PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hayal Kırıklığının Başkenti

Elendil
17.09.07, 01:11:33
Herkes bazen kendini burada gibi hisseder..Belli bi yer değildir orası kimi zaman kafanı kaldıramayacak kadar sarhoş olursun bir bar köşesinde bi şey koymuştur kesin sana ağırına gitmiştir orası senin hayal kırıklığının başkentidir...Ya da büyük beklentilerin olan bu hayattan kötü bi haber alırsın bi kızdır bu yada kötü sınav sonucu yada işile ilgilidir, ama yer hep aynıdır..Başkenttir ve hayal kırıklığıdır sonu..Yada 90.dakika gol yersin rakip takımdan tüm hevesin içinde kalır bu sefer oturduğun koltuktan kaldıramazsın kafanı bakarsın etrafına yer yine aynıdır Hayal Kırıklığının Başkenti..Evet arkadaşlar ben çok ziyaret ederim orayı evim gibide severim...Ben ordayım tanıdıksa size eğer buyurun sizde gelin buluşalım orada...

slim
17.09.07, 02:42:05
seçkin kardeşim güzel yazmışsın...
insan denen her mahluk, o başkente uğramıştır, ziyaret etmiştir...
ben de çok gitim oraya, nasıl olduğunu bilirim...
bazen elimde alkol şişesi, bazen 100'lük cigarayla...
her gittiğimde de yalnız yürürüm sokaklarında, soğuk yalnızlığıma inat...
bazen dönüşlerim uzun oluyor, hüzünlendiğim zaman böyle işte...
bazen de gitmek için gün sayarım, gülücüklerin arasındaki dünyayı keşfetmek için...
her dönüşümde hayatıma bir şeyler katarım, oraya gidip te katmayan war mı k?!..
bak!! oldum 24!!
zamanın su gibi aktığını anladığım yer orasıydı...
o başkent hep içimizde zaten...
kırgınlığımızın, yıkılışımızın, üzüntümüzün we
hayal kırıklığımızın başkenti...

bi cigara yakıcam abi ben :(

coto28
17.09.07, 03:01:57
Başkentliyiz hepimiz.Soranlara söyleyin''Hayal kırıklıklarının başkentinden''.Alnımızda kara yazı,dipsiz kuyular ve şer odaklarıyla çevrilmiş bir başkent.Unutulmuş viran olmuş,ismi neydi diye dakikalarca düşünülüp hah işte orasıydı denilen yerden.Her yere yabancı,kendini arayan insanlarız,hasretler,özlemler ve taze çiçek kokularına uzak kalmışız.Bizler tek vücut olduk,birbirimizi gurbette bulduk,sessiz ve derinden dev adımlarla geliyoruz.
Evet hepimiz Başkentliyiz,bilmeyenlerde bilsin artık.''HAYAL KIRIKLIKLARININ BAŞKENTİNDEN.''
Ayrıca bu güzel tanımlamanın kaynağı olan duygu insanı kardeşim Çakmak Osman'ıda buradan saygıyla analım.

adige
17.09.07, 05:58:44
Bazen tüm bu olumsuzluklara rağmen o şehire hiç uğramadan transit :!: geçmek gerekir, hayat ne kadar zorda olsa herkes ağlarken sen başını dik tut, isyanda bir yere kadar zaten ne N nede S kutbu seni çekiyorsa "saman çöpü" gibi tüm mıknatıslara yan çizmiş :!: isen o kentinde uzağında kalmışsın demektir.

Bu hayattan büyük beklentilerin olmayacakmış kardeşim hayat bana bunu öğretti 8)

çakmak
18.09.07, 22:46:29
Her insan sevda içinde açar gözlerini sabaha...O şehirde uyumak boşa geçirilmiş bir zaman dilimidir,O şehri tanıyanlara...Umut etmek yoktur yada hiç bir taşı altın olacak diye beklenmez.İnsanları kendileri bir umut ışığıdır zaten ve her bir canlı otu toprağı hayvan yada insanı zaten kendi başına bir altından çok daha değerli şeyleri ifade eder...Bizleri anlayamıyacak bir evren için bir çıban,bir başkaldırış,bir varoluş abidesi,bir hayal kırıklığıdır...Fakat onlar yinede bilmez bizler hayal kırıklıklarının başkentide doğmuşuz...BAŞKENTLİYİZ ULAN . . !

görelelisayko
19.09.07, 00:03:41
Forza grup başkent...Ben oradan gurbete bile çıkmadım daha!!!

TuNc
19.09.07, 05:36:40
hayal kırıklığının başkenti nde oturuyorum, saat kış. önümden sırtında yükü olmayan hamallar geçiyor, işsizler, ama yük var gibi eğilmiş belleri. hayalleri kırılmış, kırıklıklarını taşıyorlar görünmez küfelerinde. hayalkırıklığının başkentinin caddeleri boş, yalınayak çocuklar koşuyorlar biryerlere, okullar kapalı, öğretmenler tayinlerini başka umut şehirlerine istemişler çoktan. ben kırılan hayallerime bir tamirci arayacağım birazdan saat bahara dönünce, belki o sen olacaksın, elinde aşktan tornavidan. bu şehiri sevmiyorum ben , romamtizmama iyi gelmiyor.

Bi Siteden Alıntıdır!. By TuNc

görelelisayko
19.09.07, 18:32:28
Forza grup başkent...Ben oradan gurbete bile çıkmadım daha!!!derken dün gece ayrıldım başkentten,artık gurbetteyim... :D

TuNc
19.09.07, 19:11:56
Forza grup başkent...Ben oradan gurbete bile çıkmadım daha!!!derken dün gece ayrıldım başkentten,artık gurbetteyim... :D Asık İnsan !.. SEn ini ne isin var hayal kırıklıklarında sen daha yeni asık olmadın mı :D

coto28
19.09.07, 22:20:49
Hayal kırıklığı
Hayal kırıklığı
Uyuyorum
Uyanıyorum
Bakıyorum
Zaman geçmemiş
Zaman takılı kalmış
Hep aynı yaprakta.
Susuyor tınısı ezginin
Ve ben ölüyorum yavaşça
Kimsenin haberi olmuyor.
Gözlerim dünyaya küsüyor
Ve ben kendime küsüyorum.
Durduruyorum zamanı
Kağıttan evler yapmak için
İçinde kimsenin oturmadığı kağıttan evler
Sonra yıkıyorum onları
Ve onlarda beni.......

coto28
19.09.07, 22:21:33
....................... :!:

Beklemek insanları
Dakikalarca saatlerce...
Umutla, sevinerek, düşünerek.
Acıya dönüşü vardır
Gelmemelerinin.
Gözyaşı ve hayal kırıklığı.

slim
24.09.07, 01:41:42
ben şu anda başkentte olmadığımdan, ilgili yazılar yazamıyorum...
:lol:
orda olanlar yazsınlar.... 8)

çakmak
24.09.07, 02:49:59
Hayal kırıklıklarının başkentinde doğdum bir bahar...Olmadı hiç hayallerim... Zaten ben hayal edebilenlerin hayallerindeki yerde yaşıyordum...Hayal kuramıyordum...Biliyordum hayal etmek yoktu...Sonra,sürgün edildim kırık hayallerin başkentinden,koca şehire...Unutursun dediler başkenti ben yaşlı gözlerimi silerken...Hayallerin canlanır,her sevda bir gün biter tükenir...Umutların hayallerin canlanır dediler...Ben göz yaşlarımı silerken...Yanıldılar..! Hani unuturdum,hani biterdi bir gün her sevda...Ben unutmam ölmeden,ölsemde bitmez bende bu sevdam...Bir yerde haklı gibi göründüler sadece...Evet hayalim oldu bir tane;o da Giresun'uma kırık hayallerin başkentine geri dönmek sadece . . .

adadan
25.09.07, 13:20:36
Topiği baştan bir okuyayım dedim sonunu getiremedim :)

Ne kadar yaralı yürek varmış aramızda, ben bu kente en iyisi hiç uğramıyayım.

Seçkin başkente girişi yapmış bir daha uğramamış, sanırım bu aralar kendisi başkentte değil 8)

bozatli28
25.09.07, 14:04:03
Walla seçkin iyi güzel bir konuya değinmişin. Herkes bir gün o başkentten geçmiştir. Ve hala da geçmeye devam ediyoruz. Ama inşallah herkes en hızlı bi şekilde kurtulur

HasanAlim
25.09.07, 15:07:13
başkentin durumu vahim ben uğramam ramazandan sonra sarıyerden başka tanımam

efem1
25.09.07, 18:36:32
sevıyorum bu sehrı ben.....

TuNc
25.09.07, 19:50:37
by sehirde sana asık sana tapan biri var !.

görelelisayko
26.09.07, 00:26:12
ayrılın artık şu şehirden yaaa :D

TuNc
26.09.07, 01:08:46
ayrılın artık şu şehirden yaaa :D Aç şu kapıları gardiyan!.

Ayhn_28
26.09.07, 01:43:43
:):):) Gardiyan Yolver Bu Şehirden Gitmenin Vakti Geldi Artık :):)

efem1
26.09.07, 01:50:34
yuregım umulmayan yaralarla bahsedemesken bır tatlı tebessumu ozledı gozlerım ve sen hangı dusteysen gel cunku gulusunu ozledı gozlerım....
ben hep burdayım...

slim
26.09.07, 02:21:07
başkentin durumu vahim ben uğramam ramazandan sonra sarıyerden başka tanımam
aynen ben de taksime abi... yeter daa 8)

coto28
29.09.07, 03:16:54
Başka bir zaman olsa; otobüs'ün tekerleklerinin dibinden, sonsuza gidecekmiş gibi kilometrelerce uzayan yeşilliğe hayran kalabilirdim. Hatta o yeşilliği hoyratça yırtan asfaltta seyreden otobüsten inip çoğuna aşina olduğum otların, yaban dikenlerinin, papatyaların, gelinciklerin arasında dolaşabilir bundan da korkunç bir zevk alabilirdim.

Hiç görmediğim otlara,çiçeklere tarla böceklerine bakarak, neden daha önce göremedim diye hayıflanarak günler
belkide aylar geçirebilirdim.

Aldırmadan paçalarımın ıslanmasına;gözelerden güneşte yanmış tenimi serinletmekten haz duyarak önüme serilmiş yeşil örtünün dağlara kavuşan kısmındaki meşe,palamut,kestane ve çam ağaçlarının bir sınır bir duvar gibi uzayıp giden görüntüsünün arkasında bu çayırlardan gizlenen yaşam hakkında varsayımlarda bulunurdum.

Ağaçkakanların çıkardığı daha doğrusu öyle tahmin ettiğim gürültülerinin yanına bir sincabın geniş bir ceviz ağacına tırmanışını da eklerdim.Ağustos böceklerinin zırıltısını ve bildiğim aklıma gelen her hayvandan bir şeyler eklerdim oradaki yaşama dair.

Bir tırtıl dut yaprağını yerken ses çıkarır mı bilmem ama onu da ve kurbağaları ve yaşlı bir kaplumbağanın ağır gövdesini taşıyan yorgun bacaklarının güzden kalan yaprakların üzerindeki çıkardığı hışırtıyı ve ötücü kuşların seslerini ve bir tavşanın korkudan ziyade araştırmacı koşularını ve yırtıcı bir kuşun hakimiyet altına almaya
çalıştığı toprak parçasını çok yukarıdan seyrederken çıkardığı kanat seslerini ve bir çekirgenin ve bir arının,peygamber böceğinin,ve yusufçukların ve kelebeklerin ve tepelerden aşağı hızla akan bir derenin ovaya kattığı bereketi mutluluğu,uğur böceklerini,öğlen uykusuna yatmaya hazırlanan bir tilkinin esnemelerini,ufak çalı
kümelerindeki yavrularına meyve,solucan taşıma telaşındaki serçelerin çırpınmaları,bir yaban keçisinin kaşınmak için ağaçlara sürtünürken çıkardığı sesi

ve isimler uydurudum;tanımadığım kuşlara,böceklere ve çiçeklere isimler uydururdum sonra uydurduğum isimleri unutarak yine başka isimler uydururdum.

Allah'ım ne kadar az şey biliyorum diye hayıflanırdım ve böceklerle,kuşlarla aramda bir dil geliştirirdim belkide;rüzgarı tanırdım kavakların arasında uzak diyarların,unutulmuş yüzlerin,gizli aşkların hikayesini anlatan bir türkü gibiyken yalçın dağların doruklarında bir dehşet çığlığına dönüşen insanın etini acıtan rüzgarı tanırdım.Unutarak konuştuğum dili avare gibi dolaşabilirim.

Hiç bir iz,hiç bir yol,geçit olmayan bu yerde bir ömür geçirebilirdim.

