PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Milli Takımlarımız

halo28
19.08.07, 13:53:17
Milli Takımlarımız

muhammetevli
05.06.09, 20:49:05
Altı yıl sonra yeniden Fransa

Sahasında Kayseri´de Azerbaycan´ı 2-0 gibi net bir skorla deviren A Milli Futbol Takımımız, bu akşam saat 22.00´de deplasmanda Fransa ile karşılaşacak.

FRANSA
Mandanda
Fanni
Squillaci
Escude
Evra
Diarra
Vieira
Remy
Ribery
Benzema
Anelka
T.D: Raymond Domenech

TÜRKİYE
Volkan
Sabri
G.Zan
Eren
H.Balta
Tuncay
M.Topal
Nuri
Arda
Mevlüt
Semih
T.D: Fatih Terim

Stat: Stade de Gerland
Saat: 22.00
Yayın: TRT 1
Hakem: Manuel Grafe, Felix Zwayer, Markus Hacker (Almanya)

Son maçında evinde Nijerya’ya tek golle mağlup olan Fransa’da, bir dönem Türkiye’de de futbol oynayan eski Fenerbahçeli Nicolas Anelka ve Galatasaraylı Franck Ribery’nin de forma giymesi bekleniyor. 6 yıl sonra ilk kez bir karşılaşmada karşı karşıya gelecek ekibin mücadelesinde 3 maçı da Horozlar kazandı. Ay-Yıldızlılar, Fransa’ya 2 gol atarken kalesinde ise 11 gol gördü.

muhammetevli
06.06.09, 21:17:25
dün 1-0 yenildik , ilk yarı iyi idik , fakat ikinci yarı 10 kişi de kalınca Fransa seyretti biz izledik.

maçtan ziyade şu İbrahim Üzülmez kamilinin hala milli takımda ne işi var , ya alsana Çağları'ı al GS'de yedek oturan Volkan , al o nu al bu nu al , ama şu kamili alma , bir de İbo ya dikkat ettim heyecan yapıyor :D adam İspanya deplasman maçında şimdi de Fransa maçında yaptı yapacağını.

slim
07.06.09, 13:05:43
dün 1-0 yenildik , ilk yarı iyi idik , fakat ikinci yarı 10 kişi de kalınca Fransa seyretti biz izledik.

maçtan ziyade şu İbrahim Üzülmez kamilinin hala milli takımda ne işi var , ya alsana Çağları'ı al GS'de yedek oturan Volkan , al o nu al bu nu al , ama şu kamili alma , bir de İbo ya dikkat ettim heyecan yapıyor :D adam İspanya deplasman maçında şimdi de Fransa maçında yaptı yapacağını.

milli takımın geleceği iyi iyi, kim ne derse desin... kaliteli bir takım oluyoruz gitgide...
ama mumi nin de dediği gibi, ibrahimi hala takıma alıyo bu terim...zamanında hakan ünsaldan futbolcu yapmıştı, bunu da futbolcu yapmak için diretiyo ama olmazzz:)

birşey daha war... " fakat ikinci yarı 10 kişi de kalınca Fransa seyretti biz izledik." demişsin mumi... nasıl yani, "fransa seyretti biz izledik" ne demek ula... fransa oynadı biz izledik gibi bişey mi:)

muhammetevli
07.06.09, 15:16:38
milli takımın geleceği iyi iyi, kim ne derse desin... kaliteli bir takım oluyoruz gitgide...
ama mumi nin de dediği gibi, ibrahimi hala takıma alıyo bu terim...zamanında hakan ünsaldan futbolcu yapmıştı, bunu da futbolcu yapmak için diretiyo ama olmazzz:)

birşey daha war... " fakat ikinci yarı 10 kişi de kalınca Fransa seyretti biz izledik." demişsin mumi... nasıl yani, "fransa seyretti biz izledik" ne demek ula... fransa oynadı biz izledik gibi bişey mi:)

:D:D

yanlış olmuş , Fransa oynadı biz izledik olacaktı...

muhammetevli
10.09.09, 12:48:25
tebrikler sinyor Terim , egolarını tatmin etmeyi başardın , ancak Afrika'ya gitme konusunda aynı şeyi söyleyemeyiz...

harşit28
10.09.09, 14:39:59
Bundan sonra Türkiye afrikaya gidebilirmi çok zor...

TuNc
10.09.09, 23:10:45
Yazıkkkkkkkkkkkkkkkkk!. Baska SÖze Gerek Yok!.

espiye rüzgarı
12.09.09, 20:20:08
milli takım malesef bize hayal kırıklığı yaşattı çok yazık...

muhammetevli
11.10.09, 00:47:14
"Ermenistan maçından sonra bırakacağım"

Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim "Bursa'daki Ermenistan maçı benim için bir veda maçı olacak" dedi.

19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'ta Belçika'nın, Türkiye'yi 2-0 yendiği maçın ardından açıklamalarda bulunan Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, "Bu turnuvada kendimi başarısız görüyorum" dedi.

Grupta ikinci olmaları gerektiğini vurgulayan Terim, "İspanya, grupta favori, biz de ikinci olarak gösteriliyorduk. Gruptan çıkıp Play-off'ta da kaybedebilirdik, ama burada ikinci olmalıydık. Bu turnuvayı burada tamamladıysak bu bir başarısızlıktır. Bu turnuvada kendimi başarısız olarak görüyorum. Oyuncuyu ya da başka birini suçlamak benim tarzım değil. Böyle bir durumda dahi mücadele ettiler. Bizim hatalarımız nedeniyle puanlar bu noktaya geldi. Oyuncularım onu telafi etmek için hazırlardı. Fakat ne yaptıysak toparlayamadık. Yargılanacak olanlar belli zaten, oyuncular değil" diye konuştu.

Belçika karşılaşmasının neticesinin böyle olacağını tahmin ettiklerini de belirten Fatih Terim, "Estonya'dan güzel bir haber gelse, bu maç farklı olurdu. Ama bugün yine de çok daha iyi oynayabilirdik" şeklinde konuştu.

Bir grubun kendisine "imparator" dediğini, bir grubun da "istifa" dediğini ifade eden Terim, "Futbolda her şey olur. Ama üstünde ay yıldızlı forma olan futbolculara küfür etmek bize yakışmıyor" diyerek sözlerini tamamladı.

yapması gerekende buydu zaten...

B@lıkçı
11.10.09, 01:04:21
"Ermenistan maçından sonra bırakacağım"

Milli Takımlar Sorumlusu Fatih Terim "Bursa'daki Ermenistan maçı benim için bir veda maçı olacak" dedi.

