PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Taraftar olayları cezaları hakkındaki Talimatlar!..

galdirik
29.08.07, 13:03:30
Evet arkadaşlar. Madem ki taraftarız madem ki Taraftar Grubuyuz Medemki MARMARALI ÇOTANAKLARIZ o zaman tribünde nasıl davranmamız gerektiğini iyi bilmeliyiz. Bizim yüzümüzden takımımız ceza alsın istemeyiz şüphesiz. Bu bağlamda taraftar olaylarına ve cezalarına ilişkin TFF Futbol Müsabaka Talimatlarının ilgili maddelerini aynen aktarıyorum. Herkes okuyup bilgilenirse yaptığımız yanlışların Giresunsporumuza nasıl zarar vereceğini az çok tahmin edebiliriz. Lütfen okuyalım bilgi sahibi olalım...

SAHA OLAYLARI :
Madde 30 – Spor çalışma ve müsabakalarının yapıldığı saha ve tesislerde düzen ve disiplinin sağlanmasına ilişkin talimat ve kuralları ihlal eden, müsabakanın zamanında başlamasına veya devamına veya tamamlanmasına engel olan, müsabaka öncesinde, devamında veya sonrasında güvenliği bozan, olay çıkaran, yanıcı, patlayıcı, yaralayıcı madde kullanan veya bu maddeleri sahaya, tribünlere veya görevlilere atan, yaralamak, yakıp yıkmak, tahrip etmek gibi münferit veya toplu tecavüzlerde bulunan kişiler, iki aydan iki yıla kadar müsabakalardan men veya hak mahrumiyeti cezası ile cezalandırılır.
Seyircisi, mensupları, sporcuları nedeni ile olaylardan sorumlu kuruluşlar, bir veya birden fazla olmak üzere, saha kapatma cezası veya resmi müsabakayı seyircisiz oynama cezası veya resmi müsabakadan men cezası ile cezalandırılır.
Profesyonel futbol faaliyetlerine ilişkin saha olaylarında, sorumlu kuruluş hakkında, bu cezalar ile birlikte ayrıca para cezasına hükmedilebilir. Disiplin Kurulu, olayın ağırlığına göre, saha kapatma ve seyircisiz oynama cezasını birlikte uygulayabileceği gibi sorumlu kuruluş hakkında yalnızca para cezası vermekle de yetinebilir.
Meydana gelen zarar sorumlulara tazmin ettirilir.

ÇİRKİN VE KÖTÜ TEZAHÜRAT VE DAVRANIŞLAR:
Madde 31 - Müsabakanın yapıldığı saha ve tesislerde toplu olarak ve devamlılık arz eden şekilde, söz, hareketlerle veya pankart ve benzeri araçlar ile aşağılayıcı, tahrik ve taciz edici kötü söz niteliğinde slogan atılması, hareket ve çirkin tezahüratta bulunulması yasaktır.
Birinci fıkrada öngörülen yasağın ihlali halinde Profesyonel Futbol Disiplin Kuruluna sevk edilen kuruluşa ilk defasında Süper Lig için 30.000.-YTL’den 60.000.- YTL’ye kadar, 2. Lig için 15.000.-YTL’den 30.000.-YTL’ye kadar, 3. Lig için 5.000.-YTL’den 10.000.-YTL’ye kadar para cezası verilir.
Aynı sezon içerisinde fiilin ikinci kez tekrarı halinde kuruluşlar; resmi müsabakayı kendi sahalarında seyircisiz oynama cezası ile cezalandırılırlar.
Aynı sezon içerisinde fiilin üçüncü kez tekrarı halinde kuruluşlar; resmi müsabakayı kendi sahalarında seyircisiz oynama cezası ve ikinci bentte yer alan para cezalarının alt sınırı ile cezalandırılırlar.
Aynı sezon içerisinde fiilin dördüncü kez tekrarı halinde kuruluşlar; resmi müsabakayı kendi sahalarında seyircisiz oynama cezası ve ikinci bentte yer alan para cezalarının üst sınırı ile cezalandırılırlar.
Aynı sezon içerisinde fiilin beşinci kez tekrarı halinde kuruluşlar; resmi müsabakayı kendi sahalarında seyircisiz oynama cezası ve ikinci bentte yer alan para cezalarının üst sınırının iki katı ile cezalandırılırlar.
Aynı sezon içerisinde fiilin altıncı kez tekrarı halinde ve devam eden her ihlalde kuruluşlara; galibiyet halinde verilen kadar puan indirme cezası verilir.
Bu maddede anılan eylemler yönünden lig ve kupa müsabakaları ayrı kategoride kabul edilir. Kupa müsabakalarında altıncı ihlal gerekleşir ise ilgili kuruluş kupadan ihraç edilir ve olayın niteliğine göre bir sonraki kupaya katılmama cezası da verilebilir.
Yukarıda belirtilen eylemler ırkçılık içerir şekilde gerçekleştirilirse ilgili kuruluşun ilk ihlalinde 3 (üç) puanı tenzil edilir, ikinci ihlalde 6 puanı tenzil edilir. Üçüncü ihlalde küme düşürme cezası verilir.
Ancak, kişi veya kuruluş yukarıda yer alan olayların bertaraf edilmesi için azami gayreti gösterdiğini ve/veya bu yönde gerekli tüm girişimlerde bulunduğunu ya da olayların bu hüküm gereği cezalandırılmaları için üçüncü kişilerce kötü niyetli olarak yapıldığını ispat edebilir ise hakkında ceza uygulanmaz.”