Ama duramam,inemem ben dört duvarı özledim mümkünüm yok inemem;kapını özledim,seni özledim bana hoş geldin de.

Yıldızlar doluşsun gözlerine çakmak çakmak,ışıl ışıl daha ne bileyim işte öyle bak

bana sarıl yorgunluğumu al ve bitmişliğimi ve hiçliğimi beni gene ben yap

herşeyimi al dudaklarım bana kalsın senin hiç bir şeyin sana kalmasın.

Yol boyunca dizilen aydınlatma lambalarının kirli sarı ışıklarının abluka altına aldığı bu yol var ya her santimetresini cılız varlığıyla aydınlatmaya çalışan lambalara inat hiç bir sırrını vermeden her kılometresinde mutluluktan ağlattığı ya da heder ettiği hayatların mahremiyetlerini böğründe bir bıçak gibi saklayarak uzanan bu yol beni sana getirecek mümkünüm yok inemem.

Ben evimi özledim. Bana hoş geldin de kapı ziline koşan çocuklar gibi karşıla beni.

Aç mısın de sonra bana dokun ellerime dokun.

Üzerimden ceketimi al, gözlerimden hasretimi, herşeyimi al dudaklarım bana kalsın

seninse hiç bir şeyin sana kalmasın.

Mümkünüm yok inemem,insanların küçük hayatlarını paramparça eden,terini,gözyaşlarını,kanını eme eme siyahlaşan bu yollarda inemem ben bu renkte ölemem.

Ben seni özledim ,beni yıka,beni durula ve beni koynuna al beni sar gözlerimi öp ;dolu dolu olsun gözlerin gözlerini gören gözlerimi öp dudaklarım bana kalsın

senin ise hiç bir şeyin sana kalmasın .

Başımı göğsüne yaslayıp kalbini dinlerken avuçlarımı öp dudaklarım bana kalsın ki

sana bir şey söyleyeyim. Senin ise hiç bir şeyin sana kalmasın..

slim
29.09.07, 03:30:39
yücel naapmışsın yaw sen böle...
yaw inmeyin o kadar derine yau..
aşk diye bişey yok daa... 8)
salın gitsin, herkes mecbur birbiriyle yaşamaya...
adına aşk diyular işte... hikaye 8)

TuNc
29.09.07, 09:00:08
yücel naapmışsın yaw sen böle...
yaw inmeyin o kadar derine yau..
aşk diye bişey yok daa... 8)
salın gitsin, herkes mecbur birbiriyle yaşamaya...
adına aşk diyular işte... hikaye 8) YUCEL ATESLE mis bizi!. hızını kesme yucel Devam!. bizim üstümüzdeki aydınlık senin ışığının yansımısı beaa!.

çakmak
30.09.07, 01:24:27
Hapset beni Topal Osman meydanına orda kalayım.
Sürgün geldim vatanımdan,acı ile yanarım...
Bırak beni sende bahar yağmurlarında ıslak kalayım,
Yaram kanar içimde canım acır,canımın Giresun...

Oysa ne çok sevmiştim seni ve sende yaşayan bir kalbi.
Sen umut etmeyen şehir,o umutsuz şehrin güzeli...
Gözleri kıyına vuran deniz,teni toprağının rengi.
Senin gibi asil,senin gibi bensiz canım Giresun...

parola28_
30.09.07, 03:13:02
Önce yanına yanaşıp sana hayatta çektiği acıları anlatmaya başlar ve bu yüzden ne kadar ağlamak isteyip de duvarları yumruklamakla yetindiğini söyler.hiç arkadaşım yok der ve sen onun arkadaşı olursun.ona acımaya başlarsın yavaş yavaş..iyi bir insan olduğunu ama hayatta kaybolduğunu elinden tutup onu kurtaracak birine ihtiyaç duyduğunu hissettirir sana.ve kurtar beni diye yalvarır.hissettiğin acıma duygusu önce şefkate dönüşür sonra da aşka.senin başka olduğunu söyler..gerçekten de başkasındır sen çünkü onu üzmemek için elinden geleni yapıyorsundur.çünkü o zaten çok üzülmüştür ve kıyamazsın daha fazla üzülmesine.önünde diz çöker dizlerine yatar ağlamaklı ilan-ı aşk ederek.reddedemezsin bir kez de sen üzmeyi göze alamazsın onu.iki gün sonra onun bir arkadaşına kız benden hoşlanıyodu ben de karşılık verdim hayatımda kimse olmadığı için dediği kulağına gelir.işte o an hissettiğin, camın parçalanma efektine benzeyen duygudur hayal kırıklığı. :lol: :lol: :lol:

coto28
01.10.07, 17:54:50
Bi ben vardım...bi sen yoktun....
Puslu mum ışığında alacakaranlıktı sevdam
gönül gözlerde kayboluş
sözler anlamsızlıktı
bir sen vardın bir ben yoktum
Yalnızlığın gölgesinde oynaşan gölgeler dışında
Geceyi dinledim penceremin buğusunda
Dinledikçe gözlerimin buğusu donuyor
dinledikçe gecede kayboluyordum
Sözlerin anlamsızlığında sana cümleler kuruyordum
Bazen kelimelerin büyüsünde sana seni seviyorum yazarken
üç noktalar bırakıyordum her soruda
sonra bir sigara yakıyordum dumansızlığıma
efkarin mutluluğunda caresizliğimin umudunu buluyordum
uyuyordum gecede gözlerim açık
nefesler yetmiyor ölüyordum
ama biliyordum sen yoktun
sonra misralar geliyordu aklıma
aşktır yaşanan tek başına ya da yalnızlık iki kişilik gibi bişey
ben ise iki kişilk yaşıyordum seni severken bile
sensizliğimin çığlığını duyuyordum yüreğimde

galdirik
01.10.07, 23:25:59
Ula canuk çıkın bu şehirden. Bu şehir kapkaranlık. Her tarafı hüsran kokuyor. Çabuk çıkın la bu şehirden çabuk laaa hadi çabuk...
Bak şimdi söööceem haaaa.... :lol:

çakmak
06.10.07, 04:50:42
Ula canuk çıkın bu şehirden. Bu şehir kapkaranlık. Her tarafı hüsran kokuyor. Çabuk çıkın la bu şehirden çabuk laaa hadi çabuk...
Bilal abi ben haydi çıkalım diyorum da bizim Yücel ben kalıcam beni bırakıp gidersen mORDU'LU ol diyor...Bende MORDU'lu olmamak için başakentte bekliyorum...
Ben hiç küfürü hak etmiyorum..!
Bu arada sanırım Yücel Tunç'uda başkentin bir yerlerinde saklıyor...
8) (buda gözlüklü)

bozatli28
06.10.07, 13:05:16
az dur sakin ol ramazandan sonra başlarsın sö....

TuNc
07.10.07, 05:58:40
Bilal abi ben haydi çıkalım diyorum da bizim Yücel ben kalıcam beni bırakıp gidersen mORDU'LU ol diyor...Bende MORDU'lu olmamak için başakentte bekliyorum...
8) (buda gözlüklü) ESir im Esir bu şehirde kapılar üstüme kapanmıs!. sürügülerim pas tutmus yaglayanım bile yok'.

çakmak
08.10.07, 02:04:52
Hayal yoktu umut yoktu ama inancımız sonsuzdu Giresun'um Eskişehir'e vuracak bizler mutlu olacaktık.
Olmadı,yine başkentli hüznünde şarkılar mırıldanıyorum...,

'' of ulan off ''

galdirik
08.10.07, 09:25:31
EEE Hadi hadi ... Kalın biraz daha madem ısrar ediyusunuz kalın kalın. Mekanınız bol muhabbetli olsun. :lol:

çakmak
08.10.07, 16:06:40
8) (buda gözlüklü) ESir im Esir bu şehirde kapılar üstüme kapanmıs!. sürügülerim pas tutmus yaglayanım bile yok'.

Ura gardaşım sen durumundan haber vermişsin adresini ver ben gelirim yağlamam o kapıları sürgüleri kırar geçerim...
Seni hapsetmeye cesareti olan kapıları ayaklarının altında yol ederim,sana çiğnetir ezer geçeriz...

görelelisayko
08.10.07, 16:14:18
Geldik yine ait olduğumuz yere...

adadan
08.10.07, 16:24:55

Senin için değişik söylentiler vardı, bu kenti temelli terkettiğin yönünde :D

görelelisayko
08.10.07, 16:43:55

Senin için değişik söylentiler vardı, bu kenti temelli terkettiğin yönünde :DGarip bir hayat tarzı var bu aralar,bi bakarsın yarın yine gurbetteyim...Belkide bidaha hiç ayrılmam bu şehirden... :(

TuNc
09.10.07, 17:38:46

Ura gardaşım sen durumundan haber vermişsin adresini ver ben gelirim yağlamam o kapıları sürgüleri kırar geçerim...
Seni hapsetmeye cesareti olan kapıları ayaklarının altında yol ederim,sana çiğnetir ezer geçeriz... Ya Habu Yalan Dünyanın Çıtırları Ayaklarına Pervane olsun! Ben sana ne diim Osmanım!.

çakmak
09.10.07, 21:54:58
Tunç ne güzel yazmışsın saol ama ben habu dünyanınkilerden geçtim uzaylı olsada kabulüm ura !

çakmak
09.10.07, 21:55:48
Arkadaşlar sitemizi biraz daha hareketlendirelim....

TuNc
10.10.07, 01:29:21
Tunç ne güzel yazmışsın saol ama ben habu dünyanınkilerden geçtim uzaylı olsada kabulüm ura !
:lol: Ura o islere mustafa topaloğlu baki!. :D

coto28
14.10.07, 00:30:07
Yağmur Yağıyor ve Sen Yoksun

Yağmur yağıyor! Hem de sağanak halinde! utangaç suların sırdaşı oldum yüreğim üşüyor, ömrüm firari! Ama sen yoksun! .. Belki de insanların en duygusal olduğu, yalan söylemediği, sevdalı gözlerin sislenip birer cigara yaktığı, sevginin, kitaplar arasındaki kurutulmuş güllerden kurtulup sessiz bir ceylan gibi yüreklere girdiği ve yalnızlıkların ilk karanfil yaprağında büyüdüğü, çoğu kez de hüzünle birlikte sessizlik içinde yaşanan bir andır bu...Fakat kimsecikler farkına varmaz bile... Olsa olsa ancak yanlızlar hatırlar yağmur kokan bir sabaha karşı camlarını açtıklarını. Havada asılı kalmış bir bulutu, bir kuşun titreyerek uçtuğunu, gül yaprakları üzerinde tomur tomur gülümseyen goncaları, yalan yeminlerin şahidi papatyaların göz yaşlarıyla ıslandığını ancak yanlızlar hisseder... “Ve bütün bunlar aşkın güzelliğiyledir! ” derler! ..

Yağmur yağıyor! Hem de sağanak hâlinde! .. utangaç suların sırdaşı oldum yüreğim üşüyor,ömrüm firari.. Yağıyor işte korkarak, yavaş sesle... Hatta bazen cesaretleniyor benim gibi, ve hışımla vuruyor camlara... Sonra yine ürkek! İhanet edercesine... Offf serçeeee! ...

Yağmur yağıyor! Fısıltıyla, nazla... Bir eski hikayenin sonunu getirircesine... İnsanlar bilmiyor bu hikayeyi, gökyüzü dilsiz! .. Hava da anlaşılamamanın verdiği kahrolası hüzün... Ah şu kara bulutlarda geçmese gözlerimden, derken...

Yağmur yağıyor işte ömrüm firari...Yüreğim üşüyor..! Ve ben bu gecenin 25.saatlerinde utangaç sırların sırdaşıoluyorum ,can! ..

Yağmur yağıyor diyorum, duymuyor musun? ! .. Ve sen yoksun! .. Yağmur.........

efem1
14.10.07, 00:45:26
yucel abı dokturmussun yıne yuregıne saglık...

slim
14.10.07, 01:04:15
gökhan biraz da sen yaz olm... hiç mi aşık olmadın lan wicdansız :lol:

çakmak
16.10.07, 00:41:50
Evet Yücel abin bir doktor ama sadece bir doktor ve onun sadece bir hastası olabilir o da benim ben çakmak osman onun delisiyim ve onun tek görevi beni huzura kavuşturup,akıllandırmak...
Her ne kadar bu aralar onu aldatıyor huzuru ve aklı başka şyerlerde arıyor olsamda o benim doktorum...
AMAN DOKTOR CANIM GÜLÜM DOKTOR,
DERDİME BİR ÇARE....
ÇARESİZİ DERTLERE DÜŞTÜM,
DOKTOR BANA NE ÇARE.....