19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup'ta Belçika'nın, Türkiye'yi 2-0 yendiği maçın ardından açıklamalarda bulunan Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, "Bu turnuvada kendimi başarısız görüyorum" dedi.

Grupta ikinci olmaları gerektiğini vurgulayan Terim, "İspanya, grupta favori, biz de ikinci olarak gösteriliyorduk. Gruptan çıkıp Play-off'ta da kaybedebilirdik, ama burada ikinci olmalıydık. Bu turnuvayı burada tamamladıysak bu bir başarısızlıktır. Bu turnuvada kendimi başarısız olarak görüyorum. Oyuncuyu ya da başka birini suçlamak benim tarzım değil. Böyle bir durumda dahi mücadele ettiler. Bizim hatalarımız nedeniyle puanlar bu noktaya geldi. Oyuncularım onu telafi etmek için hazırlardı. Fakat ne yaptıysak toparlayamadık. Yargılanacak olanlar belli zaten, oyuncular değil" diye konuştu.

Belçika karşılaşmasının neticesinin böyle olacağını tahmin ettiklerini de belirten Fatih Terim, "Estonya'dan güzel bir haber gelse, bu maç farklı olurdu. Ama bugün yine de çok daha iyi oynayabilirdik" şeklinde konuştu.

Bir grubun kendisine "imparator" dediğini, bir grubun da "istifa" dediğini ifade eden Terim, "Futbolda her şey olur. Ama üstünde ay yıldızlı forma olan futbolculara küfür etmek bize yakışmıyor" diyerek sözlerini tamamladı.

yapması gerekende buydu zaten...
Geç Alınmış Bi Karar...Anlamıyorum dk 80 Yusuf Gibi Bi Oyuncu Niye Alırısn..Yusuf Kimi Kurtarmışta Ssenide Kurtarsın 1-0 dan..

harşit28
11.10.09, 16:20:08
Çek cumhuriyetini 2-0 dan 3-2 yenen milli takım ruhu nerde bu futbolcularda???

ADRENALİN
12.10.09, 05:09:16
fatih terimin istifası federasyon tarafından kabul edilmiş.hedef 2012 avrupa kupası :D biz o yıl şampıyonlar liginde real madrıdete koyacaktım dimi

harşit28
12.10.09, 10:18:10
Fatih Terim’in istifası yeni teknik direktör isimlerini de gündeme getirdi. Hemen belirtelim, üzerinde anlaşmaya varılmış kesin bir isim yok. Ama Milli Takım’ın başına getirilmemesi konusunda anlaştıkları bir isim var:
· Bir dönem Galatasaray ve Beşiktaş’ı da çalıştıran Mircea Lucescu.

Anlaştıkları ikinci madde de çok açık:

· Milli Takım sorumlusu kesinlikle yabancı bir isim olacak.

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Belçika maçından hemen sonra Fatih Terim’in istifa kararını değerlendirmek için hemen toplandı. Toplantıda öncelikle Terim’in istifası kabul edildi.

Daha sonra da Milli Takım’ın başına getirilecek isim gündeme geldi. İlk önerilen isim Hollandalı Guus Hiddink oldu. Hiddink’in Güney Kore, Avustralya, Rusya, Chelsea gibi takımlardaki başarıları konuşuldu. Benzer başarıları Türk Milli Takımı’nda da tekrarlayabileceği değerlendirildi.

Ancak üzerinde kesin bir anlaşmaya varılmadı. Diğer alternatifler de masaya yatırıldı. Ve yeni hocanın özellikleri sıralandı:

1- Kesinlikle çok ünlü bir isim olmalı.
2- 10 yıllık bir plan yapmalı.
3- Bu planı uygulayacak zaman da kendisine tanınmalı.

Daha sonra, şu an boşta olan teknik direktörlerin listesinin çıkartılmasına, ardından sözleşmesi devam edenlerin listelenmesine karar verildi.

muhammetevli
19.10.09, 20:38:29
"Hakkınızı helal edin"

Ermenistan maçından sonra Milli Takımlar Teknik Sorumluluğu görevinden istifa eden Fatih Terim, basın toplantısı düzenledi.

Swiss Otel'de düzenlediği basın toplantısına "Bu bir sorgulama toplantısı, yargılama toplantısı değil. Lütfen bunu böyle algılayın. Türk futbolu ile ilgili tespitlerimi bugün sizlerle paylaşmak istiyorum" diyerek başlayan Terim, şöyle konuştu:

"Çoğunuzla uzun yıllardır birlikteyiz. Hep birlikte iyi-kötü günlerimiz oldu, galibiyetlerin sevincini yenilgilerin üzüntüsünü paylaştık. Beni aşağı yukarı oyunculuğumdan itibaren tanıyanlar var aranızda. Tartıştıklarımız da oldu ama hep aynı gemide yolculuk ettik. Futbol karieyerim boyunca çeşitli ve saygın görevlerde bulundum Allah'a çok şükür onurlar yaşadım, başarılar yaşadım, herkese kısmet olmayacak mutluluk tattım. Ama her profesyonel gibi ben de görevimden ayrıldım. Eliştirileri zaman zaman sineye çekmiştim ama bu defa böyle yapmamaya karar verdim ve basın toplantısıyla, Türk futbolu ile ilgili tespitlerimi bugün sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu bir sorgulama toplantısı, yargılama toplantısı değil. Lütfen bunu böyle algılayın.

Verdiğin her karar, attığım her imzanın arkasındayım. Durmaya da devam edeceğim.

Bedeli kendinden bir başkasına ödetecek bir yapıda değilim. Her konuda çok sağlam kararlar verdiğime inanıyorum. Keşke dediklerim oldu tabii ki. Pişmanlıklarım var tabii ki. Ancak futbol bilgime, tecrübelerime güvendiğim için hep içimden gelen sesi dinledim. Yanlışlarım doğrularımı götürmedi.

Sözleşmem 2012 yılına kadar uzatıldı. Hasan Doğan'ın vasiyeti doğrultusunda çok kapsamlı bir faaliyetin gerekli olduğunu düşünüyorduk, çalışmalara da başlamıştık. 2010 finallerine gidebilmek en önemli hedefimizdi. Elenince istifamızı açıkladık. Vedalar hüzünlüdür. Belçika maçından sonra açıklama yapmam zorunlu oldu. Ancak güzel ayrılıkların yaşanmasına da örnek olmalıyız. Uyum içinde çalıştığım mesai arkadaşlarımızın daha rahat çalışmaları için bugün buradayız. Türk futboluna güzel bir gelecek sunmak için...