SUÇA TEŞVİK:
Madde 32 – İşbu disiplin talimatında belirlenen disiplin ihlallerinde bulunan kişilerin eylemlerini teşvik eden kişi veya kuruluşlar aynı ceza ile cezalandırılır.

TEKERRÜR :
Madde 44 – Cezasına ait infazın tamamlandığı faal sezon içinde, disiplin suçu işleyen kişi ve ilgili kuruluşlara suçun tekrarı halinde hakkında tayin edilecek ceza yarısına kadar arttırılır.
İhtar cezası ile sporculara verilen bir müsabakadan men cezası tekerrüre esas olmaz.

CEZADA İÇTİMA :
Madde 45 – Aynı zamanda işlenen ve birden çok cezayı gerektiren fiiller, ayrı ayrı cezalandırılıp hükme bağlanır.

semko28
30.08.07, 19:45:19
abi saol giresunsporumuz ceza almasın böylelikle en centilmen takım olur herkes bizi öyle hatırlar

haylaz28
30.08.07, 20:56:44
abi saol giresunsporumuz ceza almasın böylelikle en centilmen takım olur herkes bizi öyle hatırlar
ewt

B@lıkçı
30.08.07, 22:28:34
Konu başlığı güzel olmuş. Eline sağlık.

gürkan28
31.08.07, 19:29:11
görelelisayko'ya duyrulur ... :D

eVrEn
31.08.07, 21:35:27
madde içersinde kapsıyo fakat tekel olarak meşale yakmanın bedeli ağır halbuki yakınca değil olaya sebebiyet verince ceza uygulanmalı nede olsa görsel açıdan zevkli öyle yada böyle YA-KA-CA-ĞIZ :)

galdirik
07.09.07, 17:30:33
madde içersinde kapsıyo fakat tekel olarak meşale yakmanın bedeli ağır halbuki yakınca değil olaya sebebiyet verince ceza uygulanmalı nede olsa görsel açıdan zevkli öyle yada böyle YA-KA-CA-ĞIZ :)
Sevgili kardeşim... Stad dışında yakabilrsin ama sakın ola stad içinde yakmaya kalkma müsaade etmeyiz. Sütten ağzı yanan Yoğurdu üfleyerek yer misali :lol:

TuNc
14.09.07, 07:45:21
banada bursadan kesinm ceza geldi ama hala duruyo öğrenemedim bile kağıt falanda gelmedi nasıl olcak bilmiyorum !.. bilgisi olan varsa cvp bekliyorum!.

galdirik
14.09.07, 16:42:43
banada bursadan kesinm ceza geldi ama hala duruyo öğrenemedim bile kağıt falanda gelmedi nasıl olcak bilmiyorum !.. bilgisi olan varsa cvp bekliyorum!.

Gelür gelür acele etme Tunç. Devlet alacağını bırakmaz kimsede...