I LOVE YOU YÜCEL BODUR......

adadan
16.10.07, 12:00:26
@Çakmak,

Seni bu başkente vali yapalım.Heleki haftasonu "tek aşkım" dediğim Giresunsporu yalnız bıraktın, senden iyi vali olmaz bu şehre :D

çakmak
17.10.07, 13:26:07
@Çakmak,

Seni bu başkente vali yapalım.Heleki haftasonu "tek aşkım" dediğim Giresunsporu yalnız bıraktın, senden iyi vali olmaz bu şehre :D

Yüzüme vurup durmayın artık bu mevzuatı belki bir hata yaptımamason hataydı...

''Giresunspor'u sevmeyen İT olsun ''

görelelisayko
18.10.07, 01:57:04
@Çakmak,

''Giresunspor'u sevmeyen İT olsun ''Telafi edebilirsin Antalyaya gidiyoruzzz :)

çakmak
18.10.07, 02:53:10
@Çakmak,

Ben hazırım...

görelelisayko
18.10.07, 03:07:49
@Çakmak,

Ben hazırım...ee listeye ismini yazsana o zaman ne duruyosun alemin kralı... :D

çakmak
18.10.07, 03:14:22
@Çakmak,

Ben hazırım...ee listeye ismini yazsana o zaman ne duruyosun alemin kralı... :D
Daha nasıl yazıldığını çözemedim pc bilgim kıt bi bula bilirmiyimbakayım ben o listeye...

coto28
20.10.07, 02:32:36
İçimde derin sessiz ve dipsiz bir kuyu var sanki !... Gün geceye teslim olduğunda, karanlığa hüzün çöktüğünde , Mutluluk alıp başını gittiğinde Soruyorum kendime ''Ben neredeyim '' diye..

Kapanınca gözlerim yürüdüğüm yolun zorluğu ve Yalnızlığım geliyor aklıma!... Yalnızlık ürkütüyor önce Sonra tenimi sonbaharın o ılık damlaları sarıyor. Her damla ayrı bir dost oluyor!... Yağmurla birlikte üşüyorum!...

Hayat artık benim ona verdiklerimi sunuyor şimdi ''bana değer veriyor'' Öyle olmasa yanımda olmazdı, öyle olmasa bana gülümsediğini hissedemezdim!...

An geliyor öyle bir fırtına esiyor ki yüreğimde yaşam bile dindiremiyor!... sonra o yaprak dökümü baş gösteriyor içimde Gönlüm yine Sonbaharını yaşıyor
Değer verdiğim yapraklar savrulup gidiyor bilinmezlikler denizine doğru...Artık içimdeki ağacın yaprakları yeşeremez çünkü orda artık Dipsiz bir kuyu var !...
Ben ise Başkalarının içlerindeki ağaçlardan dökülen bir sarı yaprağım sadece...

TuNc
21.10.07, 06:26:28
o bir sevgi pıtırcığı o bir aşk bocugu!. Yucel!.

efem1
22.10.07, 01:24:15
bır sıse sarap sırdasım olsun yanında sıgaram mezesı olsun
sakın bana dokunma tas bastım yarama
kadehler merhaba askım sana elveda
her gece ıctım kendımden gectım
bır vefasız yar ıcın ıckıyı sectım
sakın bana dokunma tas bastım yarama
kadehler merhaba askım sana elveda

çakmak
26.10.07, 11:56:35
Hayallerim yıkıla yıkıla daha dalım kanadım kalmadı yahu....

Yücel'in bu aralar Giresunspor ve bana ilgisizliğ beni şizofren hastası etymişken Erol başkandan Tunç'un Altay maçına gitmeyeceğini duyuyorum ve daha bi çok yıkılıyorum...

Aman ALLAH'ım bu duyduklarıma inanamam. . .

Tunç'un Altay maçına gitmeyeceğini duyunca yıkıldım ve kendime gelemiyorum . . .

Tunç bunu tarihin yıkık hayalleri yazar bir gün torunların okur bu sayfaları ve sana şöyle der;
-- dede sen davanı yoldamı bıraktın gençliğinde ....

Ben Kartal maçında orda olmadığım için hala vicdan azabı çekiyorum ve bundan ancak şampiyonlar liginde çeyrek final maçında tirübünde marşlar söylersem kurtulabileceğimi düşünüyorum...

Sen şimdi Altay maçına gitmezsen Şampiyonlar ligi şampiyonu olarak devamında Avrupa süper kupasını alsak ancak rahatlayabilirsin . . .

'' bu aşk kutsaldır aldatılamaz ''

çakmak
26.10.07, 12:02:14
Ey gidi koca Reis Yücel Bodur bir gün seni bu sayfalara hayal kırıklığı olarak yazıcağım hiç aklıma gelmemişti ama maalesef ellerim titreyerek tam bir hayal kırıklığı yaşadığımı yazıyorum . . .

Kırık hayallerimin mimarı sensin . . .

TuNc
26.10.07, 16:52:05
Oyle bir off cekiyorum ki simdi çakmak anlayamazsın !. kendimi parcalara ayirim bedenim burda kalicak siz ordayken ama inan bana bomboş!. aklım kalbim sevgim daha bilumum ne varsa orda sizlerle olcak!. ben burda kendi hayal kırıklıklarimla agliyo olucam !.

Bana kaderimin bir oyunu bu!. Soylesin Orhan Baba!.

çakmak
31.10.07, 12:40:32
Yahu her Giresunspor maçı hayalkırıklığıolmaya devammıedecek?

görelelisayko
31.10.07, 21:33:52
Yahu her Giresunspor maçı hayalkırıklığıolmaya devammıedecek?Sevinmek için sevmedik çakmak abi... :D

çakmak
01.11.07, 00:51:40
Çok yıkımlar gördüm ama bu en son duyduğum sözlere inanamadım...
Beni bu siteyle ve site üyeleriyle tanıştıran bu yolda sizlerle olmama sebep kişinin bu yolda fedakarlık etmelerimi eleştirmesi acayip üzdü beni..
Ben sadece ona senin canın saolsun diyorum...

çakmak
01.11.07, 00:53:00
Yahu her Giresunspor maçı hayalkırıklığıolmaya devammıedecek?Sevinmek için sevmedik çakmak abi... :D

bu lafı tuttum be sayko . . .

çakmak
01.11.07, 00:57:10
Hayallerim hep kırık yollarım hep kapalı...
Senin verdiğin aşkı kabul etmiştim benki...
Şimdi hayretlerim var nasıl dedin o sözü...
Sana sitem değilde kırıldı kalbim belki...

'' BEN KİME BEL BAĞLASAM O HEP BELİMİ KIRDI ''

'' SEN İLK DEĞİLSİN KARDEŞ BU BENİM KÖR TALİHİM ''

çakmak
02.11.07, 13:55:08
Arkadaşlar bu benim 250. mesajım oluyor ve artık sivri fındık olucam şimdi çok mutluyum ama içimde buruk...
Zaten içimin burukluğundan hayalkırıklığı topicine yazıyorum 250.mesajımı...
Çok güzel şeyler yaşadım sizlerle ama beni sizlerle tanıştıranın şimdi beni bu site ve Giresunspor için çalışmalarımı,maçlara gidişimi ve kişiliğimi eliştiriyor olması bütün güzellikleri karanlıklara itti...
250.mesajım ona buradan yazacağım son mesaj olacak artık bu konuyla ilgili hiç bir şey yazmıyacağım...
Onun canı sağolsun benim için söylediğini birde kendi üzerine koysunda görsün . . .

'' Hayal Kırıklıklarının Başkenti Giresun,Valisiyse Sensin Be Kardeşim ''

BU SÖZLERİM ANLAYANAYDI BİR KİŞİYE SADECE ONAYDI . . !

coto28
02.11.07, 23:19:57
KENDİMİ OKUYORUM GÜNLERDİR YAKALADIĞIM TENHALIĞIMDA. BAŞTAN SONA SATIR SATIR SAYFA SAYFA.. VİRGÜL BİLE KOYMAYA KIYAMADIĞIM TÜM CÜMLELERİM BİRER BİRER NOKTALARINA KAVUŞUYOR VE BEN KAYITSIZ BİR ŞEKİLDE SEYREDİYORUM OLANLARI. UZATMAYA ÇALIŞMIYORUM CÜMLELERİMİ. KANADIM KIRIK..
KIRGINLIĞIMIN TESELLİSİ OLACAK ELLERDE İNCİTİYOR BENİ.. OKŞARKEN DE CANINI YAKABİLİR MİSİN BİR İNSANIN? HANİ BİR KELEBEK YAKALAMIŞSINDIR, AVUCUNUN İÇİNDEDİR. YAŞIYOR MU DİYE BAKSAN KAÇACAK..SIMSIKI TUTSAN ÖLECEK..
BENİM GÜLECEK TAKATİM YOK Kİ !!
TÜM NOKTALAMA İŞARETLERİ ÜŞÜŞÜYOR BEYNİME YAŞAMIMDA Kİ YERİNİ BULMAK İÇİN. EN KOLAYI NEDİR? SORU İŞARETİNİ KOYUP CÜMLENİN EN HEYECANLI YERİNDE BİR ÇOCUK SABIRSIZLIĞINDA CEVABI BEKLEMEK Mİ? ÜÇ NOKTALI CÜMLELER KURUP SONSUZ SAYIDA KELİMENİN ÖZGÜRLÜĞÜNE TUTSAK OLMAK MI? YOKSA KÜÇÜCÜK BİR KALEM DARBESİ İLE SAYISIZ MANAYI YÜKLENMİŞ CÜMLELERİMİ BİTİRİP YENİ CÜMLELERE UMUTLA BAKMAK MI?
ŞÜPHESİZ ZAMANIN KOLLARINDA BİLDİĞİM TÜM İMLA KURALLARI YERİNE OTURACAK.
ŞİMDİLERDE EN BİLDİĞİM; YAZILMIŞ GÖNÜL DEFTERİMİN KENARINA BİR İKİ KIRIK SATIR.. SONU ÜÇ NOKTA…
BİR GÜN OLUR
YA OKUNUR..
YA SİLİNİR…..

TuNc
06.11.07, 16:17:25
Yasıyorum bu hayal kırıklıgını !. beni bu sehre gömdün osman!. yıkıldım ben !. onca konusmaya rahmen seni yanımızda görememek çok kötü!. artık kopmle bir hayalkırıklıgıyım !..

coto28
06.11.07, 20:48:21
Sorular vardı aklımda dile gelenlerden baska
Düsündüklerim agızımdan cıkmazdı ama haykırırdı beynimde
Herzaman olmasa da düşünürdüm bende sakinligi
İsterdim bende yolunda gitsin hersey isterdim güldürsün hayat bizi ....

Hayat.....

Acaba neydi... Hayat kime göre güzeldiki güzel hayatı düşlerdik biz
Yada kötü olanı kim kötü yapıyodu bizden baska ?

Kadermi ? yoksa şu kahrolası şans mı ?
yoksa bizmiydik hem iyi hem kötü olan
Hem güzeli hem cirkini arayan ?

Neden sevinçler dakikalık
hüzünler ömür boyudur
Hangimiz kötü bir anımızdan cok kalbimizde yer ettik O kücük dakikalara
yada hangimiz uzatmaya cabaladık o dakikaları
Elimizdeydi aslında bunlar tabiki pratikde!

Düşüncede kaldı degilmi hersey
bence kalmadı
Unutmadık biz hiç bir seyi sadece ertelendik!...

Allah iyiden önce kötüyü yarattı
Kötü iyinin önünde egilmek istemedi
İyi büyük özenle yaratıldıgında
Kötü kovuldu Güzelliklerden
Kötülüklere dogru sürüldü
İyide Tesekkürünü sonsuz agaclarla dolu bahceden
O Yasak denilen meyvadan tadarak etti...
Ozaman iyi cokmu iyiydi yada kötü neden kötü ?

''Hayat'' aslında iyi veya kötü degil hayat
Biz iyi veya kötüyü istiyoruz
Biz böyle istiyoruz
Nekadar sonucları bizi üzsede

Beni seni belkide bizi....

slim
06.11.07, 20:56:17
copy-paste yazıları okumaktan gına geldi... biraz samimi olun... warsa derdiniz yazın... yoksa ben yazsam bir günde 57 mesaj gelir bu konuyla ilgili...olmaz öle... benim derdim de bu... bak çakmak örnek olur bu konuda
Arkadaşlar bu benim 250. mesajım oluyor ve artık sivri fındık olucam şimdi çok mutluyum ama içimde buruk...
Zaten içimin burukluğundan hayalkırıklığı topicine yazıyorum 250.mesajımı...
Çok güzel şeyler yaşadım sizlerle ama beni sizlerle tanıştıranın şimdi beni bu site ve Giresunspor için çalışmalarımı,maçlara gidişimi ve kişiliğimi eliştiriyor olması bütün güzellikleri karanlıklara itti...
250.mesajım ona buradan yazacağım son mesaj olacak artık bu konuyla ilgili hiç bir şey yazmıyacağım...
Onun canı sağolsun benim için söylediğini birde kendi üzerine koysunda görsün . . .