Bakıldığında; ttığımız gollelerin yediğimizden çok, galibiyetlerin mağlubiyetlerden çok olduğunu göreceksiniz. Bunu istatistiklerde göreceksiniz. Yani istikrarı göreceksiniz. 4 senedir istikrarlı görünüyoruz. Sahada oynanan futbol ve alınan sonuçların ötesinde çok yararlı işlere imza attık. Çizgidiğimiz görüntü sempatik, yenilgiyi kabul etmeyen bir takım olduk. Türk milli takımının marka değerinin de özellikle avrupa Şampiyonası sonrasında çok önemli bir yer tuttuğunu düşünülyorum. Muhakkak ki bun da yönetim becerisi önceliklidir. Ancak ürün kaliteli değilse, marifetiniz ne kadar büyük olursa olsun yukarıya çekmek zor olabilirdi.

En büyük hatam inanmak, inandırmak, kazanmak ve kazandıktan sonra insanları mutlu etmek en büyük hatam oldu. Bundan sonra beklenti arttı"

LİGİMİZ KALİTELİ DEĞİL
Yabancı oyuncu sayısına sınırlaması getirilmesi gerektiğini söyleyen deneyimli hoca, bunun Türk gençlerinin gelişimini olumsuz yönde etkilediğini söyledi. Ligimizin çok kaliteli olduğunu söyleyemeceğini belirten Terim, yurtdışında oynayan oyuncu sayısını artırmamız gerektiğini söyledi.

Milli Takım'a çağırdığı oyuncuların 26'sının Süper Lig'de forma giydiğinin altını çizen Fatih Terim, Bosna Hersek'in kadrosundaki oyunculardan sadece 1 tanesinin kendi ülkesinde futbol oynadığını da sözlerine ekledi.

Türk futbolcusunun iyi eğitimli olmadığını söyleyen deneyimli teknik adam, oyuncularımızın birçok konuda Avrupalı meslektaşlarından geride olduğunu söyledi.

muhammetevli
19.10.09, 20:39:13
Terim konuşmalarını şöyle sürdürdü:

"Türkiye-Almanya maçını 1,5 milyar insan izlemiş. Görev yaptığım dönemlerde baktığımızda, başlangıçta küçük bir rakam olan sponsor gelirleri de arttı. Burada başkan ve yönetimin de payı büyük ancak markanın değerinin de çok önemli olduğunu düşünüyorum. Ürün kaliteli değilse bunu yukarı çekmek çok zor olurdu. Görmezden gelinen başka hamlelerimiz de oldu. Mesela Türkiye'de lisanslı oyuncu sayısının artması için yapılan çalışmalar. Milli takımların genç oyuncular kazanabilmesi için arkadaşlarımızla büyük çaba harcadık. Benim sorumluluğumdaki 4 yılda A Milli Takım'a ilk kez çağırılan 25 oyuncu var. Arda, Nuri, İsmail, Batuhan, Gökhan gibi oyuncular bu listede. Bu gençlerin kazanılmasında payım olduğu için çok mutluyum ama genelde bana onlar değil çağırmadıklarım soruldu.

Üniversiteler ile sağlam ve kalıcı bir bağ kurmaya çalıştık. Gençlerimizi geleceğin çetin rekabetine hazırlamaya çalıştık. Milli Takım'a ev yapmaya çalıştık. Hangi statta oynarsak oynayalım taraftar desteğini yüzde yüz arkamızda hissettiğimiz maçlar oldu. Ne yazık ki medyamız bu tip olaylara ve geleceğe yönelik çalışmalarımıza mesafeli durdu.

Dünya Kupası'na katılma şansımız kalmayınca gazetelerde milli takımın hataları ve günahları sıralandı. Doğrudur, hatalar olmuştur. Son 15-20 yıla kadar dünya futbol tarihinde yeri olmayan bir ülkenin çocuklarıyla devrim yapmak için ben de hata yaptım. Bence en büyük hatam inanmak, inandırmak, kazandıklarıyla milyonları memnun etmek ve bunun sonucunda beklentileri yükseltmek oldu"

TERİM TÜRK FUTBOLU İLE İLGİLİ TESPİTLERİNİ İSE ŞÖYLE SIRALADI:

Benim futbol oynadığım dönemde uluslararası rekabet denilince akla milli takım gelirdi. Kulüp takımları alt yapı olarak düşünülüyordu. Endüstriyelleşen futbolla birlikte kulüp takımları başrole geçti. Türkiye'de üst yapı gelişiyor ama bu hiçbir zaman altyapıya yansımıyor. Futbolumuzun gövdesi kocaman ama ayakları incecik. TFF'nin fonlarına UEFA'dan gelen yardımlara karşılık alt yapılarımız yeterli değil. Sadece 8 kulübün altyapısı yeterli.

Kulüpler arası rekabet kızıştıkça yabancı oyuncu sayısı bir hayli arttı. Yıldız oyuncu sayısı son yıllarda çok azaldı. Bu oyuncuların da birçoğu milli takım maçlarında tanındı. Yabancı oyuncu trasnferine bazı kriterler getirilmeli. Takımların çoğu defans ve orta saha göbeği için yabancıları tercih ediyor. Bu pozisyonlardaki Türkler yeteri kadar şan alamıyor. Yabancıların serbest olmasından yanayım ama bunun yanında kriterler olmalı. Yurt dışında oynayan oyuncularımız arttırılmalı.

Bunca yabancı transferine karşılık ligimiz çok da kaliteli değil. Avrupa'nın kalburüstü liglerinde oynayan futbolcularımızın sayısı çok az. Yarıştığımız takımlardan mesela İspanya'nın kadrosunda 29 oyuncudan 28'i İspanya ya da İngiltere'de oynuyor. Bosna'nın 25 oyuncusunda 1 tanesi Bosna'da oynuyor. Bizim milli takıma çağırdığımız isimlerden 28'i Süper Lig'den. Türkiye'nin Almanya, İspanya, İtalya, İngiltere gibi rekabetin yüksek olduğu liglerde oynayan futbolcularının çoğalması lazım.

Türk futbolcusu fizik kondisyonunun yetmediği gün, moral kondisyonu ile bunu tamamlar. Motivasyon sözcüğüne bu nedenle sihirli bir anlam yükselmiştir. Futbolcularımızı artık fizik açıdan da daha iyi yetiştirmeliyiz. Kulüplerimizi bu konuya daha çok önem vermeli.