TuNc
15.09.07, 00:18:08

Gelür gelür acele etme Tunç. Devlet alacağını bırakmaz kimsede... bırakmaz da canımı sıkıyo göreleli sayko ödemiş ta temmuzda ona kağıt gelmis bana hiç bisey gelmedi maliye ye gitmem lazım heralde !.

slim
16.09.07, 02:03:13

Gelür gelür acele etme Tunç. Devlet alacağını bırakmaz kimsede... bırakmaz da canımı sıkıyo göreleli sayko ödemiş ta temmuzda ona kağıt gelmis bana hiç bisey gelmedi maliye ye gitmem lazım heralde !.
zaten bu konular en çok sizi ilgilendiriyor...
sayko ile sen psko luk yaparsanız böle olur işte :lol:

Ayhn_28
26.09.07, 01:02:40
görelelisayko'ya duyrulur ... :D
hehehehehe o da gusell Arda Abii Duy bu sesi :):):)

sengun28
25.09.09, 10:11:07
***Genç kardeşlerimden
cezayı düşünmekten ziyade;
Giresunumuzun imajı için dikkatli olmayı,
zamanında sakinleşebilmeyi istirham ediyorum..

bozatli28
26.09.09, 09:21:14
bırakmaz da canımı sıkıyo göreleli sayko ödemiş ta temmuzda ona kağıt gelmis bana hiç bisey gelmedi maliye ye gitmem lazım heralde !.

Sana ceza maliyeden değil adliyeden gelecek. onuda gidip mal müdürlüğüne ödeyecen.

sengun28
15.10.09, 22:01:18
***Bu nasıl ceza..?

Rize ve Karabük'e seyircisiz ceza!

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Bank Asya 1. Lig takımlarından Çaykur Rizespor ve Kardemir Karabükspor'a, 1'er maç seyircisiz oynama cezası verdi.

15 Ekim 2009 , 20:05

Kurul, bugünkü toplantısında, 11 Ekim'deki Kardemir Karabükspor-Kartalspor ve 12 Ekim'deki Çaykur Rizespor-Kayseri Erciyesspor maçlarında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 2 takımı cezalandırdı.

PFDK'nın verdiği öteki cezalar şöyle:

3 Maç: Bahri Arslanlı (Kırıkkalespor), Tayfun Yaylı (Bulancakspor)

2 Maç: Eser Altın (Giresunspor),
.......................................... Aydın Tabak (Adana Demirspor), Çağatay Tekin (Kastamonuspor)
30 Gün Hak Mahrumiyeti: Talat Dönmez (Kartalsporlu yönetici)
17 Bin 500 Lira: Kocaelispor
10 Bin Lira: Adana Demirspor
7 Bin 500 Lira: Gaziantep Büyükşehir Belediyesi
5 Bin Lira: Boluspor, Kartalspor, Talat Dönmez (Kartalsporlu yönetici)
..........................
3 Bin Lira: Mersin İdmanyurdu, Orduspor, Tarsus İdmanyurdu, Anadolu Üsküdar 1908 Spor
2 Bin 400 Lira: Trabzon Karadenizspor, Ofspor
2 Bin Lira: Küçükköyspor, Gaziosmanpaşaspor, Ünyespor, Belediye Bingölspor
1500 Lira: Eyüpspor
1200 Lira: İstanbul Kartal Belediyespor, Düzcespor
1000 Lira: Darıca Gençlerbirliği, Balıkesirspor, İstanbul Maltepespor

Kaynak: Ajansspor (15.10.2009)

sengun28
15.10.09, 22:45:58
***kendini bilmez bir seyircinin çirkin hareketine karşılık vermek pahalıya patladı be Eser..:(

ÇAW BELLA
18.02.10, 20:59:49
PFDK Kararları -18.02.2010 18.02.2010

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun 18.02.2010 tarih ve 59 sayılı toplantısında almış olduğu kararlar aşağıda belirtilmiştir.

10- ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş.'nin, 15.02.2010 tarihinde oynanan ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. - GİRESUNSPOR Bank Asya 1.Lig futbol müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 10.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

11- GİRESUNSPOR Kulübünün, 15.02.2010 tarihinde oynanan ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. - GİRESUNSPOR Bank Asya 1.Lig futbol müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 1 RESMİ MÜSABAKAYI KENDİ SAHASINDA SEYİRCİSİZ OYNAMA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Karar verilmiştir.