'' Hayal Kırıklıklarının Başkenti Giresun,Valisiyse Sensin Be Kardeşim ''

BU SÖZLERİM ANLAYANAYDI BİR KİŞİYE SADECE ONAYDI . . !

şiirlerimizi "şiirlerle alakalı" topice yazabiliriz...

coto28
06.11.07, 21:07:32
Evet fatih topikle ilgili çok güzel bir paylaşım,seni tebrik ediyorum.Kırmak yada kırılmak hoşuna gidiyorsa bence sende ayrı bir başlık aç hep beraber bir birimizi kıralım,polemik yapalım,nefret edelim birbirimizden.
Burada rahatsız olduğun bir konu varsa forum yönetimine özel mesajla bildirirsin,gerekli müdahaleyi yaparlar.Öyle her topiğe yok burası beni sarmadı diye yazarsak,yetkiliye gerek kalmazdı.Ayrıca buraya taşıdığın alıntıyla,Çakmakla benim aramızda olan ikili diyaloğu tekrara gündeme taşıman sana yakışmadı,bizim birbirimize olan tavrımız bizi ilgilendirir.Sen ve Adem arasındaki bir konuya benim müdahil olmam ne kadar komik olursa,seninde böyle bir alıntıyla olayı kaşıman yakışıksız oldu.Sonuçta biz birbirimizi yesekte aynı zamanda amca çocuğuyuz,kol kırılır yen içinde kalır.

slim
06.11.07, 21:12:01
özür diliyorum... :oops:

coto28
07.11.07, 00:48:49
Neyse olur böyle şeyler diyelim kapatalım konuyu...
Topikte tam anlamıyla istediğimiz gibi hayal kırıklığıyla devam ederken.Bir hayal kırıklığı sahnesiyle taçlandıralım.
Her zaman etkilemiştir bu film beni ve bu SON SAHNE;

http://www.youtube.com/watch?v=NcG1DgXq9dk

slim
07.11.07, 21:11:48
Neyse olur böyle şeyler diyelim kapatalım konuyu...
Topikte tam anlamıyla istediğimiz gibi hayal kırıklığıyla devam ederken.Bir hayal kırıklığı sahnesiyle taçlandıralım.
Her zaman etkilemiştir bu film beni ve bu SON SAHNE;

http://www.youtube.com/watch?v=NcG1DgXq9dk

ahh ASYA ahhh... :cry:

yaktas28
07.11.07, 23:00:32
Uzun zaman oldu hayal kırıklıklarının başkentine uğramayalı.Ama zamanında çok uğramışlığım vardı.Neyse..................... :cry:

efem1
07.11.07, 23:23:14
paylasımlar ıcın tesekkurler yuregınıze saglık...

Elendil
11.11.07, 19:16:00
Ben açmıştım konuyu yine buraya düştü yollarım..
Yine içimde nedenini bilmediğim bi karamsarlık var nedenini biliyorum ama boşverin işte..
Hayal kırıklığının başkentinde kendi evimde hissettim kendimi..Bi yazayım dedim...

slim
12.11.07, 00:47:23
Yine içimde nedenini bilmediğim bi karamsarlık var nedenini biliyorum ama boşverin işte..
Hayal kırıklığının başkentinde kendi evimde hissettim kendimi..Bi yazayım dedim...

seçkinim elendilim kardeşim... hoş geldin de fazla kalma buralarda...
war git sen başka ortamlarda takıl. bu başkent sozuyo milleti... 8)

Ayhn_28
13.11.07, 06:09:55

seçkinim elendilim kardeşim... hoş geldin de fazla kalma buralarda...
war git sen başka ortamlarda takıl. bu başkent sozuyo milleti... 8)

EUhuehuhehu :):) Valla Seçkin ABi nerelerdesin Yaww :):):)

efem1
13.11.07, 16:37:03
oooooffffffffff ooooooooofffffffff ulan ooooooooofffffffffffff

gulmıcekmı bızım yuzumuz a.q.

yaktas28
13.11.07, 21:52:43
Al benden de o kadar.Depresyona mı giriyorum nedir?
Sezen Aksu'nun her bahar aşık olması gibi bende her kış Depresyona giriyorum :roll: :roll:

çakmak
21.11.07, 05:40:29
İstanbulspor maçından sonra hayal kırıklığı bitti...
Başımız sağolsun hayaller öldü . . .

efem1
21.11.07, 23:42:47
İstanbulspor maçından sonra hayal kırıklığı bitti...
Başımız sağolsun hayaller öldü . . .
katılıyorum cakmak...

coto28
30.11.07, 01:52:32
Yüreğin dolar taşar,öyle ağırlaşırki haykırmak istersin...hiç susmadan içindeki kelimeleri kusmak istersin...ama olmaz...tek bir kelime çıkmaz ağzından, boğarda seni yinede çıkamaz...Onca kelimelik duyguları,düşünceleri bir sözcüğe sığdırırsın,yalnızca ''OFFF''...

efem1
02.12.07, 23:21:19
yok bır sıtemım hayatta hersey kısmet
soldu genclıgım omrumu askla zıyan ettım
agla gonlum nasıp degılmıs vuslat
rahat uyuyor sana hakkımı helal ettım...

YOLCULUK YENIDEN YESEREN HAYALLERE VE UMUTLARA .....

coto28
17.12.07, 22:17:30
İçimdeki seslerin şiddeti azalıyor, ben tükendikçe gitgide..şu an neredeyim, ne yapıyorum ve gerçekten yaşıyor muyum, hissedemez oldum..arkamda şehrin trafiğinin sesi yükseliyor, bir akış var, kaos içinde de olsa bir canlılık varken tüm bunlara sırtını çevirmiş olan bedenim, gözlerinin önündeki denize imreniyor, damlalar misali sadece akıntıyla yol almak istiyor nereye götürürse..

galdirik
17.12.07, 22:56:57
Bu topiği eleştirmiştimya hani. Arkadaşlar hepinizden özür diliyorum. Bu şehre yolum düştü şimdi... Neden mi?

Şu ordu yenilgisi... Öylesine dert verdi ki, öylesine ateş düştü ki yüreğime... 2 gündür hangi fırtınanın koynundayım anlayamadım bir türlü.Bir de baktım ki içimde çakan şimşekler esen rüzgarlar beni bu şehre savurmuş. Derin derin sarmalıyor bütün benliğimi bu yenilgi. Sessizliğinde acıyor kalbim. Ve içten içe tırmalıyor beynimi zalim dakikalar derken 2 satır yazayım bu şehirdekilere bir uğrayayım dedim. Kimbilir belki dert ortağım bu şehirdir. Kimbilir...

Kasırga
17.12.07, 23:07:59
az önce maç özetlerini ve maç sonu takımı bağrına basan ÇOTANAK ları görünce bende kahroldum,niye mi kahrol dum? 2 atağı var ordu nun 1 i gol oldü ve saçma sapan bi gol yedik,kahrolmamak ve bu şehre uramamak mümkün mü?

çakmak
17.12.07, 23:33:13
az önce maç özetlerini ve maç sonu takımı bağrına basan ÇOTANAK ları görünce bende kahroldum,niye mi kahrol dum? 2 atağı var ordu nun 1 i gol oldü ve saçma sapan bi gol yedik,kahrolmamak ve bu şehre uramamak mümkün mü?

ADAMI UĞRATIRLAR . . !

:lol: :lol: :lol:

slim
20.12.07, 01:42:44
................

çakmak
26.12.07, 02:36:10
Gecenin bu saatinde uykuya hasret gözlerle buraya yazmak isteyipte yazamıyorsam ben zaten kendim bir hayal kırıklığı olmuşum . . .

TuNc
26.12.07, 12:36:50
Gecenin bu saatinde uykuya hasret gözlerle buraya yazmak isteyipte yazamıyorsam ben zaten kendim bir hayal kırıklığı olmuşum . . .suan kırılıcak bir hayalim bile yok !. .....

çakmak
28.12.07, 19:02:01
Gecenin bu saatinde uykuya hasret gözlerle buraya yazmak isteyipte yazamıyorsam ben zaten kendim bir hayal kırıklığı olmuşum . . .suan kırılıcak bir hayalim bile yok !. .....

Al sana ve bize hayal kırıklığı en son 6 - 1 olan Eskişehir -- Giresunspor hazırlık maçı . . .

vay halimize vay . . !

coto28
31.12.07, 01:33:54
Gün çoktan döndü buralarda
Ve ben simsiyah bir gecenin koynunda yapayalnız bekliyorum
Duyuyorum, görüyorum bir gün gelecek dönence biliyorum ........

TuNc
31.12.07, 04:33:25
Yine Bir Hayal Kırıklıgı Daha Osman Ac Kollarini Ben GeLiyorum !. Bende Toplantıya Gidemeyenlerdenim!.

görele_ertac
01.01.08, 16:36:47
hayellerle yaşayıp öleceğime icerek geberirim daha iyi :)

efem1
10.01.08, 20:53:32
yıne bır hayal kırıklıgı...

yuruyorum sabah ayazında yuruyorum aklımda sen hayalımde sen heryerde sen ben sana yuruyorum sen yoksun...

efem1
10.01.08, 20:57:36
karsımdasın yıne elınde yabancı eller yuregınde baska sevgıler
karsımdasın yıne gozler denız gozler bensız
beklemek ne kadar zor senı gelmeyecegını bıle bıle
anlatmak daha zor olsa gerek kendıne
hayallerle yasıyorum ben hergun yenıden yeseren
sana sadece sana yeseren hayaller....

adige
10.01.08, 23:39:11
ben çıktım o şehirden siz takılın arkadaşlar :D

slim
11.01.08, 23:02:16
hayal kırıklığı ki ne hayal kırıklığı...

işte böle kendini nimetten saymıcan...
bişeysin sanmıcan, fazla güwenmicen millete...
sana senden iyi dost yokmuş, anladım...
kimseye olduğundan daha fazla değer wermicen, yoksa g.t olur kalırsın...
gizli gizli iş yapılır, öğrenince de böle-şöle olur...
daima bi neden wardır zaten a.q... sebep-sonuç ilişkisi...
neyse yarına kadar bu kentteyim...sonra zaten ss çıkıcaz burdan...

efem1
14.01.08, 20:10:12
sen ımkansızsın sensızlık ımkansız.... pembisim....

efem1
14.01.08, 20:21:02
ben boyle bır sevdayı hıc yasamamıstım kı ne bılırdım boyle yanarım o zaman
senın kadar guselını hıc sevmemıstım gusel sevmek ne zormus anladım o zaman
geceler kara geceler goslerınde saklıydı cok sevme uzulursun dıyenler cok haklıydı
EY KALBIM YAZIK SANA GITTINDE KIME BAGLANDIN
EY KALBIM YAZIK SANA BAGLANDIN BENIDE YAKTIN SEN TUKENDIN...

görelelisayko
14.01.08, 22:04:30
ben boyle bır sevdayı hıc yasamamıstım kı ne bılırdım boyle yanarım o zaman
senın kadar guselını hıc sevmemıstım gusel sevmek ne zormus anladım o zaman
geceler kara geceler goslerınde saklıydı cok sevme uzulursun dıyenler cok haklıydı
EY KALBIM YAZIK SANA GITTINDE KIME BAGLANDIN
EY KALBIM YAZIK SANA BAGLANDIN BENIDE YAKTIN SEN TUKENDIN...Bu yazıdan sonra denilecek tek şey var,alkol gol gol gol...!!!

slim
14.01.08, 22:09:34
Bu yazıdan sonra denilecek tek şey var,alkol gol gol gol...!!!

romantizme hayır :D

görelelisayko
14.01.08, 22:31:25
romantizme hayır :D
Biz sonbahar çocuğuyuz,aşk adamıyız...

TuNc
15.01.08, 09:21:48
Biz sonbahar çocuğuyuz,aşk adamıyız...
Bende Senin bu Özelligini Seviyorum !. Ask Adami Arda!.

efem1
16.01.08, 23:01:29
belkı bı gun ozlersın baska adamlarla baska sehırlerde yururken okudugun ılk roman sevdıgın ılk adam yasal acılarından hatta yalnızlıktan belkı dolar gozlerın baska adamlara baska sehırlerde bellı etmazsın belkı bı gun ozlersın SIL GOZUNUN YALNIZLIKLARINI O AN FISILDA DUVARLARA ADIMI BIN BICAK VAR SIRTIMDA....

bu sozlerın ustune soylenecek ne kadar soz kalıyor kı gerıye...