Futbol topu ile okulları bir türlü barıştıramadık. Şu anda iki dev protokole rağmen herhangi bir adım atılmadı. Türk futbolcusu iyi eğitimli değil. Planlama ve koordinasyonda Avrupalı meslektaşlarının gerisinde. Üniversitelerden istifade alanımız çok düşük. Futbol sanki bilimden korkuyor.

Riva'ya kaç kez gittiğimizi hatırlamıyorum. Milli takımlar hala çağın şartlarına uygun örnek kamp ve eğitim merkezine kavuşabilmiş değil.

Türk futbolu Avrupa'daki futbolcuları izlemek konusunda çağın gerisinde kalmıştır. Avrupa'daki Türk futbolcuların çoğu anadilini konuşamıyor. Yaz kamplarına davet ediyoruz, sürekli izletiyoruz. Kulüplerimiz de oradaki 5-6 milyon gencimizden faydalanması lazım. Avrupa'daki izleme komitelerini bir avuç insana bırakmamalıyız.

Futboldaki artan maç trafiği, oyunun yüksek temposu ile birleşince sakatlıklar ülkemizde büyük bir sorun haline geldi. Sorunu sadece sağlık ekibine bağlamak sığ düşünceden öteye gitmez. Sporcularımızın beslenme düzenlerini ve kalitelerini mercek altına almalıyız. Futbolda dünya devi olmak için hep birlikte bir hamle yapmalıyız. Nasıl penaltıları gittiğimiz zaman milyonlarca kalp hep birlikte atıyorsa yine öyle olmalıyız.

Birlikte çalıştığım tüm başkan ve yöneticilere bana verdiği destekleri nedeniyle bir kez daha teşekkür ederken, Hasan Bey'i de bir kez daha anıyorum. Yardımcılarımdan Müfit Erkasap ve Eser Özaltındere benim kader birliği yaptığım ve futbolculuğumdan da tanıdığım arkadaşlarım. Onlara teşekkür ediyorum. Kısa süreli de olsa beraber çalıştığım Mehmet Özdilek'e teşekkür ediyorum. Başarılarıyla her zaman gurur duyuyorum. Metin Tekin ve Oğuz Çetin, her türlü eleştiriye rağmen kulaklarını tıkadılar ve karınca gibi çalıştılar. Onlara da teşekkür ederim.

Fatih Terim, soru-cevap bölümünde ise TFF yönetiminden kimseyle bir problemi olmadığını açıkladı. Terim milli takımın başına "yerli hoca mı gelsin, yabancı mı gelsin" tartışmalarına ise anlam veremediğini söyledi. Terim şu ifadeleri kullandı:

"Yerli ya da yabancı oyuncu konusunda ben fikrimi belirttim ama size de açıkçası bir sezenişte bulunmak istiyorum. Seversiniz sevmezsiniz ama bir milli maç var ve sokaklara düşüp yerli mi olsun yabancı mı olsun diye soruyorsunuz. Sevgi bekleyemem ama saygı beklemek hakkım. Pazardan yola çıktınız ve Pazartesi, Salı, Çarşamba sabahı soruyorsunuz, "Yerli mi olsun, yabancı mı olsun?"

Ben doğru olan bir şeyi ne zaman sizle paylaşmadım. Şu ana kadar Atletico Madrid'den teklif aldığımı bir tek ben bilmiyorum. Her teklimizde ya da istifamızda ilk sizin haberiniz olmadı mı? Sadece bir telefonla sormak yeter. Benim Atletico Madrid stadında maç izlediğimi söylüyorsunuz. Başkanıyla samimi olduğunu söylüyorsunuz. Benim böyle bir durumum yok. Belki sonra teklif yaparlar, konuşuruz ama şu anda yok. Ben bir takımı çalıştırırken başka bir yerle görüştüm mü? Daha istifamı buradan ayrıldıktan sonra yazacağım. Böyle bir durumu bana nasıl reva gördünüz. Hocanız Fatih Terim'i kimler istiyorsa bunu sizlerin bilme hakkı vardır. Bunu halkımızla da sizlerle de paylaşırız.

Ben sorunları söylerken doktrinleri de arada verdim. Hatalarım olmuştur. "Ders almam ders veririm" lafını hataların içine katmıyorum. Bugün olsa yine söylerim. Onun dışında keşkelerimin ve hatalarımın olacağını da ifade ediyorum. Elimi taşımın altına sokuyorsam hatam olur. Bunları seve seve kabul ederim ama onu hayır! Okullarda neden futbol yok diyoruz. 50 bine yakın ilköğretim okulumuz var. 20 milyona yakın kız-erkek öğrencimiz var. Futbol nasıl yasak olur bir ülkede. Son günlerdeki güncel konulardan bir tanesi seçmeli ders haline getirilen Beden Eğitimi. Nasıl olacak bu iş? Bin sporcudan bir tane yıldız çıkıyor. En önemlisi 20 milyona yakın olan doğal kaynağa dönmektir. Protokoller imzalandı ama nerede? Her olimpiyattan sonra da olimpiyatları masaya yatırdığımızı unutmayın. TFF müfredatı yazmak üzere gençlerimiz böyle çalıştırılmalı diye. Burası en önce el atılması gereken yerdir.

Muhakkak ki TFF Başkanı ve Yönetim Kurulu olarak her şeyi düşünmüşlerdir. Oradaki insanlar boşu boşuna hareket etmezler. Dolayısıyla ona göre bir deklarasyon yayınlamışlardır. Ölçüp biçmişlerdir ve bunun zararlı olmayacağını düşünmüşlerdir. Ben olayı o şekilde algılıyorum. Yazmışlar, yazdırmışlardır. Ne hissettim o deklarasyon sonrası? Ne hissetmem gerekiyorsa onu hissettim.

Başkanımız ve yönetimimizle aramızda herhangi hiçbir şey olmamıştır ama gelişen olaylar bana böyle bir karar bırakmıştır. Ben de onu uyguladım.

Ben kimseyi suçlamayacağımı ve işi kişiselleştirmeyeceğimi ifade ettim ve bu konuda da ısrarlıyım. Ben 4 senede 4 başkanla çalıştığımı bilecek kadar çok zekiyim. Çalışanla çalışmayanı ayırt edecek kadar da vicdan sahibiyim. Bu basın toplantısını da ben söyledim. Sizden böyle bir talep gelmedi. Giderken iyi gitmek amacındayım ben. 2010'a doğru projesinin birçoğunu uyguladık. Deklarasyon kelimesinde istikrar varsa 4 başkanın ismini söylemek doğru olmaz. Güzel ayrılmak istiyorum.

