunan 10 dönüm arazi, Giresun Üniversitesi adına tescil edilmiştir.
3. Arazinin İmar durumu belediyece tasdik edilmiştir.
4. Arazi üzerinde bulunan 4 adet gecekonduya, arsa bitişiğinde 1200m2 yer tahsis edilmiş ve tapuları hazırlanmıştır.
5. Arazinin zemin etütleri jeoloji ve jeofizik mühendislerine yaptırılmıştır.
6. Arazinin plan-kotları harita mühendisine çıkartılmıştır.
7. Avan projeler hazırlanarak İnşaat maliyetleri çıkartılmıştır.
8. Mimari, mekanik ve elektrik projelerinin çizilmesi ihale edilmiştir.
9. Statik hesaplarının çıkartılması ihale edilmiştir.
10. Çalışmaların her aşamalarında, Giresun Üniversitesi Rektörü sayın Osman Metin Öztürk’e, gelinen noktalar hakkında bilgiler verilmiştir. Sayın Rektörümüz, “ Tüm altyapı çalışmalarının tamamlanıp, 29 Haziranda temel attığınız taktirde, Giresun Üniversitesi olarak her türlü maddi kaynaklarını, İletişim Fakültesine aktaracaklarını ve çalışmaların bu hızda seyretmesi halinde, 2010 öğrenim yılında Tirebolu İletişim Fakültesine öğrenci alabileceklerinin müjdesini vermiştir.
11. Arazi yapısından dolayı, zeminde bulunan kum karşılığında, 7.000 m3 kazı hafriyatının, yapılması dolgu malzemeleri ile 50 ton inşaat demiri temini için ihale yapılmış, işalan firma ile mukavele imzalanarak hafriyat çalışmalarına başlanılmıştır.
( Kazı hafriyatı, dolgu malzemesi ve 50 ton demir karşılığında arazide bulunan kum satılmıştır.)
12. Bina kaba inşaatı, bir inşaat grubuna ihale edilmiş olup,15 Haziranda işbaşı yapılacaktır.
13. Giresun Üniversitesi Rektörümüz, Tirebolu Belediye Başkanımız ve Tirebolu Kaymakamımız himayelerinde, 29 Haziran günü “Temel Atma” merasimi yapılacaktır. Bu merasim akşamı, Tirebolu Kapalı Spor Salonunda büyük bir şölen yapılacak ve “Temel Atma”nın sevinci hep birlikte yaşanılacaktır
Tüm halkımız bu tören ve şölene davetlidir.
14. Konularımızla ilgili olarak, tüm ilgili kişi, kurum ve kuruluşlarla görüşmeler yapılmaktadır.

Tüm hemşerilerimize saygı ile duyurulur.
TİREBOLU İLETİŞİM FAKÜLTESİ YAPTIRMA KOMİTESİ adına
Prof. Dr TANER KARAHASANOĞLU

muhammetevli
29.12.09, 21:05:53
Görele Fakültesi’nde görkemli açılış…

Giresun Üniversitesi Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu 2009 – 2010 akademik yılı açılış töreni büyük katılımla gerçekleşti...
2009–2010 Akademik Yılı Açılış Töreni Yapıldı

Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Bahçesi’nde gerçekleşen Giresun Üniversitesi Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun 2009 – 2010 eğitim öğretim yılı akademik açılış törenine Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aygün Attar, Prof. Dr. Mustafa Türkmen ve Prof. Dr. Orhan Yalçın, Giresun İl Özel İdare Genel Sekreteri Cumhur Melikoğlu, Görele Kaymakamı Aykut Pekmez, Garnizon Komutanı Binbaşı Tamer Yılmaz, Görele Belediye Başkanı Ertuğrul Melikoğlu, Giresun Borsası Meclis Başkanı Mustafa Demirci, Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Vekili Doç. Dr Yalçın Tepe, Görele Dernekler Birliği Başkanı Birol Kardaş, Görele Dernekler Birliği Onursal Başkanı Sadi Kaya, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum müdürleri, öğretim görevlileri, akademisyenler basın ve çok sayıda davetli katıldı.