TuNc
17.01.08, 00:22:46
Kırık Olmayin Delikanlı Olun :) kırıklıgın hertürlüsüne karsiyim bundan sonra!.Anti Kırık :D

slim
17.01.08, 00:24:33
belkı bı gun ozlersın baska adamlarla baska sehırlerde yururken okudugun ılk roman sevdıgın ılk adam yasal acılarından hatta yalnızlıktan belkı dolar gozlerın baska adamlara baska sehırlerde bellı etmazsın belkı bı gun ozlersın SIL GOZUNUN YALNIZLIKLARINI O AN FISILDA DUVARLARA ADIMI BIN BICAK VAR SIRTIMDA....

bu sozlerın ustune soylenecek ne kadar soz kalıyor kı gerıye...

dudu dudu dilleri lıkır lıkır içmeli gözleri derya deniz...

slim
17.01.08, 06:26:49
http://www.youtube.com/watch?v=v_bLG_4VLqY

sonuna kadar izleyin basit ama etkileyici...

bu linki özellikle aşık we romantizmin doruklarını yaşamak isteyenler tıklasın...
mesela efem we sayko...

efem1
17.01.08, 17:32:07
vay beeee dıyorum baska bısey demıyorum ve susuyorum....

TuNc
18.01.08, 00:14:34
vay beeee dıyorum baska bısey demıyorum ve susuyorum....
Susmak İhanettir !.

slim
18.01.08, 00:26:20
uyandım birden seninle gece üçü bulmamış
bir bulut durdu gözümde hasret bize uymamış

kalp kalbe karşı derler sen de üzüldün mü
ay bile çeker gider geceyi düşündün mü

sensizlik ben de saklı çıkmaz bir an dışarı
elimde bir fotoğraf o şimdi burda olmalı

yaw diyorum şu başkente uğramiim uğramiimm... olmuyo kardeşlim yaa.. şu şarkıya bak yaa...

http://www.youtube.com/watch?v=gsLsgj-OIMI

olum gökan beni de aldınız buraya alla sizi nee etmesin olm... :)
klipteki kızın (aslı güngör) soğuk kanlı we sakin tawırlarla söylemesine dikkat edin..
we klip boyunca objektife merkezleyerek bakmıyo... bu da bi ayrıntı..

efem1
19.01.08, 14:32:42
evet arkadaslar dun ıtıbarıyle bu sehırden elımede bavulum cebımde umutlarım yola cıktım... yenıden yeseren hayallere ve asklara...
cok zamandır bu sehırdeydım bazen aglayarak yazdım bazen ofkeyle bazende umutlarla bu sehırde olmak bu sehırı sevmek ne buyuk acı ne buyuk mutluluk artık olgunlastım duruldum sakınlestım gıdıyorum bır kendım bır ben...
gerıde kalanlara selam olsun allah en kısa zamanda kurtarsın ınsallah...

son olarak saglıgı olanın umutları umudu olanın herseyı olur...

(gıder ayakta baya saırsel konustum haaa:D)

allaha emanet ol hayal kırıklıgının baskentı...

çakmak
01.02.08, 13:35:28
uyandım birden seninle gece üçü bulmamış
bir bulut durdu gözümde hasret bize uymamış

kalp kalbe karşı derler sen de üzüldün mü
ay bile çeker gider geceyi düşündün mü

sensizlik ben de saklı çıkmaz bir an dışarı
elimde bir fotoğraf o şimdi burda olmalı

yaw diyorum şu başkente uğramiim uğramiimm... olmuyo kardeşlim yaa.. şu şarkıya bak yaa...

http://www.youtube.com/watch?v=gsLsgj-OIMI

olum gökan beni de aldınız buraya alla sizi nee etmesin olm... :)
klipteki kızın (aslı güngör) soğuk kanlı we sakin tawırlarla söylemesine dikkat edin..
we klip boyunca objektife merkezleyerek bakmıyo... bu da bi ayrıntı..

Sevgili kardeşim klibi dikkatlice izledim Aslı Güngör bir saniyelik olmak üzere dört defa kameraya gözlerini yakalatıyor ayrıca Ferhat Göçerinde soğuk kanlı duruşu ve kameraya uzun süreli gözleri yakalanmadığınada dikkat edersek kılibin yönetmenin de ne kadar başarılı olduğunu anlarız...

görelelisayko
14.02.08, 11:48:58
Maalesef başkentliyiz...:(

çakmak
24.02.08, 23:26:34
İşte yine teselli arıyorum bu topiçte...Eninde sonunda yolum buraya düşüyor...
Dakika 90 ve ben yanımdaki arkadaşlarıma artık bu iş bitmiştir elazığ yenik samsun ve antep yenik biz malatyaya galip artık küme problemi kalmadı ilk altı için saldıracağız dedim daha ağzımı kapamadan cart penaltı ve yine hayaller kırık . . !
Ben hayallerime yanamıyorum artık bu kara talih ne zaman gülecek onu aramaya gidiyorum...
Bu maçın acısı es es maçını almamızla bir nebze unutulur . . .

slim
24.02.08, 23:28:25
@çakmak

ben kameraya bakmıyo demedim "merkezleyerek bakmıyo" dedim:D:D
bu arada ben bu şehirli değilim hemen kaçayım:D

TuNc
25.02.08, 10:46:35
Bu Sehirde Sana Asik Sana Tapan Biri Var!.

görele_ertac
01.03.08, 00:09:08
aylanmazmı sensiz gecen günlere.
yıkıla yıkıla
sana benziyor
unutamassın
güldür yüzümü
küskünüm
ayır yaralı
mutlu ol zalimin kızı.

slim
01.03.08, 00:24:43
hiç işim olmaz...:D

badluck
01.03.08, 09:08:27
başkente yatmaya gidilir...kuğulu parka :)

selcukgrs
01.03.08, 10:46:57

iyi uykular..

adige
01.03.08, 14:25:04
Eleman senide etkilemiş ama o yalancı hiç Başkente gitmemişki :D Nerenle izliyosun olm oyunu ;)

çakmak
05.03.08, 14:16:06
Eskişehir'de yine hayal kırıklıklarının başkentine ruhumuzla uçtuk bu kadar mı olur bu kadar yıkılabilirmi hayaller . . .

slim
05.03.08, 14:47:31
walla ben yenilgi sonrası hayal kırıklığı yaşamıyorum... tersine daha da çok sarılıyorum takıma... bu futbolla ilerde güzel yerlere geleceğiz inşallah... bu başkenti yakın!!!

airbagci
05.03.08, 22:25:07
o kadar yagmuru yedik hasta oldum ve daha yeni kendime geldim

çakmak
08.03.08, 02:40:07
buşehirde hastalarada yer var korkma sıkılma zaten başlı başına hayal kırıklığı değilmidir hastalık . . . :D

TuNc
09.03.08, 01:09:21
Takılmıyorum!.

çakmak
09.03.08, 14:48:15
Takılmıyorum!.

Takılmıyorum demek oralı olmamak anlamına gelmiyor kardeşim dün kartal maçını 2 - 2 yaptığımızda boynuma sarılışın ardından iki dakika sonra üçüncü golü yediğimizdeki duruşun bu şehirli olduğunun kanıtıydı . . .

TuNc
09.03.08, 16:17:27
onlar anlık refleksti :) Gol bahene içimden sana sarılmak gelmişti :) bende gol sevincini kullanarak sana sarıldım :)

çakmak
15.03.08, 01:06:16
onlar anlık refleksti :) Gol bahene içimden sana sarılmak gelmişti :) bende gol sevincini kullanarak sana sarıldım :)

SAR BENİ BEN SANA KENDİMİ FEDA ETMİŞİM TUNÇ'CUĞUM BU CANI UĞRUNA HEBA ETMİŞİM KARDEŞİM HER ŞEYİM . . .

çakmak
17.03.08, 23:52:36
Antalya maçında gol sevinci bile yaşayamadık :(

çakmak
20.03.08, 00:25:09
Ayazağa Yeşiltepe mevkiindeki Clas kafe bilardo salonu Raşit tarafından devredildi . . .

:(

çakmak
25.03.08, 17:16:06
Bu ara keyifler yerinde anlaşılan benden başka giren yok bu topice bu kadar iyi vaziyet hayra alamet değil haberiniz olsun kıla gidersiniz ha . . .

çakmak
27.03.08, 16:20:37
En büyük hayal kırıklığım MARMARALI ÇOTANAKLARI içi boş tenekeye döndürmeniz oldu ...

VAR OLUN ATIP TUTUN . . !

TuNc
27.03.08, 19:19:01
Yaz Bakalım Osman Yazzzzz

çakmak
28.03.08, 00:38:11
çakmak´isimli üyeden Alıntı
Bu mesaj benim 500. mesajım oluyor ve bana sınıf atlatacak tombul fındık yapacak mesajı her şeyim Yücel'in hazırladığı topiçe yazmak istedim...

çalışmalarıda mükemmel ve devam edecektir...

BENİM İÇİN ÇOK DEĞERLİSİN SEN BENİM İÇİN NE DÜŞÜNSENDE...

SENİ SEVİYORUM EMMOĞLU SEN ÇOK YAŞA . . .

__________________________________________________ _______________________

AYIP BE . . !

Bu msjımı yazdıktan iki gün sonra 491 msja gerilediğimi gördüm şimdi soruyorum bu benim msjlarım nereye gitti.Eğer hoş olmayan bir şeyler yazdığım için silindiyse bana niye bir özel msj atılıp uyarılmıyorum bana karşı bu gücü bu yaptırımı kim kendinde hissediyor eğer bana sormadan yada beni uyarmadan burada kendi fikrimi ve içimden geçenleri yazıyorum ve birileri siliyorsa benim üyeliğimide silsin eğer birilerinin gönlünü yapmam gerekiyorsa bilineki ben adam gönlü yapmam bu bana karşı yapılmış küçük düşürücü hareketide yiyip oturmam,bir açıklama bekliyorum . .

çakmak
20.04.08, 05:57:18
TuNc 'um nasıl yazmıyayım kardeşim saat sabahın altısı canım burnumda siberalemmidir neyse öyle bi siteyle karşılaştım aradığın aşk burda yazıyordu fakat ben kayıt yapamadım kendimi hafif çakır keyfin üzerindede olsa promil sayım gözlerim gördü ben yazdıkça sitenin beni kabul etmediğini ulan bende bastım tepedeki çarpıya siteyide aşkıda sildim cart diye ama hayalleri yıktık tabii yine... Bilirsin beni on dakikada on milyon aşk hayali kurmuştum yine olmadı...

Sana cabonyadan bulan talih beni neden unuttu be
Gelde sen benim yerimde olda yazma :D

SENİ SEVİYORUM TuNC ; FATİH YANDI SANA OLAN AŞKINDAN HABERİM VAR SEN ZATEN SAYILI GÜNLERİ OLDUĞUNU ONA YAZMIŞSIN SAOL BE SENİ ÖPÜYORUM EN BALLI YERİNDEN . . .

not : bu 643. mesajım ve bu sitenin saati üç saat geride anlayamadım daha bu sitenin hangi ülkeden yönetildiğini meridyenler üzerinde çalışmalrım devam ediyor bizden üç saat geri memleketi bulucam.her meridyenin arası 4 dakikaysa üç saatte 180 dakika yaparsa 180 bölü 4 diye başladım bi bulim şunu.... :D

serdar-28
20.04.08, 14:25:30
her daha güzel olaçak

adadan
22.05.08, 18:17:13
Çakmak demekki mutlu günler, heyecanlı günler yaşıyor ve bu topikten uzak duruyor, hep böyle çakmak :D

çakmak
23.05.08, 18:15:56
Çakmak demekki mutlu günler, heyecanlı günler yaşıyor ve bu topikten uzak duruyor, hep böyle çakmak :D

Hmmm ; evet uzun bir süreden sonra bu topiçe yazıyorum Bolu __ Eskişehir maçından sonra yine hayal kırıklığı içersindeyim hele o polisin copundan kafaya aldığım darbe beni büsbütün hayalkırıklığına itti :D

sıradan
09.07.08, 16:12:36
kolaymıydı gitmek..
canım yanmadı mı sanıyosun..üzülmüyomuyum..deli gömleği giydirdim düşlerime..
ne düşlerim ne gülüşlerim var artık..
ne olur durup durup kanatma kabuk tutan yaramı..
hani "güçlü" olan ben var ya dayanmaya çalışıyo..
bigün hüzünlerden bozma mutluluklar yaşarım..
ama ne olur herşeyini topla git benden..
git ki derinlerden bi yerlerden çıkartayım kendimi..
git ki yeniden yeniden umursamaz olayım..
yine delilikler yapayım..
ama ne olur git artık..
ardına bakmadan git..
yoksa dayanamayabilirim.!
ne olur git..