Milli takımlarda olabilirim. Nasıl başka arkadaşlarımız milli takımlarda olabiliyorsa ben de olabilirim. İllaki kulüp takımıyla anlaşacağız diye bir şey yok.

Ne Mahmut Özgener ne de herhangi bir yöneticiyle en ufak bir sorunum olmadı. Bunu veda mesajımdan önce de ifade ettim şimdi de ifade ediyorum ancak sürece iyi bakmak lazım. Portekiz maçı sonrasına bakmak lazım. Çok çabuk unutuyoruz. Ben söylemek istemiyorum ama zorla irdeliyorsunuz. Maaştan, ondan, bundan bahsetmek istemiyorum. Belçika maçı öncesi bu kararı aldım. Maçtan önceki soyunma odasına gelmesine de "Bakalım başkan" demişimdir"

Terim, sözlerini "Hepiniz hakkınızı helal edin" diyerek tamamladı.

yamacayir28
19.10.09, 23:36:49
Bu guruptan çıkmayan takımım hocası tabiiiiki istifa edecek

sengun28
20.10.09, 11:32:59
Bu guruptan çıkmayan takımım hocası tabiiiiki istifa edecek

***asla Fatih Terim i savunmuyorum. Bu kadro ile gruptan çıkamadıysak,
elbette istifa etmeli..

Birazcık nostalji yapayım:

Bir zamanlar Malta ile aynı gruba düşelim diye dua ederdik,
bu sayede gol atıp puan alabiliriz diye..!

Yenildik ama ezilmedik..! diyorduk çoğu zaman.

nereden nereye...Başarılar TÜRKİYEMMM...:)

sengun28
20.10.09, 11:38:53
***Çoğunuz sadece San Marino maçını hatırlarsınız:

*ilk korner kullandıkları takım : Türkiye
**ilk gol attıkları takım.........: Türkiye
***ilk puan aldıkları takım.....: Türkiye

bunların hepsi aynı maçta olmuştu...

harşit28
03.11.09, 23:43:20
U17 Milli Takım'da geri sayım!
Nijerya'da düzenlenen 17 Yaş Altı Dünya Kupası'nda (D) Grubu'nu ilk sırada tamamlayarak 2. tura yükselen Türk Milli Futbol Takımı, bu turdaki eleme maçında yarın Birleşik Arap Emirlikleri ile karşılaşacak.
Enugu kentindeki Nnamdi Azikiwe Stadı'nda oynanacak karşılaşma TSİ 20.00'de başlayacak ve TRT 3'ten naklen yayınlanacak.

harşit28
08.11.09, 23:49:54
Çok yazık oldu: 3-5
13. Dünya 17 Yaş Altı (B) Gençler Futbol Şampiyonası'nda Türkiye, çeyrek finalde Kolombiya'ya penaltı atışları sonucu 5-3 yenilerek, şampiyonaya veda etti. Nijerya'da süren şampiyonada, bugün Bauchi kentindeki Ebubekir Tafawa Balewa Stadı'nda yapılan karşılaşmanın normal süresi 1-1 eşitlikle tamamlandı. 15'er dakikalık 2 uzatma süresinin de aynı skorla tamamlanması üzerine penaltı atışlarına gidilen karşılaşmada, atışlar sonucu rakibine 5-3 yenilen milli takım, finallerden elendi

muhammetevli
20.11.09, 20:50:09
Euro 2012 torbaları açıklandı!

Polonya ve Ukrayna'nın ortaklaşa düzenleyeceği Euro 2012 öncesinde, toplam 51 temsilcinin mücadele edeceği elemelerde 6 farklı torbadaki takımlar açıklanırken, Türkiye 2. torbada yer aldı.

UEFA tarafından yapılan açıklamada, 7 Şubat 2010 tarihinde gerçekleştirilecek olan kura çekiminde takımların hangi torbada yer alacakları duyuruldu.

İşte Torbalar:

1. TORBA

İspanya
Almanya
Hollanda
İtalya
İngiltere
Hırvatistan
Portekiz
Fransa
Rusya

2. TORBA

Yunanistan
Çek Cumhuriyeti
İsveç
İsviçre
Sırbistan
TÜRKİYE
Danimarka
Slovakya
Romanya

3. TORBA

İsrail
Bulgaristan
Finlandiya
Norveç
İrlanda Cumhuriyeti
İskoçya
Kuzey İrlanda
Avusturya
Bosna Hersek

4. TORBA

Slovenya
Letonya
Macaristan
Litvanya
Belarus
Belçika
Galler
Makedonya
Güney Kıbrıs

5. TORBA

Karadağ
Arnavutluk
Estonya
Gürcistan
Moldova
İzlanda
Ermenistan
Kazakistan
Liechtenstein

6. TORBA

Azerbaycan
Lüksemburg
Malta
Faroe Adaları
Andorra
San Marino

muhammetevli
04.12.09, 20:34:23
Gruplar belli oldu!

Güney Afrika'da gerçekleştirilecek 2010 Dünya Kupası Finalleri'nde gruplar belli oldu.

2010 Dünya Kupası Finalleri Grup kuralarının çekimi Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA) Genel Sekreteri John Valcke, Oscar ödüllü Güney Afrikalı aktris Charlize Theron, dünyaca ünlü futbolcu David Beckham ve Etiyopyalı Olimpik Şampiyon Haile Gebrselassie'nin katılımıyla gerçekleşti.

Kupanın açılış karşılaşması A Grubu'nda yer alan Güney Afrika ve Meksika arasında yapılacak. Final maçları 11 Haziran ve 11 Temmuz 2010 tarihleri arasında oynanacak.

Kura çekimi sonrası gruplarda son durum şöyle:

A GRUBU

GÜNEY AFRİKA
MEKSİKA
URUGUAY
FRANSA

B GRUBU

ARJANTİN
GÜNEY KORE
NİJERYA
YUNANİSTAN

C GRUBU

İNGİLTERE
ABD
CEZAYİR
SLOVENYA

D GRUBU

ALMANYA
AVUSTRALYA
GANA
SIRBİSTAN

E GRUBU

HOLLANDA
JAPONYA
KAMERUN
DANİMARKA

F GRUBU

İTALYA
YENİ ZELANDA
PARAGUAY
SLOVAKYA

G GRUBU

BREZİLYA
KUZEY KORE
FİLDİŞİ SAHİLİ
PORTEKİZ

H GRUBU

İSPANYA
HONDURAS
ŞİLİ
İSVİÇRE

muhammetevli
15.12.09, 21:01:06
Rakiplerimiz belli oldu!