Av. Mehmet Reşat BOSTAN

PFDK Başkanı

ADRENALİN
18.02.10, 22:20:15
skandal birsezonda 4 seyırcısız ma. hele bu sonuncusu tam bır fiesko

ÇAW BELLA
18.02.10, 22:36:03
Biliyorum ki şimdi birçoğunuz tepki gösterecek ama...pfdk haklı bence.Adamlar Giresun kurbanlık koyun gibi ortada dururken herhalde birçoğunuzun o sevgili padişahı başbakanınızın memleketinin takımına ceza kesemezdi.Senin bu gafletten uyanman için,daha ne kadar beklemen gerek bilmiyorum ama,ulusal şairimiz ne güzel söylemiş: "KABAHAT SENDE,DEMEĞE DE DİLİM VARMIYOR AMA KABAHATİN ÇOĞU SENDE BE CANIM KARDEŞİM"

ayvazdemirel
19.02.10, 19:38:59
ali hoça başından sonunakadar haklısın ben senin öğretmen biliyordum sende şayirlikde varmış

muhammetevli
19.02.10, 20:03:26
bu hakemler ve federasyondan sonra süper lige inancım azaldı artık.

ayrıca Olgun Peker'de geldiği günden bu yana lobisini bir türlü kullanamıyor ve kullanmıyor bilemiyorum ama bu olay takımımıza zarar veriyor bence.

harşit28
19.02.10, 22:17:25
yine kendi taraftarımız yüzünden ceza geldi . B u böyle devam eder....

yamacayir28
11.03.10, 21:12:39
GİRESUNSPOR Kulübünün, 06.03.2010 tarihinde oynanan GİRESUNSPOR - BOLUSPOR Bank Asya 1.Lig futbol müsabakasında, taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle takdiren 3.000.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Aynı müsabakada GİRESUNSPOR Kulübünün, takım halinde sportmenliğe aykırı hareket nedeniyle takdiren 4.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

Cezaların birleştirilmesi suretiyle GİRESUNSPOR Kulübünün, toplam 7.500.-TL PARA CEZASI ile cezalandırılmasına,

ADRENALİN
13.03.10, 21:18:13
diyarbakıra bile 40bın ceza verılırken bız 7500 verıyoruz arada fazlada fark yok ucret olarak.nasıl iştir bu

ADRENALİN
15.10.10, 08:40:30
PFDK’nın bugünkü toplantısında alınan ceza kararları şöyle:
4 maç men: Uğur Tütüneker (Orduspor Teknik Direktörü)
3 maç men: Mehmet Ali Babayiğit (Yimpaş Yozgatspor futbolcusu)
2 maç men: Aykut Sevim (Tepecikspor futbolcusu), Ender Traş (Yeni İskenderunspor antrenörü), Ali İhsan Fidan (Yimpaş Yozgatspor futbolcusu), Fevzi Korkmaz (İstanbul Büyükşehir Belediyespor A2 takımı Teknik Direktörü)
45 gün hak mahrumiyeti: Selahattin Erolan (Saha komiseri)
15 gün hak mahrumiyeti: Zülküf Batuge (Diyarbakır Kayapınar Belediyespor idarecisi)
10 bin lira: Orduspor
2 bin 500 lira: Kartalspor, GİRESUNSPOR, TKİ Tavşanlı Linyitspor, Adana Demirspor
2 bin lira: Hatayspor, Batman Petrolspor
Bin 500 lira: Sakaryaspor
Bin 200 lira: Diyarbakır Kayapınar Belediyespor, Altınordu
Bin lira: Kırklarelispor
900 lira: Belediye Bingölspor

muhammetevli
20.10.10, 21:35:22
Spor Toto Süper Lig’te özellikle son iki sezondur taraftarların çıkardığı olaylar yüzünden maçlar yarıda kalıyor, tribünlerden atılan cisimlerle sporcular ve hakemler yaralanıyor, maç öncesi/sonrası büyük kavgalar yaşanıyor. 90 dakikalık heyecanın tadı tuzu kaçıyor.

Sahada işini yapanlara saygı, tribünde centilmenlik.

http://www.youtube.com/watch?v=ENrVwwjmjNQ
http://www.facebook.com/video/video.php?v=438351772986
http://www.tribundergi.com