Okul bahçesi’nde gerçekleştirilen açılış töreni öncesi Atatürk büstünün açılışı yapıldı. Ardından akademik yıl açılış törenine geçildi. Açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Programın açılış konuşmasını yapan Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdür Vekili Doç. Dr Yalçın Tepe, Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun birinci açılış törenini yapmanın heyecanını taşıdığını söyleyerek, “Yeni bir heyecan ve umutla başlamakta olduğumuz Yüksekokulumuz açılışımızda mutluluğumuzu bizlerle paylaştığınız için sizlere teşekkür ediyor sevgi ve saygılarımı sunuyorum.
Üniversitenin önemini kavramış olan Göreleliler uzun yıllardan beri ilçede bir yüksekokul kurulması için çaba sarf etmişlerdir. Bu özlemleri 30 Temmuz 2008 tarihli bakanlar kurulu kararı ile Giresun Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı olarak Görele Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nun kurulması ile giderilmiştir. Mevcut okul binamız 04 Ağustos 2009 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan protokol ile Üniversitemize tahsis edilmiştir. Yüksekokulumuz 4 bin metrekare açık 900 metrekare kapalı alana sahiptir.
Yüksekokulumuzun binasında 5 adet Akademik ve idari personel odası, 50 kişi kapasiteli 8 adet derslik, bir adet 30 kişi kapasiteli bilgisayar laboratuarı, bir adet 50 kişi kapasiteli konferans salonu, 30 kişi kapasiteli bir adet kütüphane ve toplantı salonu bir adet misafir odası bir adet sosyal etkinlik alanı basketbol ve voleybol sahası bulunmaktadır.
Yüksek okulumuzun Görele’nin çehresini değiştirecek büyümeyi ilçenin sosyal ve ekonomik hayata sağlayacağı katkıyı çok kısa zamanda görmeyi umut ediyorum. Yüksekokulumuz Bankacılık ve finans bölümü ve 40 öğrenci ile 2009–2010 eğitim-öğretim yılında eğitime başlamıştır. Gelecek Eğitim-Öğretim yılında yeni bölümlerin açılması için çalışmalarımız devam edecektir.” dedi.

Görele Belediye Başkanı ve Yüksekokul Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ertuğrul Melikoğlu ise, “Görele’nin kültür alanında çok önemli bir güne tanıklık etiğini belirterek, Bu gün ne kadar mutlu olduğumuzu sözlerle anlatılamaz. Yıllardan beri verdiğimiz Görele Yüksekokul ve Fakülte mücadelemizi kazandık. Bu günlere gelmemizde bizleri katkıları ile yalnız bırakmayan Görelelilere Görele Dernekler Birliği’ne İşadamlarımıza ve siyasilerimize teşekkür ediyorum.”diye konuştu.

Açılış töreninde son olarak konuşan Giresun Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Aygün Attar, Bu gün burada bulunmanın sevincini birlikte yaşamaktayız. Göreleli sivil toplum örgütlerinin İlçeye bir fakülte kurulması talebini değerlendiren Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Osman Metin Öztürk üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirmiştir. Çünkü şimdi Görele’de hem Fakülte hem de Yüksekokul açılmıştır. Bu gün burada açılışını gerçekleştirdiğimiz tören geçici bina yerine asıl binamızda gerçekleştirseydik. Yetiştirmiş olduğu devlet ve sanat adamlarıyla Türkiye’nin aydınlık yüzü olan Görele’nin bir an önce Güzel Sanatlar Fakültesi’nin inşaatını tamamlayarak hizmete girmesini beklediğimizi belirtmek istiyorum. Görele ilçesinin beklentilerini hayata geçirmek için fakülte inşaatını bitirelim” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Fakülte inşaatı için katkıda bulunan Göreleli İşadamlarından Mustafa Demirci, Abdurrahman Süleymanoğlu, Emin Can ve Görele Dernekler Birliği Başkanı Birol Kardaş’a teşekkür plaketi verildi. Folklor gösterileri yerel sanatçılardan Mahmut Uzunöner ve Kemençe üstadı Katip Şadi’nin kemençe resitalinin ardından konuklara etli pilav ikram edildi.