Türkiye'nin 28 Ağustos-12 Eylül 2010 tarihlerinde ev sahipliğini yapacağı 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın grup kuraları İstanbul'da çekildi.

Çırağan Palace Kempinski Oteli’nde gerçekleştirilen kura çekimi sonrasında, 2010 Dünya Şampiyonası’na katılacak 24 ülke, İstanbul, Ankara, İzmir ve Kayseri’de maçları oynanacak, 6’şar ekipten oluşan 4 grupta yerlerini aldı.

Ev sahibi Türkiye; Ankara’daki (C) Grubu maçlarında Yunanistan, Porto Riko, Rusya, Çin ve Fildişi Sahili ile karşılaşacak.

GRUPLAR
2010 Dünya Basketbol Şampiyonası’nda gruplara göre takımların dağılımı şöyle oldu:

A Grubu: Arjantin, Sırbistan, Avustralya, Almanya, Angola, Ürdün.

B Grubu: ABD, Slovenya, Brezilya, Hırvatistan, İran, Tunus.

C Grubu: Yunanistan, Türkiye, Porto Riko, Rusya, Çin, Fildişi Sahili.

D Grubu: İspanya, Fransa, Kanada, Litvanya, Yeni Zelanda, Lübnan.

Şampiyonada, olimpiyat şampiyonu ABD’nin yer aldığı (B) Grubu maçları İstanbul’da, (A) Grubu maçları Kayseri’de, ev sahibi Türkiye’nin yer aldığı (C) Grubu maçları Ankara’da ve (D) grubu maçları ise İzmir’de oynanacak.

Kura çekimine eski Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, İstanbul Valisi Muammer Güler, Uluslararası Organizasyonlardan Sorumlu Başkoordinatör Mehmet Atalay, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ve yönetim kurulu üyeleri, FIBA Başkanı Bob Elphinston ve FIBA Yönetim Kurulu üyeleri, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Togay Bayatlı, şampiyonada yer alacak ülkelerin basketbol federasyonu temsilcileri ile gazeteciler katıldı.

Her dört yılda bir gerçekleştirilen FIBA Dünya Şampiyonası'nın kura çekimi de renkli oldu. Kura çekimi öncesi Türk motifleri taşıyan çeşitli dans ile ışık ve ses gösterileri yapıldı. İlk olarak sahneye çıkan Anadolu Ateşi Dans Grubu, Türk motiflerinden oluşan gösterilerini sergiledi. Ardından da şampiyonanın 1950 yılından itiraben kısaca tarihinin anlatıldığı video gösterimi sunuldu. Ayrıca 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın maskotu da tanıtıldı. Gözlerinin biri mavi, diğeri yeşil olan, üzerinde 10 numaralı Türk Milli Takımı forması bulunan maskot Van kedisi sahnedeki yerini aldı. Maskot kedi sahneden inip FIBA Genel Sekreteri Patrick Baumann ve Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'i sahneye çıkardı. Maskotun ismi ocak ayından itibaren şampiyonanın resmi web sitesi üzerinde yapılacak oylamayla belirlenecek. Maskotun tanıtımının ardından da grup kuralarının çekimi başladı. Kura çekimi sırasında ismi çıkan ülkenin kısa video gösterimleri yapıldı. Diğer yandan, kura çekimi sırasında kupa da sahnede yer aldı. Kura çekiminin ardından son bir konuşma yapan FIBA Genel Sekreteri Baumann, şampiyonada mücadele eden tüm ülkelere başarılar dileyerek, Türkiye'ye konukseverliği için teşekkür etti.

Bu arada dünya basketbolunun önemli ve unutulmaz isimlerinden ABD'li efsanevi oyuncu Hakeem Olajuvan'ın yanı sıra Türkiye'den Efe Aydan, Alman basketbolcu Patrick Femerling ve Efes Pilsen'de forma giyen Porto Rikolu oyuncu Daniel Santiago da kura çekiminde yer aldı.

Kura çekimi öncesi konuşma yapan FIBA Başkanı Bob Elphinston, Türkiye'deki şampiyonada yeni rekorların kırılacağını söyledi. 2008 Pekin Olimpiyatları'nda basketbolun en çok seyredilen 2. spor branşı olduğunu ifade eden Elphinston, Türkiye'deki organizasyonun, basketbolu dünyada daha popüler kılacağını belirterek, "FIBA olarak özellikle Türk hükümetine, İstanbul, Ankara, İzmir ve Kayseri'ye teşekkür etmek istiyoruz. Onların finansal ve lojistik desteği ile katkıları başarı için çok önemli. Turgay Demirel ve arkadaşlarını kutlamak istiyorum. Bugüne kadar yapılan en iyi Dünya Şampiyonası'nı Türkiye'de yaşayacağımızı düşünüyorum."

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel ise, bu büyük organizasyona ev sahipliği yapmaktan ve FIBA Yönetim Kurulu ile şampiyonaya katılımcı ülkelerin İstanbul ziyaretinden onur duyduklarını söyledi.

Eleme grubu maçları 28 Ağustos-5 Eylül 2010 tarihleri arasında Ankara, Kayseri, İstanbul ve İzmir'de oynanacak şampiyonada finaller ise İstanbul'da yapılacak. Grup maçlarının ardından, gruplarında ilk 4 sırayı alacak takımların katılacağı, Türkiye Basketbol Federasyonu'nun da önerisiyle FIBA Yönetim Kurulu'nun aldığı kararla formatı değiştirilen 8'li final maçları 4 güne yayılacak. Aynı değişiklik doğrultusunda şampiyonanın final maçının oynanacağı son günde ise üçüncülük-dördüncülük ve beşincilik-altıncılık maçları da yapılacak. Şampiyonada 6'şar takımdan 4 grupta oynanacak birinci tur gruplarına, rekabet düzeyine göre her kıtadan dengeli dağılım yapıldı. Şampiyona formatı gereği, aynı grupta Avrupa kıtasından en fazla 3, Amerika kıtasından ise en fazla 2 takım bulundu.

muhammetevli
07.02.10, 16:36:02
Rakiplerimiz belli oldu!

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası eleme gruplarının kura çekimi, Polonya'da yapıldı. Türkiye, kura çekimi sonucunda A Grubu'nda yer aldı. Milli takımımızın gruptaki rakipleri; Almanya, Avusturya, Belçika, Kazakistan ve Azerbaycan oldu...

Polonya ve Ukrayna’nın ev sahipliğini yapacağı organizasyonda Türkiye, kura çekimine 2. torbadan katıldı.