..

slim
10.07.08, 00:31:28
hayal kırıklığının başkentine, 1 haftalığına demir atıyorum...
çok kalmayacağım şöyle bir uğrarım sanıyorum...
şu anda tek dostum extram...

çakmak
13.07.08, 20:26:32
Yeni aşk girişimimde bana hayal kırıklığı olarak geri döndü :(

Ben Hayal Kırıklıklarının Başkentine Geri Dönüyorum Bir Daha Oradan Çıkabilirmiyim Onu Hiç Bilmiyorum...

Bu Büyük Şehir İstanbul'da Hyal Kırıklığı Yarttığı İçİN Giresun'a Taşınıyorum . . .

çakmak
13.07.08, 20:28:17
_________ HEP HAYAL KIRIKLIĞI KARDEŞİM ________

Sanırım Ben Şimdi Giresun'a Taşınırsam KUMYALI tayfasına karışmam lazım ! ! !

:D :D :D :D

Beton
14.07.08, 00:09:37
karış karışki biraz senden admlık delikanlılık kapsınlar osmannımmm..

TuNc
15.07.08, 00:25:43
O Basli Basina Bi Efsane!. Adı Osman!. namı Cakmak !. Hayal le Kırıklıkla isi olmaz! :):)

çakmak
16.07.08, 23:01:01
Eyvellah TuNç kardeşim ; ne gelirse artık başımızın üstünde yeri var Giresun'da da bi zar atalım bakalım :D

Mustafa Abi sağolasın abi sizden aldığım taktikleri aynen uyguluyacağım bu arada her maç pankart açarım artık ...

izmitliçotanak
16.07.08, 23:27:26
Hayal Kırıklığının Başkentine Selam Olsun...! İnşallah Günün Birinde Oraya Döneceğiz Ve Kırılmış Hayallerimizle Başbaşa yaşayacağız !!!

heroo_28
17.07.08, 00:41:51
ordaydım sımdı burda farketmıyoo

Kasırga
26.07.08, 14:49:23
bahsedilen başkente bugün ayak bastım,ayrılıkların şehri İstanbul 'a...

çakmak
27.07.08, 22:34:45
Efsane geri dönmüş :D :D :D

çakmak
27.07.08, 22:35:25
Bugün Kartepedende hayaller kırık döndük :( (

vassago
27.07.08, 22:48:59
sağ ol vaaaar ol fazla söze ne hacet

gencotanakemre
28.07.08, 11:48:40
Hayal Kırıklıklarıdır Her an karşımıza çıkan ya sevgilidir, ya da Sevdiğin bir yakınını kaybetmişsindir. Uğramayan yoktur herhalde aramızda oraya.Şu da vardır. Oraya uğrayıp dönmesini bilmekte lazım. Sürekli bağlı kalmamak lazım. Hayal Kırıklığının başkenti sadece 1 gecelik olması lazım. İnsanın başı dik yere sağlam basması lazım.

ersev
28.07.08, 19:11:06
adı üstünde hayal gülüp gecicen.

gencotanakemre
28.07.08, 19:56:33
:d :d :d :d

çakmak
28.07.08, 22:52:18
adı üstünde hayal gülüp gecicen.

Sus Be Hayallerimizi Bari Rahat Bırak ! ! !

gencotanakemre
29.07.08, 00:07:05
Osman Abi Herkesin Kendine Göre bir hayali vardır ya senin hayalin nedir?

slim
29.07.08, 00:09:48

osman abin derin adamdır onun hayallerinin özeti bile destandır, buraya sığmaz...

gencotanakemre
29.07.08, 00:15:56
Fatih Abi o zaman bir kitap çıkarsın kendine satış oranı da yüksek olur bizler sayesinde !!!

badluck
14.08.08, 18:04:46
Anı Iskalamak

İnsan biryerden sonra hayatta kaçırdıklarının, ayağına geldiği halde ıskaladığını düşünmeden demiyor.
Kimileri "ilk aşkı" tadamadıkları, kimileri "okumadıkları" için, kimileri "sevdiklerini kırdığı için hayatları boyunca pişman olmuşlardır.Çünkü hep endişe doludurlar.Böyle insanlar dün için yakınmaktan veya yarını düşünmekten bugünün farkına varmazlar.Halbuki insan zamandan kopabilse, kendini zamansızlığın içine atabilse " an " ın farkına varacaktır.

Endişeleri, korkuları düşünmeden yaşayabilse zamansızlığın içinde bulacaktır insan kendini.

Beklentileri yaşamdan kaldırsa, beklenin ya hep yanında olduğunu yada hiç gelmeyeceğini anlasa bekleneninde beklenmeyenden farksız olduğunu görecektir.

Hayat an`ların toplamından ibaret.Bu yüzden anı yaşamazsak hayatıda ıskalamış oluyoruz.Geriye endişe dolu, hep bekleyen bir insan kalıyor.

Beton
14.08.08, 20:28:53
Anı Iskalamak

İnsan biryerden sonra hayatta kaçırdıklarının, ayağına geldiği halde ıskaladığını düşünmeden demiyor.
Kimileri "ilk aşkı" tadamadıkları, kimileri "okumadıkları" için, kimileri "sevdiklerini kırdığı için hayatları boyunca pişman olmuşlardır.Çünkü hep endişe doludurlar.Böyle insanlar dün için yakınmaktan veya yarını düşünmekten bugünün farkına varmazlar.Halbuki insan zamandan kopabilse, kendini zamansızlığın içine atabilse " an " ın farkına varacaktır.

Endişeleri, korkuları düşünmeden yaşayabilse zamansızlığın içinde bulacaktır insan kendini.

Beklentileri yaşamdan kaldırsa, beklenin ya hep yanında olduğunu yada hiç gelmeyeceğini anlasa bekleneninde beklenmeyenden farksız olduğunu görecektir.

Hayat an`ların toplamından ibaret.Bu yüzden anı yaşamazsak hayatıda ıskalamış oluyoruz.Geriye endişe dolu, hep bekleyen bir insan kalıyor.

ya oğlum sizin işniz gücünüz yokmu lan bırakın bu entel dantel işleri..:grin::grin:

çakmak
03.09.08, 21:52:41

Slim gibiler oldukca bizim hayal etmemiz ne mümkün böyle adamlarla uğraşırken hayallere zaman kalmıyor . . .

çakmak
24.09.08, 23:33:53
ölücem Ulan ölücem Kasimpaşadan Da Son Dakika Golüyle Boyun Eğdik Bu Sonucun Tranvasi Geçmeden Ankarada 5 Lendik ölmelimiyim ...

coto28
18.01.09, 23:01:08
Ben derdimi söyleyemem,
Dilim yaralı…
Tutamam elini,
Gönlüm yaralı…

muhammetevli
20.01.09, 20:17:24
ulan gittik karabük'e bile yenildik...

mispool28
21.01.09, 11:50:36
Her tarafımız olmuş hayal kırıklığı,sonumuz hayır olur inşallah.

efem1
21.01.09, 16:07:09
ıcım acıyor ulannnn... gelde ıcme ıste sımdı benı bu sarkılar mahvettı

Kasırga
21.01.09, 16:16:15
izmire giderken efkar ımızı atarız gülüm:D

mispool28
21.01.09, 17:09:42
Tabi abi deplasman bambaşka oluyor helede 7-8 saat olunca dahada fena olur...

slim
21.01.09, 21:55:09
Anı Iskalamak

anı yaşa, Wodafone...
ben turkcell derim ama...

mispool28
22.01.09, 15:32:11
Bende Avea diyorum ;)

haylaz28
22.01.09, 15:40:54
Kafam bi dünya AVEA bi dünya !. =)

slim
22.01.09, 22:52:48
başkentte hawalara bu hafta sonu 3 ila 5 derece artacakmış...
awrupa birliğine üye girişimleri bir 80 sene daha uzatılmış...

hayal kırıklığı ülkesinin başkentinden son durum bu...

bazen hüzün, bazen keder, bazen de makara-kukara...

çakmak
23.01.09, 00:34:41
Kafam bi dünya AVEA bi dünya !. =)

Tam bir hayal kırıklığı olmuşsun ... :D

muhammetevli
30.01.09, 23:32:20
yavaş yavaş biz de bu topice ayak uydurmaya başladık , hayatın hain darbelerinden kendimizi korumak için elimizden geleni yapıyoruz ama zor , allah yardımcımız olsun...

çakmak
31.01.09, 00:34:32
sen hayall kurmaya devam et,hayat yıkmaya şimdiden hazır . . .

çakmak
15.02.09, 03:24:59
Anladım yarim değilsin,anladım gönlün sevinsin ...

görelelisayko
15.02.09, 11:45:40
Oysa ben;yokluğundan bıkan ve bu yüzden alkol için tezahürat yapan,ama hep senden bir gol daha yeme kaygısında olan,sensizlikten yılgın bir sen taraftarıydım...

slim
15.02.09, 12:17:53
sabah işe gitmeden önce wotka'mı güzelce istifleyip, poşete sarmıştım...
akşam geldiğimde nasıl olmuşsa, dewrilmiş poşetin içine akmış 2-3 bardak...

etraf mis gibi şeftali kokuyordu, ben ise hüzünlü bakışlarla poşetteki wotka'ma bakıyordum...

ayırdılar bizi bi'tanem, çekemedi şu yalan dünya...

gel de içme:D

muhammetevli
15.02.09, 17:46:26
güncel hayatta yaşadığımız hayal kırıklıkları bitezmiş gibi , bir de Giresunspor'umuzun bize vurduğu darbeleer , Allah sonumuzu hayır etsin...

cotanaKUŞ
17.02.09, 23:38:50
slm marmara ben gurbetçi çotanaklar dan mustafa g.a.b.b maçının yayınını yapan arkadaşlar öncelikle maçı sonuna kadar dinleyen herkesten özür diliyorum belki aile ortamında dinleyenlerimiz vardı o anki psikolojik durumum bunları düşünmeye elverişli olmadığı için bu şekilde bir davranış sergilemiş bulunmaktayım (mikrofon avantajı) büyük veya küçük tüm giresunspor taraftarlarından o insanların seviyesine indiğim için özür diliyorum ama eminim ki yerim de giresunlu ve giresunsporlu kim olsa aynısını yapardı.

coto28
23.02.09, 23:47:30
Yollarda garip bir yolcu!!

Ayrılık vaktidir ya gözler ağlamaklı
gülüşlere hasret kalmışız
sesim boğuklaşır konuşamam biran
gökyüzüne hasret kalmışız

kır çiçeği açar dönüş yolunda
önceki zehir zakkumların toprağı deştiği yerden
çiçeklerin ismini bilmem
kokusunu hayalimde yaşarım
hatıralardan seçerim renklerini

gittiğimiz yerlerden dönüşümüz
kırılmış tüm yürek damarlarından
odalarımıza dönmek içindir
orası yeter bazen mutlu olmaya

geceler uzar ve uyku gözlere uğramaz
takvim yaprakları düştükçe yere
kaybolur hüzün bu şehre uğramaz
başka ayrılık başkentlerine yola koyulur

gün gelir geceyi ardında bırakıp
tabelada rakım altına bir sayısı eklenir......

muhammetevli
05.03.09, 21:10:40
Giresun'la ilgili planlarım arasında çok istediğim birşey vardı tam yaklaştık derken yine işler ters gitti ve bende de şu an büyük bir hayal kırıklığı var , şansıma kaderime davacıyım...

slim
09.03.09, 00:55:20
ey sewdamın düşlerini gözlerime taşıyan gece, sus!
ben soykırımlara uğramış bir aşkı yaşıyorum senin bağrında.
münkirler şafağı tutmuşken ne olur ihanet etme sewaplarıma.
ben senlerimin kayıtlı olduğu bu kentin çıkmazına künyemi kazıyorum.
benlerimde büyüttüğüm tüm senlerime konuk, hiç anlatılmamış masalların son imgesini yaşıyorum, senin için sunak taşlarına yatırdığım bu aşkta...

bu yazıyı askerdeyken bir kitapta okumuştum, bu yazıyı yazan da ceza ewinde tutsak bir mahkum, kader mahkumu... çok etkilemişti beni, not almıştım bir deftere, şimdi okuyunca sizlerle paylaşayım dedim...

kelimelerin manasındaki ağırlığı hissetmeli...