Kurada yer alan 51 ülke, UEFA sıralamasındaki puanlamalarına göre 6 torbaya ayrıldı. Kuranın ardından 9 gruptan 6 tanesi 6 takımdan, 3 tanesi 5’er takımdan oluştu.

Maçlar Eylül’de başlayacak

Eleme maçları Eylül 2010 ve Kasım 2011 tarihleri arasında uluslararası maç takvimine denk gelen cuma-cumartesi ya da salı günlerinde oynanacak. Elemeler sonrası gruplarını ilk sırada bitiren takımlar ile en iyi puana sahip ikinci, ev sahibi Polonya ve Ukrayna ile birlikte finallere direkt katılma hakkı kazanacak. Diğer 8 ikinci ise aralarında 11-12 ve 15 Kasım 2011’de baraj maçları yapacak ve kupaya katılacak olan son 4 takım belli olacak. Finaller ise 8 Haziran 2012’de başlayacak ve 1 Temmuz 2012’deki final maçıyla son bulacak.

A Grubu : Almanya , Türkiye , Avusturya , Belçika , Kazakistan , Azerbaycan

muhammetevli
08.02.10, 21:03:59
Milli maçlar hangi kanalda?

A Milli Takımımızı hangi kanalda izleyeceğimiz belli oldu. 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası ve 2014 Dünya Kupası elemeleri maçlarını (iç saha) kapsayan 4 yıllık yayın ihalesini NTV grubu kazandı.

A Milli Takımımızın "2012 UEFA Avrupa Şampiyonası Eleme Grubu" ve "2014 FIFA Dünya Kupası Eleme Grubu"nda Türkiye'de oynayacağı maçların yurt içi ve yurt dışı TV yayın haklarının devri ihalesi, Türkiye Futbol Federasyonu'nun İstinye'deki binasında yapıldı.

Muammen bedeli 12 milyon dolar olarak belirlenen 2012 ve 2014 elemeleri için 2 televizyon şirketi geçtiğimiz çarşamba günü ilk tekliflerini sunmuştu. ATV'nin 15 milyon 50 bin dolarlık teklifine karşılık, NTV 17 milyon 500 bin dolar vermişti ve ihalenin ikinci perdesinde NTV ve ATV açık artırmada kozlarını paylaştı. 28 milyon 150 bin dolar teklifle ihaleyi NTV aldı. NTV'nin Futbol Federasyonu'na KDV dahil 33 milyon 217 bin dolar ödeyeceği bildirildi.

NTV grubu, maçların NTV ve NTV Spor'dan yayınlanacağını duyurdu.

muhammetevli
17.02.10, 20:33:51
Hiddink resmen açıklandı!

Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Takımımızın teknik direktörü olarak Guus Hiddink ile anlaştı.

Federasyonun resmi sitesinden yapılan açıklama şöyle:

Amsterdam'da dün Hollandalı teknik adam ile bir araya gelen Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ve TFF Başkanvekili Lutfi Arıboğan, Guus Hiddink ile 2 yılı opsiyonlu toplam 4 yıllık görev süresi konusunda anlaşmaya vardı.

Toplantıya daha sonra katılan Oğuz Çetin de Guus Hiddink ile teknik konularda görüş alışverişinde bulundu. Hiddink'in yardımcılıklarını Milli Takımımızın eski kaptan ve antrenörlerinden Oğuz Çetin ve Engin İpekoğlu ile adı daha sonra açıklanacak Hollandalı bir antrenör yapacak. Sözleşmesi 1 Ağustos 2010 tarihinden itibaren geçerli olacak Guus Hiddink'in A Milli Takım teknik direktörlüğünü üstlenmesi ile ilgili basın toplantısının detayları daha sonra kamuoyu ile paylaşılacak.

Teknik direktörlüğe 1982 yılında Hollanda'da başlayan Guus Hiddink, kulüp takımlarının yanı sıra Hollanda, Güney Kore, Avustralya ve Rusya Milli Takımlarının teknik direktörlüğü görevinde bulundu. 1998'de Hollanda, 2002'de de Güney Kore takımları ile Dünya Kupası'nda yarı final heyecanı yaşayan Hiddink'in çalıştırdığı Rusya Milli Takımı 2008 yılındaki son Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale yükselmişti.

HOLLANDA BASINI FLAŞ HABER OLARAK DUYURDU

Hollanda basını Türkiye A Milli takımın Guus Hiddink'e teslim edilmesini flaş haber olarak kullandı. Ülkenin önde gelen gazeteleri De Telegraaf, Algemeen Dagblad, Volkskrant, NRC ve Trouw haberi "Guus Hiddink Türk Milli Takımının Başına Geçti" başlığı ile okurlarına duyurdu.

Devlet televizyonu olan NOS ise son dakika haber olarak ekranlara taşıdığı gelişmeyi "İlk Türkiye tecrübesinde istediğini bulamayan Guus Hiddink, şimdi Milli takımın başına geçti" yorumunu yaparak haberi ekranlara taşıdı.

Hollanda gazetelerine konu hakkında bir değerlendirme yapan ünlü hocanın menejeri Cees van Nieuwenhuizen ise "Guus Hiddink daha önce de Türkiye'de çalışmıştı. Fenerbahce'de bir yıl görev yaptığı için Türk futbolunu çok iyi tanıyor. Bunun için o ne yaptığını çok iyi bilir.Türk futbolundaki hırs, tutkunluk ve ambiyans çok az ülkede bulunur" diyerek teknik hocanın Türkiye'de başarılı olacağını söyledi.

Teknik direktörlüğe 1982 yılında Hollanda'da başlayan Guus Hiddink, kulüp takımlarının yanı sıra Hollanda, Güney Kore, Avustralya ve Rusya Milli Takımlarının teknik direktörlüğü görevinde bulundu. 1998'de Hollanda, 2002'de de Güney Kore takımları ile Dünya Kupası'nda yarı final heyecanı yaşayan Hiddink'in çalıştırdığı Rusya Milli Takımı 2008 yılındaki son Avrupa Şampiyonası'nda yarı finale yükselmişti.

muhammetevli
22.02.10, 21:00:04
Fikstürümüz belli oldu!

2012 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde A Grubu'nda yer alan A Milli Takımımızın maç programı, bugün Almanya'nın Frankfurt kentinde yapılan toplantıda belli oldu.

2012 Avrupa Şampiyonası grup elemelerinde A Grubu’nda yer alan A Milli Futbol Takımı’nın maç programı, bugün Almanya’nın Frankfurt kentinde yapılan toplantıda belli oldu.

Toplantıya Türkiye Futbol Federasyonu adına Genel Sekreter Ahmet Güvener, Milli Takımlar Müdürü Hüseyin Coşkun, A Milli Takım Sorumlu Yardımcısı Oğuz Çetin ve A Milli Takım Antrenörü Engin İpekoğlu katıldı.

Fikstüre göre, grup elemelerindeki ilk maçını 3 Eylül 2010 tarihinde deplasmanda Kazakistan ile yapacak A Milli Takım, ikinci maçını 7 Eylül’de Belçika ile kendi sahasında oynayacak. 8 ve 12 Ekim’de Almanya ve Azerbaycan ile deplasmanda karşılaşacak A Milli Takım, 29 Mart 2011’de Avusturya’yı ağırlayacak, 3 Haziran 2011’de ise Belçika deplasmanına gidecek. 2 Eylül 2011’de Kazakistan ile Türkiye’de oynayacak A Milli Takım, 6 Eylül’de ise Avusturya’ya konuk olacak. Son iki maçını içeride oynayacak milliler, 7 Ekim 2011’de Almanya, 11 Ekim’de ise Azerbaycan’la karşılaşacak.

muhammetevli
26.02.10, 19:46:16
Aday kadroda sürpriz isimler!

A Milli Futbol Takımımız'ın 3 Mart'ta Honduras ile yapacağı özel maçın aday kadrosu belli oldu. Kadroda ilk kez milli takıma çağrılan oyuncular da bulunuyor...

A Milli Takım, 28 Şubat Pazar günü saat 17.00'den itibaren İstanbul Swissotel'de toplanmaya başlayacak. İlk antrenmanını 1 Mart Pazartesi saat 19.00'da İnönü Stadı'nda yapacak A Milli Takım'ın bu çalışması, basın mensuplarına 30 dakika süreyle açık olacak.

A Milli Takım Sorumlu Yardımcısı Oğuz Çetin, 2 Mart Salı günü saat 17.30'da Swissotel'de bir basın toplantısı düzenleyecek. Milli Takım da aynı gün saat 19.00'da yine İnönü Stadı'nda yapacağı basına 15 dakika açık tutulacak antrenmanla Honduras maçının hazırlıklarını tamamlayacak.

24 Şubat'ta İstanbul'a gelen ve Polat Renaissance Hotel'de kampa giren Honduras Milli Takımı ise antrenmanlarını Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapacak. Honduras Milli Takımı, 27 Şubat Cumartesi günü saat 10.00 ve 17.00'de iki, 1 Mart Pazartesi ve 2 Mart Salı günü ise birer çalışma gerçekleştirecek. Honduras Milli Takımı, 4 Mart Perşembe günü saat 17.20'de Türkiye'den ayrılacak.

A Milli Takım kadrosuna şu futbolcular davet edildi:

KALECİLER
VOLKAN DEMİREL - FENERBAHÇE
ONUR RECEP KIVRAK - TRABZONSPOR

SAVUNMA OYUNCULARI
GÖKHAN GÖNÜL - FENERBAHÇE
SABRİ SARIOĞLU - GALATASARAY
EMRE GÜNGÖR - GALATASARAY
SERVET ÇETİN - GALATASARAY
CEYHUN GÜLSELAM - TRABZONSPOR
REMZİ GİRAY KAÇAR - TRABZONSPOR
CANER ERKİN - GALATASARAY
ÇAĞLAR BİRİNCİ - DENİZLİSPOR

ORTA SAHA OYUNCULARI
HAMİT ALTINTOP - BAYERN MÜNİH
VOLKAN ŞEN - BURSASPOR
MEHMET AURELIO - REAL BETIS
NECİP UYSAL - BEŞİKTAŞ
EMRE BELÖZOĞLU - FENERBAHÇE
NURİ ŞAHİN - BORUSSIA DORTMUND
ARDA TURAN - GALATASARAY
OZAN İPEK - BURSASPOR

HÜCUM OYUNCULARI
TUNCAY ŞANLI - STOKE CITY
MEVLUT ERDİNÇ - PARIS SAINT-GERMAIN
HALİL ALTINTOP - EINTRACHT FRANKFURT
KAZIM KAZIM - TOULOUSE

ADRENALİN
11.08.10, 16:07:07
bu aksam saat 21:15'de Şükrü Saracoğlu stadında oynanacak TÜRKİYE-Romanya maçına gelmek ısteyenler bana ulasabılır yeterlı sayıda maraton ust bıletı var

muhammetevli
11.09.10, 23:59:00
Teşekkürler! Türkiye finalde: 82-83

Türkiye Milli Basketbol Takımı, Sırbistan'ı 83-82 yenerek Dünya Şampiyonası'nda finale yükseldi.

Türkiye'den dev başarı: 82-83. Ev sahipliği yaptığı Dünya Şampiyonası'nın yarı finalinde Sırbistan'ı 83-82 yenen 12 Dev Adama finale yükseldi. Milliler yarın finalde ABD karşısına çıkacak.

teşekkürler çocuklar , harikasınız , muhteşemsiniz , süpersiniz , Türk spor tarihinin en büyük başarısı.

B@lıkçı
13.09.10, 11:21:32
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc4/hs431.snc4/47453_150206815011856_135148629851008_316390_34466 68_n.jpg

ABD'ye Finalde elenerek dünya 2 'cisi olduk..

ADRENALİN
08.10.10, 10:20:02
Mili takımımıza Almanya karşısında başarılar...

ADRENALİN
30.06.11, 21:33:03
Tarih yazdık: 56-44

2011 FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası çeyrek final maçında Türkiye A Milli Kadın Basketbol Takımı, Karadağ'ı 56-44 yenerek yarı finale yükseldi ve olimpiyat vizesi almaya hak kazandı.

ADRENALİN
02.07.11, 09:58:36
Peri Masalı Devam Ediyor
33. FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası yarı final karşılaşmasında Fransa'yı 68-62 yenen Türkiye finalde Rusya'nın rakibi oldu. Potanın Perileri 3 Temmuz Pazar günü TSİ 21.30'da başlayacak maçta şampiyonluk için Rusya ile karşılaşacak.

B@lıkçı
02.07.11, 11:27:32
Periler Fena:)

ADRENALİN
04.07.11, 08:00:27
Gönüllerin şampiyonu: 59-42

Polonya'daki Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda tarih yazan Potanın Perileri, gümüş madalyayı boynuna taktı. Ay-Yıldızlar finalde güçlü Rusya'yı yenemese de bir ilke imza atıp tüm Türkiye'nin gururu oldu.