çakmak
09.03.09, 20:49:59
__________________________________________________ __________________________________________________ ________________________________________________

_________ The End _________

Merhaba Hayat

Kasırga
20.04.09, 11:24:00
Olmaktan korktuğum yer deyim;sen deyim...

muhammetevli
18.09.09, 15:47:28
isyan gerektiren hareketler var bu ara benim dünyamda

çakmak reis nerelerdesin , topiç unutulmuş gitmişşş...

sengun28
08.10.09, 20:56:10
***AH DOSTUM AHHH...!

İnsanlar değişiyordu. Belki de yaşlanınca uzaklaşıyorlardı. Çözmeli miydim bu olayı. “Evde yer yok...” bahanesi aslında “gönlümde yerin yok artık” demeye mi geliyordu.... Geçtiğimiz ay bir haftalık eğitim programı için Ankara’ya gitmem gerekti. Çocuklar ve eşim için Konya’daki programı ayarladıktan sonra eğitim alacağım yere göre, gece kalacağım yeri ayarlamaya koyuldum. Öyle ki program sonrası uzun süredir göremediğim akrabalarımın, arkadaşlarımın gönlünü almak onlarla hemhal olmak diledim. En yakın olabileceğini düşündüğüm ve hala dost olduğumuzu zannettiğim birini aradım. Öğrencilik yıllarımda birbirimizi hiç kırmamış hep güzel sohbetlerde bulunmuştuk. Dostlukta yaş farkı gözetmediğim insanlardandı. Hesaba katmadığım büyük şehir stresi ve yaşlılık ve yalnızlık psikolojisi sayesinde telefonda soğuk veya donuk bir ifadeyle “evde misafire kalacak yerim yok ki....” cümlesi; selam ve dua ile kapatılan telefon görüşmesi beni 2-3 dakika dondurdu. İnsanlar değişiyordu. Belki de yaşlanınca uzaklaşıyorlardı. Çözmeli miydim bu olayı. “Evde yer yok...” bahanesi aslında “gönlümde yerin yok artık” demeye mi geliyordu.... Özel günlerde kandil, bayram, telefon görüşmelerinde bunu hissetmemişim. Sevdiğim insandan gelen bu tepki beni sevmediğim bilgisayara yöneltti ve internette “dost” kelimesini tıklayıverdim. Karşıma çıkanlar teselli etmek yerine daha da acılandırdı beni. Dostluk mesajlarla cep telefonlarının ekranında değil, insan davranışlarında olmalıydı. Dostluk özel günlerde hediye paketi, hazır kartpostallarda değil, sokaklarda parklarda kol gezmeliydi. Hepinize gerçek dostlarla karşılanmanız dileğiyle internetteki dostluk ifadelerini paylaşmak istedim. DOST OLUN, DOST KALIN… İnsanlarla yaşamak güçtür, çünkü susmak zordur. Ve biz zıddımıza gidene karşı değil, bizi hiç alakadar etmeyene karşı en ziyade hiddeti gösteririz. İçinde öyle bir umut taşı ki onu senden kimse almasın. Gözlerin hep gülsün, mutluluğu sende arasınlar, ama onu öyle bir yere sakla ki gerçekten isteyen bulsun.. Duygular vardır anlatılamayan, sevgiler vardır kalplere sığmayan, dostluklar vardır hiçbir şekilde yıkılmayan, bazı insanlar vardır asla unutulmayan Hayata değer bir yaşam, sevmeye değer bir aşk, dostluğa değer bir arkadaşlıktan asla vazgeçme. Ne eksik ne fazlasını ara ve seni üzenle asla uğraşma! Mutluluğun peşinden koşma, mutluluk senin peşinden koşsun ve hayatta öyle mutlu ol ki, gözlerinde akan bir damla yaş arayıp da bulamayanların sadakası olsun. Belki diyorum; ‘SEVGİ’nin ne demek olduğunu biliyoruz ama GENÇLİĞİN ne demek olduğunu anladığımızda bu dünyadaki işimiz bitmiş olacak... Dostlarınla öyle yaşa ki, düşman olduğunda hakkında söyleyecek sözleri olmasın. Düşmanlarınla öyle yaşa ki dost olduğunda yüzün kızarmasın. Dostlar ırmak gibidir, kiminin suyu az, kiminin çok... kiminde ellerin ıslanır yalnızca, kiminde ruhun yıkanır boydan boya. Değer verdiğin insan sana Değer vermiyorsa, bırak kendi değeriyle kalsın. Hiç kimse bir arkadaş kaybedecek kadar zengin değildir. Dostlar ırmak gibidir. kiminin suyu az, kiminin çok... kiminde ellerin ıslanır yalnızca, kiminde ruhun yıkanır boydan boya. Dost teklif eder, düşman ısrar eder. Bir dostun üzüntüsüne herkes katılır, başarılarına ise ancak yüksek ruhlular sevinir. Denendikten sonra dost edindiklerini bağrına bas, ama her ilk tanıştığınla, hemen dost olma. Eğer herkes dost sandığı kimselerin bir de kendi arkasından söylemiş olduklarını duysaydı, dünyada pek az dost kalırdı. Deniz derindir durulmaz dostluk ebedidir unutulmaz Paylaşacak dostlarınız yoksa iyi şeylere sahip olmanın bir zevki de yoktur Fani dünyanın baki padişahı değiliz. Biz parçalanmış gönül hırkalarını yamar dikeriz. Biz dostlarla ağlar dostlarla güleriz. Aşk ve arkadaşlık bir gün yolda karsılaşırlar. aşk kendinden emin bir şekilde sorar: ben senden daha candan ve daha yakınım. sen niye varsın ki bu dünyada? arkadaşlık cevap verir: sen gittikten sonra arkanda bıraktığın gözyaşlarını silmek için... HAYAT; yaşamayı, MUTLULUK; gülümsemeyi, SEVGİ; hak etmeyi, VEFA; hatırlamayı, DOSTLUK; paylaşmayı bilen için vardır. DOST DEDİĞİN Sevilecek biri olmadığın zamanlarda bile seni sevmeli... Sarılacak biri olmadığın zamanlarda bile sana sarılmalı... Dayanılmaz olduğun zamanlarda bile sana dayanmalı... Dost dediğin; fanatik olmalı; Bütün dünya seni üzdüğünde sana moral vermeli. Güzel haberler aldığında seninle dans etmeli, Ve ağladığında, seninle ağlamalı... Ama hepsinden daha çok; Dost matematiksel olmalı; Sevinci çarpmalı... Üzüntüyü bölmeli... Geçmişi çıkarmalı... Yarını toplamalı... Kalbinin derinliklerindeki ihtiyacı hesaplamalı... Ve her zaman bütün parçalardan daha büyük olmalı... İşi bitince seni bir tarafa atmamalı... Mevlana

(alıntı)

sengun28
08.10.09, 21:17:33
***Hasret Zamanları

Bugün sana aşık oluşumun bilmem kaçıncı günü.
Ve bilmem kaçıncı saati şimdi.
Milattan sonra mıydı, yoksa önce mi?
Yoksa milat, aşık olmam mıydı gözyaşlarına?
Gözyaşlarım, kum saatinin kum taneleri.
Aşk, sessiz ve sürekli akışında gizli.
Zaman kadar düzenli,
Aşk kadar, senin kadar gizemli.

Bilmem kaçıncı dakikası sana aşık oluşumun.
Her nedense savruldum saçlarınla,
Vuruldum yalancı bakışlarına.
Yalancı olan sevgi miydi, mestane gözlerin mi bilmem.
Yoksa gerçekler miydi yalan olan?
Güzel yüzünden arta kalan,
Hayalin kadar yalan.

Bilmem kaçıncı saniyesi sana aşık oluşumun.
Kalbimin kaçıncı haykırışı seni?
Kaçıncı duyuşum kapıda sesini?
İşte yine gelmeyişin,
Hayal kırıklığının hangi saniyesi.

Bilmem kaçıncı salisesi sana aşık oluşumun.
Ve alışamadığım yokluğunun.
Ne zamandır hasretim karbeyaz tenine.
Yokluğunda geçen saliseler kadar,
Akıttığım gözyaşları kadar,
Sana olan sevgim kadar çok hasretim sana.
Vuslat bir dua kadar uzak,
Ölüm kadar yakın bana,
Şimdi sessizce ağladığım mezarının başında...

Erdem Demirkol

sengun28
08.10.09, 21:21:11
Olmaktan korktuğum yer deyim;sen deyim...

***bir satırda bir roman gibi...!

sengun28
08.10.09, 21:35:53
***Hayal Şehir

Git bu mevsimde, gurub vakti, Cihangir'den bak!
Bir zaman kendini karşındaki rüyaya bırak!

Başkadır çünkü bu akşam bütün akşamlardan;
Güneşin vehmi saraylar yaratır camlardan;

O ilah isteyip eğlence hayalhanesine,
Çevirir camları birden peri kasanesine.

Som ateşten bu saraylarla bütün karşı yaka
Benzer üç bin sene evvelki mutantan sarka.

Mestolup içtiği altın şarabın zevkinden
Elde bir kırmızı kaseyle ufuktan çekilen

Nice yüz bin senedir şarkın ışık mimarı
Böyle ma'mur eder ettikçe hayal Üsküdar'ı.

O ilahın bütün ilhamı fakat anidir;
Bu ateşten yaratılmış yapılar fanidir;

Kaybolur hepsi de bir anda kararmakla batı.
Az sürer gerçi fakir Üsküdar'ın saltanatı;

Esef etmez güneşin şimdi neler yıktığına;
Serviler şehri dalar kendi iç aydınlığına,

Ezeli mağfiretin böyle bir ikliminde
Altının göz boyamaz kalbi kadar halisi de.

Halkının hilkati her semtini bir cennet eden
Karşı sahilde karanlıkta kalan her tepeden,

Gece bir çok fukara evlerinin lambaları
En sahih aynadan aksettiriyor Üsküdar'ı.

Yahya Kemal Beyatlı

sengun28
08.10.09, 21:44:35
*** Yine Kalabalık Bu Şehir

Yine karanlık çökeli çok zaman oldu bu şehrin kalabalık sokaklarına...
Rüzgar uyudu...
Su uyudu...
Gece uyudu...

Sevdalar koşturuyor sokaklarında el ele...
Bir ben varım karanlıkta birde gidişin...
Tarifsiz acılar sarıyor etrafımı, hatıralar tutuyor ellerimden...
Ne gözyaşlarım, nede delicesine akıp giden zaman melhem oluyor açtığın yaralarıma...
İçli bir şarkı dolaşıyor bu şehrin sokaklarında...
Tükeniyor bir bir umutlarım, direnemez oluyorum gidişlere...
Bir bir yalan olup akıyor avuçlarımdan sevdalar...
Gittikçe büyüyen bir yalan oluyor bütün aşklar...
Geriye yalnızlıkları, acıları bırakıp umutları çalıyor her gidiş...
Haykırmak istiyorum kalabalık caddelerde, isyanlar fayda etmez olunca başlıyor yaşlar süzülmeye gözlerimden...

Yanızlığın başkenti oluyor bu şehir, caddelerdeki kalabalığa inat...
Sönüyor bir bir sokak lambaları ayrılığa uyum sağlarcasına sindirerek vedaların acısını içine...
Islak caddelerinden içi boş umutları savuruyor yıldızlara her gidenin ardından ...
İçinde büyüttüğü bütün sefaları, kaldırıma bıraktığı bütün neşeleri armağan ediyor yalan olan sevdalarda kaçıp gidenlere...
Karanlık sokaklara mahkum ediyor payına yalnızlık düşen ne varsa...
Ben bu şehri unuttum.
Tıpkı senin onu, onun beni unuttuğu gibi...
İçimde fırtınalar kopararak unuttum...
Bırak bu şehri,
Bu şehirle yaşayan acıların üzerini aynı çölün kumları örtsün,
Bırak boş sokaklarda anılar gönüllerince dolaşsın...
Bu boş sokakta, şu merdivenin başında asılı kalan kahkahalar,
Sen gittin gideli onlarda kör,
Onlarda sağır,
Onlarda dilsiz, Onlarda katılmış bu uyku oyununa
Onlarda unutmuş bu şehrin aydınlığını...
Bundan sonra gelme artık...
Senin sevmediğin bu şehir ne senin gölgeni, ne de bekçiliğini sindirir içine...
Her bir kaldırım taşı tanır seni...
Kokunu...
Sesini...
Yüreğini...
Ama artık hiç biri istemez seni yeniden görmeyi.

Lavcivert gökyüzünü kaplar gözlerinin siyahını çalan bulutlar....
Son bir martı haykırır veda edercesine bu şehre...
Son çiçekte solmuştur, dahası küsmüştür bu şehre, yaşanan sevdalara ve gidenlere...
Giderken sen acımasızca ne depremler oldu bu şehirde,
Asfaltlarında ve duvarlarında kalan gölgeni yutmak için ne ekazlar olştu,
Dinmek bitmez fırtınalar yaşadı aralıksız bu karanlık sokaklar söküp atarken içinden kokunu.
Sokak lambaları da söndü bir daha yanmamak için,
Aydınlatmamak için terkettiğin bu şehri,
Senin bakışlarınıda sildi içinden sönerken...
Can çekişen umutlar kapıldı sana dair herşeyi sürükleyen, sonsuzluğa doğru yol alan selin akıntısına...
Şimdi artık sakın dönme...
Gidişine alışamayan bu şehri, dönüşünle sahipsiz bir enkaza çevirmemek için gelme...
Kal olduğun şehirde.
Uzan terkettiğin şehirden çaldığın yeşil çimlere,
Sen terketsende seni terketmeyen yıldızlara dön.
Yum gözlerini arkanda bıraktığın anılara,
Gece, bak o zaman sana neler getirecek....

Her güneşin batışında bir aşk daha biter bu ıslak kaldırımlı şehirde
Ve bir zindan daha örülür kalanların üzerine...

Al İstanbul'un sefası neşesi senin olsun,
Ver bu şehrin tasası derdi benim olsun...

Burcu ÇOKATAR

coto28
11.10.09, 23:15:30
Ne gözler,ne sözler
ne de yürek gülümsemeyi becerebildi
karanlıkta kanatlanan küçük bir kelebek
sokak lambalarının ışıkları altında
nedensizce düşüp ölüverdi.....

sengun28
12.10.09, 10:19:50
***HaYaL KıRıKLıĞıNıN BaŞKeNTiNe YoLCuLuK...:(

sengun28
12.10.09, 23:58:38
Şimdi ellerimi kaldırsam semaya..
Birisi tutar mı acaba?
Bağırsam haykırsam karanlığa..
Sesime gelen olur mu acaba?

Oysa ki asude yıllar vardı yaşanmış, yaşanacak....
Bu kadar erken miydi..bu adam yalnızlıkta yaşlanacak...???
Ya uçurumlar kadar sonsuz ümitlerim..
Şimdi nerdesin..yüreğimde yeşeren kırçiçeğim...?

Hıçkırıklar boğazıma dizilmiş sıra sıra.
Buğulu gözerlimde bir yetimlik...
Dudaklarıma tebessüm kalmadı bu ara.
Kulaklarımda ise hep koca bir sesizlik...

Bilmiyorum ....
Neden sonra mahkum oldum bu köhneleşmiş binaya.
Farkında değilim ,ellerimi tutacak kimse yok...
Yeni anladım.
Aslında ben yalnızım...

Ne iç çekişlerin sonu geliyor.
Ne de yüreğimde büyüttüğüm düşlerin.
Elimde biletsiz sevdalar,
Rüyalarım karanlık gecelerde açıyor.

sengun28
13.10.09, 00:00:00
Neylersin sevemedim işte..
Sevilemedim belki de..
Şimdi farkına vardım.
Aslında ben yalnızım.

sengun28
13.10.09, 00:01:02
Bu saatlerde duvarlar iyice soğudu.
Şehrin ışıkları çaresizce ışıldıyor.
Unutulmuş sevgiler kaldırım başlarında uyudu,
Hoyrat aşklar yüreğimde can çekişiyor..

Vakit gittikçe ilerliyor.
Dipsiz kuyulara düşmek gibi...
Hatıralar her saniye bir deprem geçiriyor.
Zıpkın yemiş balıklar gibi...

sengun28
13.10.09, 00:02:04
Sevdalar buharlaştı gölümden,
Hissediyorum artık hissedemediğimi.
Fani aşklar geçti benden...
Biliyorum artık terkedildğimi.

sengun28
13.10.09, 00:03:07
Acı bir gerçekti yaşadığım;
Alevler içinde tutuşmak gibi...
Yalan bir sevdaydı kapıldığım;
Aldatılmış bir çocuğun avcundaki boşluk gibi...

sengun28
13.10.09, 00:04:11
Yalnızlığı kıskandıracak kadar yalnız,
Sesizliği utandıracak kadar sesizim..
Ve ben şimdi yalnızlıklar ülkesinde;
Garip bir bekçiyim..
.....................
..........
Dedim ya gönül:
Yeni anladım.
Asılnda ben yalnızım...

sengun28
13.10.09, 00:05:29
Gülmek nedir unuttu bu adam.
Yalnızca yalnız kaldı duam...
Gayrı kimseyi istemiyorum.
Bana neyin gerektğini şimdi hissediyorum.

sengun28
13.10.09, 00:06:30
Ne ayrılık,
Ne hüzün,
Ne de bahçemdeki hazan,
Olmasa da şu biçareyi soran;
Tüm terekedilmişlilerime inat,
Yeniden sevda diyorum.
Ama bildiğin, hayal ettğin ,bir sevda değil bu sevda...
Terkedilmiş sevdaların büyütüğü bir sevda.
Hiç bitmeyecek ,terkedilmeyecek,
Yalnızlık nedir bilmeyecek,
Her zaman yemyeşil kalacak bir sevda...
Yani YEŞİL SEVDA...

sengun28
14.10.09, 22:05:38
***Adonis:

Yalnızlık: tek ağaçlı bahçe...!

sengun28
14.10.09, 22:06:57
Agnes Replier :
Birlikte hiç gülmediğimiz bir kimseyi gerçekten sevemeyiz.

sengun28
14.10.09, 22:12:26
***Cervantes :

arkadaş uğrunda ölmek kolay, fakat uğrunda ölünecek arkadaşı bulmak zordur.

sengun28
15.10.09, 22:27:12
***En acıtanı ne biliyor musun ?..

... hani o gidişlerin var ya... sessizce... suskun ...

... kırılan sen olduğun halde... kendisiymis gibi... hani o arkasına dahi bakmadan gidişleri...

hani senin "o an" "oracıkta" "ancak" arkasından baka kaldığın...

anın durması için yalvardığın, tutup ucundan geri çevirmeye çalıştığı an varya, hani yapabilsen o merdiveni, hani yapabilsen o kapıyı, hani yapabilsen o sokağı tutup ucundan geri çevirmeye canını bile verebileceğin o an...

...o işte...en acıtanı o...

sengun28
15.10.09, 22:28:25
***...hani o tıpkı elinden düşen en sevdiğin, en güzel "şeyin gibi"... hani o tıpkı tutamadığı gibi...

hani o tıpkı tüm gidenlerde yaşadığı gibi... hani o bir ince sızı varya içe içe akan... hah işte...tam öyle incecik... yırtarak kayan... düşen kanatan...

acıtan.. tutamadığın... parçalanan... tuzla buz olan... zamana savrulan... zamanda akıp giden...

hani o zamanla catistigin ama zaman içinde yok olmayan herkesin inandığı o kocaman ...

"zaman her şeyin ilacıdır" yalanı ... bunun bir yalan olduğunu tekrardan hatırladığın an... ve kendini kandırmaya başladığın an ... istemeye istemeye inanmaya başladığın an...

o işte...en acıtanı o...

sengun28
15.10.09, 22:29:54
***...ama senin orda oldugunu hep bildiğin ...
...ama senin hep hissettiğin...

...ama bir dahası olmayan...
...ama zaten hiç senin olmayan...

...ama senin hep bildiğin...
...ama senin hep hissettiğin...

...ama bir daha sana geri gelmeyecek olan...
...ama buna rağmen

...gelmeyeceğini bile bile senin beklediğin...

...o işte...en acıtanı o...

sengun28
15.10.09, 22:31:11
***... sonra o kocaman kocaman, akıp gitmek bilmeyen zaman...

... o durduramadığın an` ın karmaşası tezatlığı...
...kördüğüm oluşu...

... o "acabalarla" , "keşkelerle" dolu soruların ...
... içindeki kısır döngülerin...
... ve o an ...

... hiç bir şey yapamamanın çaresizliği...

... o işte...en acıtanı o...

sengun28
15.10.09, 22:32:12
***...belki de sadece çaresizliğin...

...çaresizliğim...

lütfen beni artık acıtma...!

(ALINTI..)

sengun28
15.10.09, 22:37:25
***Bir Dostu Özledi Bakışlarım

Bir dostu özledi bakışlarım...
İyimser ve kırılgan olan, bir tebessümle uyanmayan ve bin nüsubetten anlamayan. Eskiden zaman zaman, şimdilerde ise bir çok zaman kafası karışan. Gün doğumuna kadar uzanan kısık düşlere aldırmadan mutlu yaşayan; en azından yaşamaya çalışan. Uykuları da iç benliği gibi hafif olan, kendi gibi ağırlaşıp ayılamayan…

Bir dostu özledi bakışlarım…
Gereği kendinden fazla sorgulanmış bir yaz çocukluğuydu bizimkisi. Utancı buruk, gözleri ıslak, hayalleri masum… Bir apartmanın arka bahçesinde kireçten bozma toz bulutu eşliğinde taştan kale direkleri kurulurdu tarafımızdan sevinçle. En müteşekkir kılınan anılardı onlar belki de… Tozu saçımızda, heyecanı dilimizde bembeyaz kalmış bir anılar yığınıydı bizimkisi. En güzeli de Müjgan teyzemin bir bardak suyuydu lezzetli ve katıksız sevgi dolu olan. Sırılsıklam terler içinde kazanılan bir mahalle maçının en büyük ödülüydü bu bir solukta kana kana içilen ama hiçbir zihinde olağan olmayan…

(alıntı)

sengun28
21.10.09, 20:06:53
***katlanmak kolay değil,
****onu sen gel bana sor..
*****günlerim Giresun u
******özlemekle geçiyor...

Şarkının güfte ve bestecisinden özür dilerim..
Yorumcu ben olacağımı bilselerdi daha farklı olurdu...!

sengun28
21.10.09, 20:07:55
***sevdim seni çok sevdim
****hep burda kalacağım....
*****senin mutsuzluğuna
******uzaktan yanacağım...

sengun28
03.11.09, 20:40:29
***Hayallerinizi kıran ne bulacaksınız bakalım..!
bence farketmeden ya da farketsek de müdahale edemediğimiz bir hayal kırıklığına yolculuk bu...!

PSİKİYATRİST

BİLİRSİNİZ, ÜNLÜ RUS FİZYOLOG PAVLOV, KÖPEKLERİNE ET VERİRKEN ZİL
ÇALINCA VE BUNU ÇOK KEZ TEKRARLAYINCA, ZİL SESİNİ İŞİTTİĞİNDE ET
GÖRMEDEN DE HAYVANIN SALYASI AKMAYA BAŞLAR.

BU, "ŞARTLI REFLEKS"TİR.

HAYVANIN "TABİATINDA OLMAYAN" BIR UYARAN (ZİL SESİ), ONU "TABİATINDA
OLAN" ETİ GÖRMÜŞ GİBİ HEYECANLANDIRMAKTADIR.

EĞER SÜREKLİ OLARAK ZİL ÇALAR AMA HİÇ ET GÖSTERMEZSENİZ, BİR SÜRE SONRA ŞARTLI REFLEKS SÖNER.

DEVAMIN SAĞLANMASI İÇİN ARADA BİR ET GÖSTERİLEREK REFLEKS
PEKİŞTİRİLMELİDİR.

HİÇBİRİMİZ DÜNYAYA TÜRK, MEKSİKALI, SÜNNİ VEYA KATOLİK OLARAK GELMEYİZ.

BUNLAR BİZE ÖĞRETİLEN DEĞERLER, BİR BAŞKA DEYİŞLE, ŞARTLI REFLEKSLERDİR.

EĞER PEKİŞTİRİLMEZLERSE, ZAMANLA SÖNERLER.

BIR GÜN PAVLOV'UN ENSTİTÜSÜNÜ SU BASAR. KÖPEKLERİN BIR KISMI BOĞULUR, BIR KISMI DA GÜNLERCE KORKUYLA TİTREŞİR ÇÜNKÜ ÖLÜMDEN ZOR KURTULMUŞLARDIR.

KURTARILABİLENLER TEKRAR ENSTİTÜYE TOPLANIR.

PAVLOV ZİL ÇALAR, KÖPEKLERDE TIK YOKTUR.

ŞU MÜTHİŞ SONUCA VARIR PAVLOV:

AĞIR TRAVMALAR, ŞARTLI REFLEKSLERİ ORTADAN KALDIRMAKTADIR.

muhammetevli
31.12.09, 20:51:34
2009'da biz de çok aktif olmasada Hayal Kırıklığının Başkentine abone olduk.

özellikle topiçin değişilmezi Çakmak Osman ve Fehmi abide bu topiçde sıkça yer aldılar.

2010'da bu topiçi en az kullananlardan olmak umuduyla :D...